Amsterdam Golf Show

  • x-elf
  • x-elf's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Head pro
  • Head pro
Lees meer
1 jaar 10 maanden geleden - 1 jaar 10 maanden geleden #1 door x-elf
Beantwoord door x-elf in topic Amsterdam Golf Show
Vandaag en morgen is de Amsterdam Golf beurs er weer. Op Amstelborgh.

Vandaag even mn gezicht laten zien. Ik kan de tekst van een jaar geleden cut & patse doen. Alleen nu was mn moeder er niet bij.
De beurs was wederom matig, slecht ingedeeld ook. Golfbal was aanwezig met een stand, die was ergens achterin een hoek weg gedrukt. Even met Mark staan bij praten. Zo nog wat bekende tegen gekomen en even bij gekletst.
Qua kleding was het verschrikkelijk. Wat een ramshj. De markt in Bos en Lommer komt in de buurt. Golfoutlet.nl verzorgde het.

Op de range was het beter. Cobra, Taylor Made, Ping, Mizuno, PXG, Calaway waren beschikbaar voor demo.
Even met een Cobra driving iron geslagen. Ik ben dr nog niet bedreven in zeg maar. Met de Cobra driver ging het aanzienlijk beter. Echter geen verbetering tov mijn huidige Mizuno driver. Toen met een TM driver de M6 meen ik. Zelfde verhaal, voegt niets toe.

Vervolgens pak ik een PXG 0811 X.

I’M IN LOVE

Wat een stabiele driver zeg. Holy moly. Helaas geen track man cijfers beschikbaar om te vergelijken met de Cobra. Gevoelsmatig was de driver veel stabieler. Wat ik ook deed de bal bleef recht. Met het oog leek het dat hij ook verder ging dan de Cobra en TM. Ik hoop maar van niet!

Op het hoogtepunt moet je stoppen, ik heb hierna de beurs verlaten.

De toegang tot de beurs is gratis als je online je ticket besteld (er is geen controle). Ik kom aan rijden staat er een meneer bij de slagboom. Raampje omlaag: komt u voor de beurs? Jazeker zeg ik. Parkeren is 5 euro zegt hij. Euh ik heb een uit rij munt. Oh dan mag u doorrijden!
Bij het uitrijden staat de slagboom gewoon open.

.
"Niet de speler die weet waar de club hoort te zijn, is succesvol, maar de speler die weet waar zijn club is"
Laatst bewerkt 1 jaar 10 maanden geleden door x-elf.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: nico, Dr golf, Frank@Andalus, Martin

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • x-elf
  • x-elf's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Head pro
  • Head pro
Lees meer
2 jaren 10 maanden geleden #2 door x-elf
Amsterdam Golf Show werd gestart door x-elf
Vandaag even op bezoek geweest bij de Amsterdam Golf Show op Amstelborgh.

Ik verwachtte er al niet veel van en dat was maar goed ook. Een van de redenen om te gaan was om bekende van mij in de golfwereld te ontmoeten en even bij te praten. Ook dat viel tegen. Slechts een gandvol tegen gekomen, oa onze leftie.
In mijn beleving kunnen ze het beter de Hans Lemmens golf show gaan noemen. Alle club demo’s werden door de staff van Hans L uitgevoerd. Ik sprak de Titleist meneer (die was daar alleen voor bal fitting) en hij gaf aan dat hij geen club demo deed omdat Hans L alles in eigen beheer wilde doen om zoveel mogelijk klanten voor z’n winkel te krijgen. Gelijk heeft hij!
De dag werd opgeleukt met allerlei activiteitjes, bal in een was machine chippen, longest trackman drive, dat soort dingetjes. In de beurshal zelf was er voor mij weinig interessant. Ik vraag me dan ook af of de standhouders blij zijn geweest. Vandaag was het erg rustig.
De kledingwinkel(s) hadden volgens mij hun oude voorraden mee genomen om te dumpen. Kopen doen ze toch wel op een beurs. 1 tafel met leuk Under Armour spul gezien, helaas niet zoveel korting.

Wat was er wel leuk!
Face to face kennis gemaakt met Paul, de titleist meneer van Nederland. We kenden elkaar al digitaal en nog nooit life.
De bestelling van mijn SM7 Jet Black wedges is momenteel in uitvoer. Ubergeile wedges! Enkele weken terug was er de open dag op Amsteldijk, hier was Titleist wel zelf aanwezig, en heb ik een wedge fitting gedaan. Wedges iets minder upright en iets korter dan mn ijzers.
Email contact met Paul en de deal was rond. Nu wachten tot ze bezorgd worden.
Even over golfballen gehad. Waar ik nu mee speelde? Nassau Pro Cyber. Kreeg ik een doosje met 2 pro-v1 en een doosje met 2 pro-v1x mee. Altijd leuk.
Volgende onderwerp was putters. Ook hier was het Hans L die dat uitvoerde. Op de putting green even wat geput en gesproken met Dirk (zeg maar de DR van Amstelborgh). Dat werd al snel een putlesje. Heel zinvol, putten is immers mijn achilleshiel. Ook kreeg ik een putter in mn handen waarvan hij dacht dat die beter bij mij past. De odyssey O-works Red Tank #1 Volgens Dirk heb ik een arc putting stroke en dus een putter met toe hang nodig en geen face balanced. Of ik dat verschil ga merken weet ik niet. De langere, zwaardere counter balanced putter merk ik wel. Erg prettig.
Nog even met een M4 en de trackman gebeukt. Voor mij was een jonge gast van 15 aan het slaan. Erg wilde swing, de breedte van de DR werd ten volle benut. Hij vond het maar gek dat het niet lukte met de M4. Wilde perse een x-stiff shaft. Niet nodig zei de demo rep. Toch moest het. En idd het was niet nodig. Toch wist de jongen vol overtuiging vol te houden dat hij die nodig heeft. Ik moet de demo rep een compliment maken met zijn beleefdheid. Uiteindelijk liep de demo rep maar naar de ouders van de jongen en vertelde hun dat wat zoon ook zegt, geen x-stiff. Uiteindelijk vroeg de demo rep aan zoon wat hij wilde bereiken met golf. Onder de hcp 5 was het antwoord. Oh die hcp heb je nog niet, zorg dan eerst maar dat je die krijgt! Gelukkig was zoon vol van zijn eigen wil en hoorde de boodschap niet eens.
Toen zelf even geslagen. Was vooral geinteresseerd in de trackman cijfers. Eerste ballen even wennen. Kwam er achter dat de swingspeed iets ingezakt is. Ik mag dus weer gas geven met de drivert. Swingbaan kwam redelijk consistent van binnen naar buiten, tussen de 0 en 2*.
Met meer gas beven benut ik ook meer de eigenschappen van de club.

Uitspraak van de dag!
Ik had tegen mn moeder (ze wordt volgende week 85) gezegd dat ik daar heen ging en of ze even koffie komt drinken. Ze heeft gespeeld op Amstelborgh en vond het erg leuk om er weer eens te zijn. Op dr scootmobiel. Wij lopen over de beurs of eigenlijk schuifelen we. Ze pakte elke kans om mee te doen met put contestjes om vervolgens de ballen veel te hard door de zaal te putten. Ze speelt inmiddels al een paar jaar niet meer en is 2 nieuwe heupen verder.
Ze kijkt me aan en zegt: slaan lukt niet meer en ik denk dat als ik een half uurtje op de putting green ga staan ik ze er wel in en bij krijg. Dat denk ik ook Ma, kom we gaan koffie drinken!

.
"Niet de speler die weet waar de club hoort te zijn, is succesvol, maar de speler die weet waar zijn club is"
De volgende gebruiker (s) zei dank u: nico, piglet, Dr golf, roughseeker, nieuwlander, Frank@Andalus, Leon1983, Martin, Randal, FrancoisLohuis

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: ElsModerator
Tijd voor maken pagina: 0.069 seconden

logogolfchat

Ga naar boven