Begeleiding Amateurs met Tour Aspiraties

Lees meer
1 maand 3 dagen geleden #1 door Pedro
Beantwoord door Pedro in topic Begeleiding Amateurs met Tour Aspiraties
Onze putting coaches (Mouwen, Bensdorp en Scheffer) hebben zich binnen Nederland voor een deel wel bewezen, alleen internationaal ligt dat moeilijk. Hoe vergelijk je dat?
Een topspeler die al moeite heeft met putten, daar moet je de statistieken van bestuderen of deze beter is gaan putten. Maar dat is natuurlijk niet alleen van de putts afhankelijk, maar ook van de afstanden die hij met zijn approaches en chips maakt.

Wie kan onze talenten en beginnende tourspelers beter maken. Ten eerste niet alleen wie, maar ook wat. Niet alle talentvolle spelers hebben gekozen voor xe selecties. Voor topgolf in Nederland zijn er maar een paar alternatieven. Ik heb daar ooit een artikel over geschreven wat enkele jaren geleden gepubliceerd is in een van de golfmedia. Ik denk zelf dat de NGF meer in de regio zou moeten doen en dat er een golfacademie in combi met school gefaciliteerd zou moeten worden, zoals in veel andere landen ook gebeurd. Daarnaast veel meer binnen faciliteiten en buitenland stages. Ook zouden er meer buitenlanddse trainers en coaches aangesteld moeten worden. Niet alleen voor talenten, maar ook voor de beginnende tour pro, waarvan verwacht wordt dat hij het gaat maken. Er zijn te veel goede amateurs, die tour-pro worden, maar daar toch niet goed genoeg voor zijn.
Daarnaast goed kijken naar waarom spelers in andere landen wel doorbreken. Wat doen ze daar anders en beter. Nederland zou meer spelers op de tour moeten hebben als je het vergelijkt met landen waar veel minder spelers en banen zijn. Toch is het niet zo. Hoe komt dat. Is het toeval of toch iets anders.
Waarom breken talenten zoal Jerry Jie, nog niet door. Hij wint de Orange Ball, wordt 2e op de EK en de spelers die op dat EK 1e en 3e werden, Hojgaard en Hovland spelen nu op de touren. Is hij te voorzichtig geweest, verkeerde uni in de US. Wie het weet, mag het zeggen
De volgende gebruiker (s) zei dank u: taxgolf, Frank@Andalus

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
1 maand 3 dagen geleden - 1 maand 3 dagen geleden #2 door Mc Price
Begeleiding Amateurs met Tour Aspiraties werd gestart door Mc Price
Wie schaaft wie bij in Nederland m.b.t. de Amateurs die Tour-speler willen worden ?  De locale Pro ?  De Bondcoach ?  Die is toch Bestuurlijk bezig ?
Wie is/zijn daar geschikt voor ?
Wie beheerrst wat ? Is een putting-coach putting-coach vanwege wat aangeschafte apparatuur ?  Dan zou elke sukkel met wat machines zoiets kunnen.
De beste smid is hij die op fatsoenlijke wijze een paard kan beslaan of de smid die het ijzer bij de juiste temperatuur kan smeden.
Wie hebben we daarvoor in Nederland ?  Wie leert je scrambelen ?  Wie leert je ballen slaan met duizelingwekkende spin ?  Wie leert je zijspin slaan uit een greenside bunker op plaatsen waar geen ruimte is voor uitrol of in downhill posities ?  Wie, wie o wie ?

Wie weet waar je daarvoor terecht kan in Nederland ?  Mislukte adspirant Tourspelers die zijn gaan teachen ? Je zal maar je keuzes moeten maken.

"Als ie scheef is laat hem ver zijn"
Laatst bewerkt 1 maand 3 dagen geleden door Mc Price.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: ElsModerator
Tijd voor maken pagina: 5.069 seconden

logogolfchat

Ga naar boven