Gerard Kemkers

Meer
2 jaren 3 weken geleden - 2 jaren 3 weken geleden #1 door Dr golf
Beantwoord door Dr golf in topic post 4999 voor de eeuwigheid
Na die ronde nam Kemkers alle schuld op zich. Die individuele fout van Kemkers staat niet op zich: de wereld zit vol met dit soort pijnlijkheden. De vraag die ik mij nu stel: is er daarna een protocol gekomen waarin dit soort fouten nooit meer zullen voorkomen? Als ik technische schaatsbond bobo was zou ik ervoor zorgen dat het technisch afgekaart werd. It is not what you don't know that gets you into trouble- it is what you know for sure that just ain't so.

Goede ballstrikers die slechte putters zijn en toch winnen; die zijn zeer zeldzaam. Daly en Scott schieten zo door mn hoofd. -edit en Rory natuurlijk.
De meesten zijn onbekend en werken als teaching pro.


Tot zover post 4999.2

the conditions of a solitary bird are 5.
Laatst bewerkt 2 jaren 3 weken geleden door Dr golf.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • taxgolf
 • taxgolf's Profielfoto Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
Meer
2 jaren 3 weken geleden #2 door taxgolf
Beantwoord door taxgolf in topic post 4999 voor de eeuwigheid
Nee, op de training wordt op t scherpst van de snede getraind. En daar gaat het wel eens mis. Dat is niet erg, daar is t training voor. Uiteindelijk moet t foutloos gaan. Hij deed dasr in zijn presentatie helemaal niet spastisch over, was (haast pijnlijk) eerlijk over zichzelf, spaarde zich niet. Ik kan overigens totaal niet beoordelen of Kemkers een goede coach is. Ik zie wel de mooie resultaten van zijn pupillen.

De ‘regel’ waarvan jij pretendeert dat dit ‘de golfregel’ is, daarvan weet ik niet of dit DE golfregel is. Het is in elk geval jouw regel.

De autoriteit van de leraar schaadt maar al te vaak degenen die leren willen
De volgende gebruiker (s) zei dank u: x-elf

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
2 jaren 3 weken geleden - 2 jaren 3 weken geleden #3 door Dr golf
Beantwoord door Dr golf in topic post 4999 voor de eeuwigheid

Hij sprak over de media die ongenadig was. Dat maakte niet zo veel uit, als je eens wist hoe vaak het op de training mis ging. Zie je nooit, hoor je niet. En 99 x ging het goed, en nu fout. Het heeft 0,0 zijn relatie met Sven beïnvloed.

Dus op de training ging het al fout? Ik neem aan dat je bedoelde dat het 99 van de 100 keer goed ging met de bedoeling dat dit best een goede score is.
Het probleem zit veel dieper: Het is niet geborgd. Kemkers verloor al voor de baanwissel controle en handelde uit een oprisping. Kemkers is best een goede coach maar iedereen ziet dat de relatie met Kramer gebroken is na die diskwalificatie. Dat tot in de lengte van dagen goed wilklen praten is misschien begrijpelijk maar een kansloze missie.

Dan het lulverhaal van Lammers. Samenvattend: een spits mist een individuele kwaliteit (die verbeterd moet worden) waardoor het spelpatroon aangepast wordt aan het leerproces op momenten dat het erom gaat? Hou op schei uit. Dat is niet alleen onbekwaam maar tamelijk onzinnig. Dat geeft hij dan ook toe al klopt het bijpassend verhaal van geen kant. Lammers (ooit een redelijk goede hockeyer zonder torinstinct) had beter te rade kunnen gaan bij Cruyfff die hem gelijk had uitgelegd te kiezen van spelpatronen obv individuele kwaliteiten. Lammers draait het om. En die spits had misschien beter individuele begeleiding kunnen krijgen van Joseph Kiprich die haar gelijk uitlegt hoe je staat, waar je staat en wanneer je er staat is beslissend om te scoren. Niks backhand- simpel spelen. (btw Piet Keijzer had het wel bij rechte eind dat simpel spelen het moeilijkst is)

Dit alles heeft geen reet met golf te maken. Want bij golf geldt toch echt de regel dat je ook de slechte kwaliteiten moet trainen/verbeteren om te winnen of overeind te blijven. In het beste geval vermijdt de speler de zwaktes. Vgl. Richard Kajicek die met een matige backhand Wimbledon won maar op Roland Garros nooit kans zou maken op de titel. Of in de kelderklasse . Het niveau van DrGolf: best goed in het bunkerspel maar eerstens is de zwakte evident zichtbaar dat hij daar belandt.

Golf is te divers om zwaktes te ontwijken maar heeft veel mogelijkheden sterke punten te benutten.
Joost's gem. putt stats zijn best redelijk maar toen zijn trainingsaandacht voor putting verslapte gingen zijn stats hard naar beneden (aldus Mouwen zijn puttcoach)

Neem Molinari. Altijd wel accuraat van de tee maar zijn afstand was beneden gemiddeld t.o.v het veld. De afstand is in drie jaar omhoog gegaan edoch niet koste van de accuratesse. 2018 was een spetterend jaar.

Tot zover post #4999.1

the conditions of a solitary bird are 5.
Laatst bewerkt 2 jaren 3 weken geleden door Dr golf.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
2 jaren 3 weken geleden #4 door x-elf
Beantwoord door x-elf in topic Gerard Kemkers
X-elf heb het genoegen gehad om een aantal keer met Marc Lammers samen te werken.
Erg inspirerend. Hij heeft heel veel innovatie gebracht bij het hockey.

Voor geintresseerden kan ik de documentaire Goud aanraden.

.
"Niet de speler die weet waar de club hoort te zijn, is succesvol, maar de speler die weet waar zijn club is"
De volgende gebruiker (s) zei dank u: taxgolf

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
2 jaren 3 weken geleden - 2 jaren 3 weken geleden #5 door Bob
Beantwoord door Bob in topic Gerard Kemkers

Pedro schreef : Wat betreft het trainen van zwakke of goede punten. Ik zag een lezing van Marc Lammers geloof ik. Voor de successen van die nederlandse hockey periode werd er voornamelijk op zwakke punten getraind. Zij analyseerden dat en bleek dat de zwakke punten maar gering beter werden (je bent er niet voor niets minder goed in) en de goede punten werden slechter. Toen ze dat omgooiden naar veel trainen op goede punten en zwakke punten bijhouden (grofweg gezegd) werden de resultaten veel beter


edit: tekst weggehaald en filmpje neergezet.

Laatst bewerkt 2 jaren 3 weken geleden door Bob.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: taxgolf, Pedro

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • ted
 • ted's Profielfoto
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
 • Hcp 19,0 and still counting
Meer
2 jaren 3 weken geleden #6 door ted
Beantwoord door ted in topic Gerard Kemkers

taxgolf schreef : Dat is helder Martin,dank.

Het verdienmodel speelt zeker een rol. Als we dit even parkeren en de focus leggen op wat het begrip of element ‘team’ is. Wat doet een team? Als je met z’n allen poogt te kwalificeren voor de tour ben je elkaars concurrent. Weegt t eigen belang dan toch zwaarder dan de motivatie vanuit t team? Werkt t bij golf los van de verdiensten.


TEAM = Together Everyone Achieves More

Gisteren was er nog een interview op TV met Sven Kramer, over de recente prestaties van Patrick Roest. Jaren samen getraind in hetzelfde team. Sven gaf duidelijk aan dat ze daar scherper door werden en beter gingen presteren. "Zonder samen te trainen met Patrick, had ik waarschijnlijk nooit het nivo van presteren kunnen halen als ik de afgelopen jaren heb gedaan" was een quote van hem.

"Don't work hard, work smart!"
De volgende gebruiker (s) zei dank u: taxgolf, Martin

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
2 jaren 3 weken geleden #7 door Martin
Beantwoord door Martin in topic Gerard Kemkers
Teams geven veel meer inspiratie. Eens met wat Pedro hierover zegt. Uitgedaagd worden bij voorkeur door spelers van een net iets hoger niveau. Daarnaast geeft een team het gevoel onderdeel uit te maken van iets 'groters' waar je samen aan werkt. Ook al heb je uiteindelijk (net als in de tour) een individueel belang. Hoewel je in de tour ziet dat een team vaak maar met 1 of 2 kopmannen komt. De rest is knecht en 'werkt' voor de kopman. In het schaatsen is dat alweer anders in de wedstrijden. Het team zorgt er echter wel voor dat je er bent, je training doet, ziet hoe een ander traint en verbetert (of juist niet) en voor velen werkt dat stimulerend/motiverend. In je eentje lukt dat simpelweg niet zo makkelijk is in ieder geval ook mijn persoonlijke ervaring.
De manier waarop het team wordt samengesteld is daar ook belangrijk bij.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: taxgolf

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
2 jaren 3 weken geleden #8 door Pedro
Beantwoord door Pedro in topic Gerard Kemkers
Wat betreft teamspirit in golf, daar ben ik het grotendeels mee eens.
Kijk ik naar jeugdgolf in Nederland. Te veel spelers zijn alleen op hun club en trainen daardoor te vaak alleen, of in groepslessen met te weinig tegenstand. Alleen is ook nodig, maar samen trainen, elkaar uitdagen, elkaar beter maken, aan elkaar optrekken is mijns inziens echt belangrijk.
Vanuit mijn zoon gezien kan ik aangeven dat als hij vooral in de periode tussen zijn 12 en 16e jaar, de helft van de uren die hij alleen trainde, met jongens had getraind van minimaal hetzelfde niveau, hij nu nog een stuk beter zou zijn geweest. Daarnaast denk ik dat voor veel individuele golfers ook de coach belangrijk is. Te weinig pro's van lokale clubs, hebben te weinig ervaring met het trainen en coachen van talenten, omdat ze er te weinig in hun trainers loopbaan mee te maken hebben.

Wat betreft het trainen van zwakke of goede punten. Ik zag een lezing van Marc Lammers geloof ik. Voor de successen van die nederlandse hockey periode werd er voornamelijk op zwakke punten getraind. Zij analyseerden dat en bleek dat de zwakke punten maar gering beter werden (je bent er niet voor niets minder goed in) en de goede punten werden slechter. Toen ze dat omgooiden naar veel trainen op goede punten en zwakke punten bijhouden (grofweg gezegd) werden de resultaten veel beter
De volgende gebruiker (s) zei dank u: taxgolf

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • nico
 • nico's Profielfoto
 • Offline
 • Administrator
 • Administrator
 • HCP 11 and counting
Meer
2 jaren 3 weken geleden - 2 jaren 3 weken geleden #9 door nico
Beantwoord door nico in topic Gerard Kemkers
www.golfteamholland.nl/ Staat hier toch voor? Uit dit team kwam Joost luiten oa. Maar zie nu geen enkele speler meer

ps roep geen FORE bij een te harde PUTT
Laatst bewerkt 2 jaren 3 weken geleden door nico.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • taxgolf
 • taxgolf's Profielfoto Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
Meer
2 jaren 3 weken geleden #10 door taxgolf
Beantwoord door taxgolf in topic Gerard Kemkers
Dat is helder Martin,dank.

Het verdienmodel speelt zeker een rol. Als we dit even parkeren en de focus leggen op wat het begrip of element ‘team’ is. Wat doet een team? Als je met z’n allen poogt te kwalificeren voor de tour ben je elkaars concurrent. Weegt t eigen belang dan toch zwaarder dan de motivatie vanuit t team? Werkt t bij golf los van de verdiensten.

De autoriteit van de leraar schaadt maar al te vaak degenen die leren willen

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: ElsModerator
Tijd voor maken pagina: 0.095 seconden

logogolfchat

Ga naar boven