rekening rijden of rekening golfen

Meer
1 jaar 6 maanden geleden #1 door Martin
Beantwoord door Martin in topic rekening rijden of rekening golfen
Net als Dave zie ik het probleem niet. En ja, ik beken. Ik ben een veelspeler. Ik ken met mijn beperkte blikveld niet andere sporten met een dergelijke hoge contributie als golf. Volgens mij was destijds de contributie voor voetbal iets van 250 euro per jaar. Daarvoor stond ik minstens drie keer per week op het veld! Het zou voor mij een ontzettend teleurstellende actie zijn als ik, nu ik net besloten heb het ervoor over te hebben, ik alsnog beperkt word in het spelen.

Afgaande op onder andere de reactie van Roughseeker, zie ik vooral een probleem van de vereniging zelf, namelijk dat het vaak dezelfde spelers zijn die zodra het kan boekingen doen waarmee je als last-minute speler geen plek meer hebt. En kennelijk zijn het de veelspelers die dat het meest doen (snel boeken).
In dat geval is het stiekem een oragnisatieprobleem en niet het probleem van het 'hebben van veel-spelers'. Als organisatie moet je dan nadenken hoe daarmee om te gaan. En dat kan op allerlei manieren lijkt mij:
- bijhouden welke prime times er zijn
- wie er het vaakst boekt op prime times
- eventueel beperkingen opleggen op het aantal keren dat je op prime times mag boeken per maand oid
- niet alle teetimes weggeven aan het boekingssysteem voor leden

MAAR GA IN GODSNAAM ENTHOUSIASTE GOLFERS NIET MINDER LATEN GOLFEN. Tenminste, als je vóór golf bent.
Voelt een beetje als dat je tegen een fanatieke voetballer zegt dat hij teveel speelt en . Dat je op de PGA spelers gaat beperken dat ze niet meer dan 10 wedstrijden per jaar mogen spelen en al helemaal niet teveel oefenrondjes of op de DR.... Come on. Use that brain!

Op Almeerderhout vind ik dat er een prima oplossing is voor dit 'gedrag' van leden. Ieder uur is er maar een half uur beschikbaar om vooraf te boeken. En dat geldt de hele dag door. Het andere half uur van ieder uur is aan de balie te reserveren. Maximale wachttijd die ik heb ervaren op een zondag met compettie is 1 uur. Echt geen probleem.

Volgens mij zouden de schrijvers (en NGF) er goed aan doen onderzoek te doen naar hoe clubs ermee omgaan en die kennis delen en daarmee de besturen/commissies helpen ipv te doen alsof er een probleem bij spelers is die het onmogelijk maken voor mensen die weinig spelen. Geeft ook een wat positievere draai aan het geheel ...
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Dr golf, roughseeker, x-elf, Jimi Thing, Frank@Andalus, swinging daddy, Foreinone

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
1 jaar 6 maanden geleden - 1 jaar 6 maanden geleden #2 door roughseeker
Beantwoord door roughseeker in topic rekening rijden of rekening golfen
Ik denk dat het ook gaat om de vraag hoe je als vereniging aantrekkelijk blijft voor verschillende soorten leden. Ik was zelf wel zo een beetje klaar met Houtrak omdat de 'mooie' starttijden altijd waren bezet door dezelfde mensen. Dat was voor mij relevant omdat ik meestal niet lang van te voren kan boeken, maar wel af en toe last minute een rondje golf kan en wil inplannen. De tijden waarop ik dan zou kunnen spelen moeten dan toevallig samenvallen met vrije starttijden en dat was vaak niet zo. Kon ik alleen 9 of 12 holes lopen of zo om weer op tijd klaar te zijn. De prijs die ik uit mijn lidmaatschap gemiddeld voor een rondje Houtrak betaalde lag daarbij en mede daardoor ook nog eens boven de prijs van een greenfee en ruim boven de prijs van een introductie. Ik heb daarom mijn eigen keuze gemaakt, en dat is stoppen met sponsoren van deze veelspelers. Niet uit chagrijn, maar gewoon omdat dit mijn eigen keuze is. Een keuze die naast deze factoren ook te maken heeft met iets anders. Ik vind het leuk verschillende banen te spelen en te ontdekken, en altijd op dezelfde baan spelen gaat me na een paar jaar wel vervelen. Geldt voor mij, dus niet per se voor anderen.

Ik vond wel de kleine kliekjes die de dienst uitmaken en vooral goed voor zichzelf zorgen een minder aantrekkelijk verschijnsel. Ik realiseer me ook volledig dat uit die kliekjes ook de vrijwilligers worden gerekruteerd die voor de vereniging belangrijk zijn en dat zij ook zorgen voor voldoende baanbezetting om de horeca in stand te houden. Er zitten meer kanten aan het verhaal dan alleen de financiering van de baan en club.

Als je de financiering van een golfbaan wilt veranderen door de veelspelers een fair share te laten betalen, dan stuit je natuurlijk onmiddellijk op verzet. Bijvoorbeeld via de ledenvergadering waar vooral de veelspelers aanwezig zijn en het voorstel waarschijnlijk zullen vetoën. En anders hebben zij, net als iedereen, alle mogelijkheden om met de voeten te stemmen en en masse te verkassen naar een vereniging waar zij nog wel worden gesubsidieerd. Het lijkt mij heel lastig om dat te doorbreken.

Ga met golf de grootste uitdaging aan.......,
........blijf vrolijk in de baan.
Laatst bewerkt 1 jaar 6 maanden geleden door roughseeker.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Jimi Thing

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
1 jaar 6 maanden geleden #3 door boersma
Beantwoord door boersma in topic rekening rijden of rekening golfen
Ik denk dat het hier niet zo zeer gaat om veel spelers meer te laten betalen, maar meer om de vraag hoe een golfbaan meer inkomsten kan genereren. Ik ben zelf wel een voorstander van meerdere abonnementsvormen en denk dat daar potentieel is. Een volledig lidmaatschap (zeg € 1000 per jaar) haal ik er lang niet uit. Zou er echter een zomeravondlidmaatschap bestaan voor pak 'm beet (€ 300-400) dan zou ik dat wel overwegen. En zo zijn er wellicht wel meerdere opties, ochtendlidmaatschap, weekendldmaatschap etc.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • Jimi Thing
 • Jimi Thing's Profielfoto
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
 • hcp 7.6
Meer
1 jaar 6 maanden geleden #4 door Jimi Thing
Beantwoord door Jimi Thing in topic rekening rijden of rekening golfen
Dit onderwerp gaat letterlijk over 4-8 uur in een weekend dat er meer vraag is als de baan aanbod heeft en er manieren gezocht worden daar meer opbrengsten uit te halen. Wat begrijpelijk is. De veelspeler straffen gaat dat probleem grotendeels wel oplossen denk ik die gaan met het huidige aanbod waarschijnlijk wel elders kijken.

Sometimes a jimi thing slides my way and keeps me swinging

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
1 jaar 6 maanden geleden #5 door Dave73nl
Beantwoord door Dave73nl in topic rekening rijden of rekening golfen
Ik zie vooral het probleem niet...
Non argumenten voor een non probleem...
Ga je mensen beperken heb je straks niemand meer in de baan en de horeca...
Is vast niet de bedoeling.

Het enige wat ik me erbij kan bedenken is dat ze eigenlijk meer willen verdienen aan de veelspelers...

"Talent is ook een vorm van heel graag willen." (Huub van der Lubbe)
De volgende gebruiker (s) zei dank u: x-elf, Frank@Andalus, Martin

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • taxgolf
 • taxgolf's Profielfoto Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
Meer
1 jaar 6 maanden geleden #6 door taxgolf
Beantwoord door taxgolf in topic rekening rijden of rekening golfen
Ik vind t maar raar. Bij een vereniging gaat t erom dat leden een gezamenlijk belang nastreven. Golfsport beoefenen. De ene kan dit vaker dan de andere. De leden bepalen de contributie. Het is niet te vergelijken met ‘de vervuiler betaalt’ of ‘de veelspeler betaalt meer’. Of je andere pakketten aanbiedt is een andere vraag. Een Strippenkaart of misschien moet je het opdelen in 6 holes kaart (wie controleert dat??) twilight, verzin t maar.

De autoriteit van de leraar schaadt maar al te vaak degenen die leren willen

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
1 jaar 6 maanden geleden #7 door okidoki
Beantwoord door okidoki in topic rekening rijden of rekening golfen
Als je dat wil gaan bijhouden zal je af moeten stappen van een lidmaatschap en gaan werken met een 10, 20, 50 of 100 rittenkaart al dan niet met een weekend optie.

Denk dat daarmee de hele basis van een club weggejaagd wordt en dat de weinig spelers dit niet op zullen/kunnen vullen.

Ervaring op Houtrak en ook hier op Rhoon is dat je misschien 4x per jaar geen tijd kon krijgen op een zondag. Misschien vaker als je per se om 11 uur wil spelen en niet flexible ben of kan zijn, maar als je er vroeg bij bent om te boeken zal het over het algemeen wel meevallen.

Missing a short putt does not mean you have to hit your next drive out of bounds.
- Henry Cotton
De volgende gebruiker (s) zei dank u: ravi

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • Frank@Andalus
 • Frank@Andalus's Profielfoto
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
 • Hola, Frank aqui
Meer
1 jaar 6 maanden geleden #8 door Frank@Andalus
Beantwoord door Frank@Andalus in topic rekening rijden of rekening golfen
Naast dat maken deze veel spelers ook bijna allemaal veel gebruik van de horeca op de golfbaan. Dus snij niet in je eigen vlees zou ik zeggen.
Ik vind het nogal kortzichtig.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: nico

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • Jimi Thing
 • Jimi Thing's Profielfoto
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
 • hcp 7.6
Meer
1 jaar 6 maanden geleden #9 door Jimi Thing
Beantwoord door Jimi Thing in topic rekening rijden of rekening golfen
Principe zit wat in zou ik zeggen. Het is alleen wat eenzijdig bekeken. De veelspelers brengen ook veel. Het zijn ook zij die naast de baan gebruiken vaak de commissies bezetten, zorgen dat er uberhaupt een vereniging is, zorgen voor een gezellige boel en bezetting van wedstrijden waar de weinig spelers dan een keer naar toegaan.

Het was op de tennisbaan niet anders vroeger en voor beide kanten is wat te zeggen. Ik denk dat dhr Stevens het wel aardig weergeeft. Communicatie nodig tussen beide partijen om te bepalen wat een acceptabele balans is. Die communicatie kan nog wel eens lastig worden met de weinig spelers, die hebben hun focus ergens anders :)

Sometimes a jimi thing slides my way and keeps me swinging

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • taxgolf
 • taxgolf's Profielfoto Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
Meer
1 jaar 6 maanden geleden #10 door taxgolf
rekening rijden of rekening golfen werd gestart door taxgolf
www.golf.nl/nieuws/2019/mei/2805-veel-sp...tm_campaign=28052019

Kom er maar in.

Ik vind het maar raar. Ik golf weinig, subsidieer ik dan andere leden? Mijn (wellicht gedwongen) keuze dat ik minder speel. Volgens mij zijn ze echt radeloos qua gedachten.

Ik weet niet of dit al eens besproken was. Herinner me het niet meer.

De autoriteit van de leraar schaadt maar al te vaak degenen die leren willen

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: ElsModerator
Tijd voor maken pagina: 0.411 seconden

logogolfchat

Ga naar boven