Blog 1: Van niets naar hcp40 mijn doel dit jaar.

Lees meer
7 jaren 5 maanden geleden #1 door Dave73nl
Beantwoord door Dave73nl in topic Re: Van niets naar hcp40 mijn doel voor dit jaar...
Donderdag ochtend had ik afgesproken om een rondje te gaan lopen in Dongen. We stonden al vroeg op de baan en na een emmertje ballen te hebben warm geslagen besloten we ook nog even te gaan putten als voorbereiding. Toen we de baan in gingen besloot ik gewoon lekker ontspannen te spelen en niet bezig te zijn met de nieuwe grip dat werd wel iets voor vanmiddag als ik weer les had.

Terwijl mijn maat meteen begon met een par startte ik met een bogey, maar volgde al snel met 3 par's en het vertrouwen in een handicap verbetering begon te groeien. Ik hield me echter gewoon voor om lekker door te spelen en niet te veel bezig te zijn met die handicap gewoon spelen en genieten van het gezelschap en het weer. Ik bleef echter heerlijk slaan en genieten. De lange slagen zat soms nog wel wat aan de korte kant maar de slagen naar de green waren bijna allemaal top en het afmaken ook, het putten van tevoren wierp zijn vruchten af.

Helemaal hyper van het genot van prachtige ronde reden we snel terug want veel tijd had ik niet voordat ik in de middag ook nog golfles 86 lang spel had staan. In de auto vulde ik alvast mijn q-kaart in en kwam erachter dat ik echt een hele goed ronde had gelopen wanttttt ik schoot van handicap 41 naaaaaaaaaaar 34,5!!!!

Dusssssssss mijn doel gehaald, mijn blogje hier ten einde ;)

"Talent is ook een vorm van heel graag willen." (Huub van der Lubbe)

Dit bericht bevat een afbeelding als bijlage.
Log in of registreer om die te bekijken

De volgende gebruiker (s) zei dank u: Han

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 6 maanden geleden - 7 jaren 6 maanden geleden #2 door Dave73nl
Beantwoord door Dave73nl in topic Re: Van niets naar hcp40 mijn doel voor dit jaar...
Over fb kreeg ik de vraag van een van mijn pro’s of ik een uurtje voor de les al aanwezig kon zijn zodat hij mij als proefkonijn kon gebruiken voor iets dat we al eerder gedaan hadden, metingen van spier mogelijkheden/onmogelijkheden van mijn lichaam en deze te analyseren met een fysiotherapeut en hoe dit te gaan verwerken in een programma voor zijn lesprogramma’s.

Aangezien ik vorige keer voor mijn gevoel al meer inzichten erin kreeg en wist dat ik nu het onderwerp zou zijn stemde ik meteen in en zorgde ik dus dat ik vanmorgen een uurtje eerder dan mijn les aanwezig was. Het was de bedoeling dat ik koud de meting in stapte en dus hoefde ik ook niet ruim van te voren aanwezig te zijn en kon ik toch nog lekker een tijdje in bed liggen.

We deden dezelfde oefeningen maar ook degene die we vorige keer niet aan toe gekomen waren omdat we toen met 4-en waren maar nu was er meer tijd en kwamen alle oefeningen aan bod.

ook zijn er 2 opnames gemaakt van mijn swing en deze worden nu gecombineerd en geanalyseerd. Hierna word er een programma gemaakt waarmee ik aan de slag kan en wat bedoelt is om de spieren te sterken die nodig zijn en gewoon vooruit te gaan in mijn swing :)

Meteen erna gaan lessen want had nog een lesje lang spel staan met dezelfde pro en was nu goed opgerekt. De ballen slaan ging aan de ene kant makkelijker omdat ik gewoonweg weer wat beter stond ook voor mijn gevoel en de stress een beetje uit mijn rug verdwijnt nu de griep zich ook uit mijn lichaam terug trekt, maar aan de andere kant ook wat minder omdat ik nu probeer lager te blijven en dan vooral ook diepe plaggen sla.

Al met al weer een leerzaam dagje en ben ook heel benieuwd naar de uitslagen en de trainings tips die ik ga krijgen!
"Talent is ook een vorm van heel graag willen." (Huub van der Lubbe)
Laatst bewerkt 7 jaren 6 maanden geleden door Dave73nl. Reden: 2e filmpje toegevoegd.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 6 maanden geleden #3 door Dave73nl
Beantwoord door Dave73nl in topic Re: Van niets naar hcp40 mijn doel voor dit jaar...
Nee vind ik absoluut niet erg (immers de plank voor mijn hoofd is ook niet dik genoeg om niet door te hebben dat het op deze manier van bijhouden hier ook veel andere meningen zal oproepen) en lees ook aandachtig naar wat anderen er over te zeggen (als deze zich er al in mengen ;))

Ik ben van huis uit een gevoelsspeler, vroeger al als we voetbalde op een pleintje was ik niet van Basten of Maradonna; nee toen al was ik liever Laudrup. In het dagelijks leven (lees mijn werk) draait alles vooral op structuur en beheersing, daarom laat ik dat ook erg los als ik op de baan ben en train. Dit trainen gebeurt in mijn geval dus vooral in groepsles vorm en ondanks dat de cijfers het momenteel nog niet ondersteunen voel ik wel degelijk een heel verschil in spelen met een kleine 2 maanden geleden. De structuur van het lessen en vooral dus het begeleiden heb ik nodig OOK als bevestiging dat het vooruit gaat.

Met deze laatste tweak van gisteren erbij heb ik het 'gevoel' nu in ieder geval aan een swing bezig te zijn waar ik wel mee vooruit kan gaan ook. De cijfers backen het niet op zeg ik al maar dit komt in mijn hoofd voornamelijk door de druk die ik dan ook mezelf opleg. Vroeger al wilde ik zo hoog mogelijk voetballen en dat ik me ook een heel eind gelukt. Deze druk leg ik mezelf dan nu ook vrij makkelijk op want alles wat ik aanraak kan ik ook wel een beetje beter dan het landelijk gemiddelde (jeetje wat staat dit raar zo, onbedoelde lichte narcistische ondertoon hahaha)

Als ik dan al een Q kaart loop dan moet ik ook meteen zo enorm lekker scoren dat dat beknellend werkt. Toernooitje bv spelen op hcp36 met phcp van 31 of lekker 9 holes goedkoop in Dongen waar ik dan maar 16 slagen mee krijg op 9 holes... Dan loop je dus voor je gevoel een hele goede ronde (immers als je uitgaat van 41 zit je dichter bij gemiddeld 2 slagen per par extra dan 3 en dan blijkt achteraf dat het dus nog bij lange na niet goed genoeg was...

Dusssss dat zijn d eaanvullingen op mijn verhaaltje EN Leon, jouw mening vind ik altijd interessant ;)

"Talent is ook een vorm van heel graag willen." (Huub van der Lubbe)

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 6 maanden geleden - 7 jaren 6 maanden geleden #4 door Leon1983
Beantwoord door Leon1983 in topic Re: Van niets naar hcp40 mijn doel voor dit jaar...
Ha Dave!

Is het inmiddels niet het overwegen waard om even een maandje rust te nemen en op gevoel te gaan spelen? Ik vraag me af wat de effectiviteit van je continue lessen is, gelet op het feit dat je in handicap amper vooruit gegaan bent en nog steeds niet door de 40 heen bent. Na 71 lessen zou je dat wat mij betreft toch echt wel mogen verwachten.

Ik ben ook geen talent, heb twee dagen GVB cursus gedaan in een grote groep en daarna nooit meer les gehad, en zit nu op 35. Voor mij is weinig lessen dan ook nog even een bewuste keuze: ik lees veel, kijk veel naar anderen, zoek veel dingen op (ook over techniek) en probeer op die manier zelf gevoel te krijgen in wat er fout gaat, totdat de rek van wat ik zelf kan doen er uit is.

De afgelopen weken dacht ik dat ik die muur bereikt had, maar met wat goede tips van een goede speler over mijn swing (ik verloor controle door te overswingen en daarin mijn linker arm onwijs te knakken) ben ik gisteren weer zelf aan de slag gegaan en merk ik nu dat ik begin te snappen en voelen hoe mijn swing is opgebouwd en hoe het voor mijn lichaam werkt. Het resultaat is dat ik eigenlijk een hele ingrijpende verandering in mijn swing relatief makkelijk door aan het voeren ben omdat ik voel waar ik mee bezig ben.

Begrijp me niet verkeerd, ik zie absoluut de voordelen in van regelmatig lessen bij een goede pro (alhoewel ik dat zelf dus niet doe, maar dat is deels ook een kostenoverweging: dan maar wat langzamer dalen), maar krijg nu af en toe het idee dat jij zo volgestopt wordt met opdrachten en dingen waar je op moet letten, dat je jezelf probeert een technisch perfecte swing aan te leren waar je geen gevoel bij hebt. Ik merk bijvoorbeeld dat mijn beste ballen geslagen worden met elke club (ook de putter!) als ik niet nadenk, maar concentreer op visualisatie vooraf en dan alleen maar mee tel met mijn swing ritme.

Just my two cents again! Ik snap dat je het wellicht vervelend vindt dat ik deze discussie weer opstart (twee maanden geleden hebben we een soortgelijke discussie gehad), maar vraag me daarbij af in hoeverre jij nou oprecht tevreden bent met je vooruitgang.
Laatst bewerkt 7 jaren 6 maanden geleden door Leon1983.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Dave73nl

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 6 maanden geleden #5 door Frank@Andalus
Beantwoord door Frank@Andalus in topic Re: Van niets naar hcp40 mijn doel voor dit jaar...
Leuk om te lezen, keep us posted!
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Dave73nl

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 6 maanden geleden #6 door Dave73nl
Beantwoord door Dave73nl in topic Re: Van niets naar hcp40 mijn doel voor dit jaar...
Vandaag weer lekker in het donker naar de baan gereden het begint al te wennen. Er stond weer een les kort spel op het programma maar ik wilde eerst even lekker lang warm slaan en de ballen leken al wat beter in de baan terecht te komen, maar er werd nu echt weer gewoon kort spel getraind.

Eerst gingen we chippen op korte afstand gevolgd door chippen over lange afstand met de hybride3. Ik had vooral veel last van de juiste lengte vinden, de techniek ging wel goed maar de uitvoering was niet veel soeps. Gelukkig doken we ook nog even de bunker in en ik zocht een plekje op waarbij ik op korte afstand veel hoogte moest maken en dit ging me dan WEL weer prima af gelukkig!.

Dat gaf ook een heerlijk gevoel en ik was nog niet klaar genoeg om naar huis te gaan. Tijdens het putten met de hybride3 had ik het er met de pro over of ik misschien mijn elleboog wat meer naar binnen zou moeten draaien om beter uit te komen in mijn swing? Hij gaf aan dat dit inderdaad ook de bedoeling ervan was en met dat in gedachte ging ik nog even de drivingrange op.

Ik sloeg de ene bal na de andere recht en goed. Bleef goed laag in mijn zwaai en draaide beter met mijn elleboog. Het feit dat er iemand zat te kijken gaf me meer rust en wilde ik ze beter slaan… Toen die man echter ging slaan bleef ik even met open mond staan kijken… Met oordopjes in legde hij de ene bal al op de tee terwijl de andere nog niet geland was! En dit dan niet na allemaal bagger ballen nee de ene na de andere kaarsrecht over wel meer dan 250 meter!!!

Dat was mooi om te zien! En dat moedigde me alleen maar aan om lekker zelf gewoon goed door te blijven slaan! TOP!

"Talent is ook een vorm van heel graag willen." (Huub van der Lubbe)

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 7 maanden geleden #7 door Dave73nl
Beantwoord door Dave73nl in topic Re: Van niets naar hcp40 mijn doel voor dit jaar...

Les 55, kortspel de green rond.

Vandaag in de ochtend nog maar mijn vrije uurtje benut met een lesje kort spel. Het weer was prima en ik vond het wel lekker om zo na 3 dagen compleet golf vrij te zijn geweest weer eens wat ballen te gaan slaan. Met het korte spel hadden we na wat warm gechipt te hebben een aantal pions uitgezet. De bedoeling was van punt naar punt te gaan rond de green waardoor je steeds vanaf een andere positie moest bepalen welde club te gebruiken. We mochten maar 3 clubs gebruiken 7/9/sw en 3 ballen per pion. Zo rondgaande was het een fijne oefening om te kijken a hoe de baan liep en b om te zien met welke club je welke afstanden maakt. Erg nuttige training geweest met een erg tastbare oefening.

"Talent is ook een vorm van heel graag willen." (Huub van der Lubbe)

Dit bericht bevat een afbeelding als bijlage.
Log in of registreer om die te bekijken

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 7 maanden geleden #8 door ravi
werk je er nog steeds? en gewoon goed regelen met de planning dat je er bij bent in Tilburg. Wie is je planner?

Relax het is maar golf. Uit de hoogte doen kan altijd nog.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 7 maanden geleden #9 door Dave73nl
Beantwoord door Dave73nl in topic Re: Van niets naar hcp40 mijn doel voor dit jaar...
yepssssssssssss Ivar ;)

"Talent is ook een vorm van heel graag willen." (Huub van der Lubbe)

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 7 maanden geleden #10 door ravi
he dave werk jij in Vught? of werkte?
Gr Ivar een ex collega dan

Relax het is maar golf. Uit de hoogte doen kan altijd nog.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Els
Tijd voor maken pagina: 0.115 seconden

logogolfchat

Ga naar boven