mijn ronde van vandaag 2017

Meer
21 uren 11 minuten geleden #1 door taxgolf
taxgolf antwoordt op het onderwerp: mijn ronde van vandaag 2017
Wat blijft hangen ' als LAATSTE speler (...)' . De laatste, hahaha, maar toch de beste!

De autoriteit van de leraar schaadt maar al te vaak degenen die leren willen

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
21 uren 28 minuten geleden - 12 uren 45 minuten geleden #2 door Dr golf
Dr golf antwoordt op het onderwerp: mijn ronde van vandaag 2017
In de serie skitterende verhaelen uit de kelderklasse.

Gisteren speelde ik de par 3 match op Seve. Dat betekent dat er veel mooie vrouwen zijn en rijke patsers in dikke auto's.
Daarbij is er altijd een catering die wordt verzorgd door een team. Het format is stableford over 9 holes maar in een directe match. Het format lijkt daarom op matchplay.
Spel: Bladibla degelijk tot goed spel met 2 shanks:angry: 6 goede birdiekansen. 2 geconverteerd maar op de cruciale momenten gemist.
Het leidt ertoe dat ik ipv 2 punten voor op 3 holes voor het einde 1 punt achter sta op de laatste hole.

De laatste hole start bij de catering alwaar het feest reeds begonnen is. Op die hole is tevens een neary uitgezet. Niemand heeft de green geraakt die dag.
De hole (120m) loopt uit in een open stuk alwaar de wind vrij spel heeft. Het lastige is dat de green onder het maaiveld ligt. Maw de contouren zijn niet zichtbaar vanaf de tee.
Tegenstander mag eerst en hakt zijn bal het woud in. Gejoel.

Dan.moet.ik. No frills please. Anticlimax graag. Lage punch; 3/4 ijzer 7 links opgezet. Bal komt er prima af en landt strak op de green op 6m van de vlag. Hatsiekadee als laatste speler de Neary gewonnen en de match is een kat in het bakkie. Tegenstander chipt de bal voor 2 tegen een boom en die kaatst 15 meter terug in een plantvak weer achter een boom. Opluchting alhier. Afstand naar de hole dik 45m.

De tegenstander maakt weer een lange chip. De bal vertrekt laag en ketst op een heuvel met een stuit naar links en rolt door de fairway door naar de green. Daar gaat de bal door een diepe kom en buigt nu scherp af naar rechts en spoedt zich richting de hole. Bal lipt de cup en blijft op 1m liggen. WTF?!
Iedereen joelt weer. Maar de wedstrijd is gekanteld en het feest begint opnieuw: nu moet ik de birdie maken voor de winst in de match. Die mis ik kansloos. De terugputt is geen tapin. Downhill, iets minder dan een meter met een gemene break naar links. Tegenstander maakt zijn putt voor een easy 4 en lacht zich de ballen uit de broek. Gelukkig hole ik uit voor par en halve de wedstrijd die voelt als een verlies. We drinken het af in de hut op hole 6.

the conditions of a solitary bird are 5.
Laatst bewerkt: 12 uren 45 minuten geleden door Dr golf.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: okidoki, roughseeker, x-elf, nieuwlander, taxgolf, Artbij, Floridagolf

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
22 uren 24 minuten geleden #3 door VEGA
VEGA antwoordt op het onderwerp: mijn ronde van vandaag 2017

VEGA schreef : ............dan geldt de langste club in je tas als referentie voor 1 stoklengte....


Ik denk niet dat dit klopt, maar krijg het niet gevonden. In lijn met dec 20/1 zou ik eerder zeggen:

Eerst vaststellen of het punt waar de bal bij het droppen het eerst de grond raakte volgens de regels is gedaan (binnen 1 of 2 stoklengtes, etc)
Vervolgens checken of het punt waar de bal naartoe verrolt is gelijk of minder ver in afstand is.

Bv:
Het punt waar de bal de grond raakt bij het droppen is op 2x i8 lengte van het referentiepunt voor de drop.
Als de bal vervolgens verder is verrolt dan 2x i8 dan re-drop, als de bal <= i8 lengte is verrolt dan is de bal in het spel.

Forget your opponents; always play against par.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
22 uren 50 minuten geleden #4 door VEGA
VEGA antwoordt op het onderwerp: mijn ronde van vandaag 2017
als je geen club gebruikt om de afstand van 1 of 2 stoklengtes te bepalen en je wilt vervolgens weten of je meer dan 2 stoklengtes bent verrolt dan geldt de langste club in je tas als referentie voor 1 stoklengte. Dit inderdaad in tegenstelling tot wanneer je een kortere stok gebruikt bij het bepalen van de afstand waarbinnen je moet droppen, dan blijft de lengte van deze club de referentie.

De logica hierachter is dat je binnen 1 of 2 stoklengtes moet droppen (korter mag) dus je kan nooit voordeel halen uit het kiezen van een kortere club.
Wanneer een re-drop gewenst is dan kan het wel een voordeel opleveren door ineens een kortere club te kiezen.

Forget your opponents; always play against par.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: roughseeker

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

  • Floridagolf
  • Floridagolf's Profielfoto
  • Offline
  • Headpro Member
  • Headpro Member
  • Must.... not..... feed.....
Meer
23 uren 7 minuten geleden #5 door Floridagolf
Floridagolf antwoordt op het onderwerp: mijn ronde van vandaag 2017

roughseeker schreef :

Floridagolf schreef : Zie decision 20/1 'club to be used in measuring'. Je moet dezelfde club gebruiken.


Ok je hebt gelijk Florida, als je met de zelfde club moet blijven meten impliceert dat dat je kunt (beginnen te) meten met elke willekeurige club. Dan is de actie van X-elfs flightgenoot inderdaad tegen de regels. Betekent dat ook dat iedereen die dropt zonder een bepaalde club te kiezen om daarmee te meten (wat in de praktijk volgens mij vaak gebeurt) een ongeldige drop doet?


Nee, je mag droppen zonder te meten. Maar als je dat doet, ontstaat er marge en krijg je als speler nooit het voordeel van de twijfel.
Het is 'good practise' wel netjes af te meten. Ik neem weer als voorbeeld de drop zonder te meten die in een divot in de rough landt. Ik pak pas na het droppen mn putter en dan ligt ie buiten de range waar de bal tot rust mag komen. Nu ben ik marker en zeg 'sorry, speel m toch maar zoals ie ligt, want je kan niet achteraf kiezen waarmee je de clublengte meet'. Dan sta je niet sterk.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: roughseeker, x-elf

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
23 uren 34 minuten geleden #6 door roughseeker
roughseeker antwoordt op het onderwerp: mijn ronde van vandaag 2017

Floridagolf schreef : Zie decision 20/1 'club to be used in measuring'. Je moet dezelfde club gebruiken.


Ok je hebt gelijk Florida, als je met de zelfde club moet blijven meten impliceert dat dat je kunt (beginnen te) meten met elke willekeurige club. Dan is de actie van X-elfs flightgenoot inderdaad tegen de regels. Betekent dat ook dat iedereen die dropt zonder een bepaalde club te kiezen om daarmee te meten (wat in de praktijk volgens mij vaak gebeurt) een ongeldige drop doet?

Ga met golf de grootste uitdaging aan.......,
........blijf vrolijk in de baan.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

  • Floridagolf
  • Floridagolf's Profielfoto
  • Offline
  • Headpro Member
  • Headpro Member
  • Must.... not..... feed.....
Meer
23 uren 42 minuten geleden #7 door Floridagolf
Floridagolf antwoordt op het onderwerp: mijn ronde van vandaag 2017
Zie decision 20/1 'club to be used in measuring'. Je moet dezelfde club gebruiken.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: roughseeker

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
1 dag 29 minuten geleden #8 door roughseeker
roughseeker antwoordt op het onderwerp: mijn ronde van vandaag 2017
Dan moet er een regelguru aan te pas komen denk ik. Grappig dat zo een simpel vraagje zo verschillend kan worden beantwoord. Ik snap je punt. Rommelen met wat een stoklengte precies is kan worden misbruikt, als de stoklengte zoals die in de regels wordt bedoeld inderdaad wordt bepaald door de keuze van de stok waarmee die wordt gemeten.

De regel zegt dat je moet droppen binnen twee stoklengtes. Een stoklengte wordt echter nergens in de regels gedefinieerd. Er zijn wel voorschriften over hoe je moet droppen, maar geen voorschriften over hoe de stoklengte te bepalen. De regelschrijvers vonden dat kennelijk te vanzelfsprekend :), maar dan hebben ze duidelijk buiten golfchat gerekend :woohoo:

Dat betekent volgens mij (en daar ligt precies het verschil in de redeneringen) dat een stoklengte automatisch de lengte van de langste stok in je tas is, altijd. Dat betekent, wat op zich wel praktisch zou zijn, dat de plek op 2 stoklengtes voor de zelfde speler altijd hetzelfde is (behoudens zeer bizarre gebeurtenissen met verloren stokken of zo). Dus ook als je niets meet en de bal op het oog dropt op ongeveer een meter van het referentiepunt, dan is dat een geldige drop, natuurlijk mits de langste club van je tas langer is dan 50 centimeter.

Kom er maar in, officiƫle scheidsrechters :D

Ga met golf de grootste uitdaging aan.......,
........blijf vrolijk in de baan.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

  • Floridagolf
  • Floridagolf's Profielfoto
  • Offline
  • Headpro Member
  • Headpro Member
  • Must.... not..... feed.....
Meer
1 dag 1 uur geleden #9 door Floridagolf
Floridagolf antwoordt op het onderwerp: mijn ronde van vandaag 2017

roughseeker schreef :

Floridagolf schreef : Leuk, al die verhalen :)

Om te reageren op het regelding van x-elf: Dat is niet toegestaan en leidt mogelijk tot twee strafslagen vanwege het spelen vanaf de verkeeerde plek. Ik zeg mogelijk omdat de bal alleen binnen die twee stoklengtes de grond voor het eerst moet raken. Daarna mag de bal er twee stoklengtes buiten verrollen (niet dichter bij de hole). Gegeven het opnieuw meten met de driver, vermoed ik dat de bal niet meer dan twee stoklengtes was verrold.
Qua gaat nergens over: het toepassen van de regels is 'to protect the field'.


Volgens mij is het zelfs niet verplicht om de afstand te meten, alleen om binnen twee stoklengtes te droppen. Er staat geen procedure over hoe te meten in de regels. Dat mag je dus ook prima achteraf vaststellen. Ongebruikelijk is het wel. Hij zal die ijzer 7 wel toevallig in zijn handen gehad hebben.

Maar, mijn conclusie is conform de regels gehandeld.


Ben ik niet met je eens, dat er conform regels is gehandeld. Je mag bij golf nooit achteraf iets doen. Dus als je meet, dan is er gemeten en is de ijzer 7 het meetinstrument. Waarom daar zo lastig over doen?
Nou stel ik heb een beetje lullige kick met de drop en ik kom in een divot in de rough te liggen. Geen probleem joh, ik pak mn putter als meetinstrument en hup ik lig niet meer binnen de twee clublengtes rol die ik krijg. Dus mag ik gratis zonder straf opnieuw droppen. Dit keer kickt de bal een stuk verder, lekker op de fairway. Hmm, zit ik nu goed? Nou met de driver was het wel goed, dus prima ik ga verder. Kan niet, mag niet. Ik zeg stokslagen ipv strafslagen.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: roughseeker, x-elf

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
1 dag 2 uren geleden - 1 dag 2 uren geleden #10 door Martin
Martin antwoordt op het onderwerp: mijn ronde van vandaag 2017
Na een weekend van vooral werken (zakelijk en in de tuin) moest er gisteravond toch even iets gedaan worden aan de ontspanning. "Even van me af meppen" noem ik dat. Dat klinkt heel losjes, maar is puur strategisch natuurlijk. Donderdag een netwerkevenementje op Houtrak en met het oog op de Ryder Cup over een paar weken, kies ik natuurlijk Hoogland om een rondje te maken. Dat die baan dichtbij mijn huis is, is puur toeval. :side:

Afijn, op de DR raakte ik ze best lekker. Weinig bananen zal ik maar zeggen.
In de baan meteen een voor mijn doen mooie rechte streep van 190m op de fairway. Gevolgd door een prachtige (zoals je dat in filmjes ziet) bal tegen de boom en terug bij waar je vandaan sloeg. :woohoo: Beetje jammer na die afslag, maar goed, toch met wat gepruts bij de green gekomen en dan ook nog 3 putts nodig ...
Hole 2 leg ik met de 7 zowaar op de green. Weer 3 putts nodig, bogey. Dat zijn 3 punten met mijn hcp 40 :)
Hole 3 begin ik met het toppen van de bal (die verdwijnt in het water), maar daarna weer zo'n mooie drive van 207m en op de fairway! Vol overmoed ga ik ervoor om meteen het water over te gaan met de volgende slag. Ik raak 'm goed, maar de bal neemt teveel hoogte en te weinig afstand: plons. Hmmm.
Hole 4 weer prima drive. Daarna zwalkend naar de green en 2 putts.

Dit bleek de trend van de 9 holes ronde te worden. Super drives voor mijn doen (190-200m op de fairway), slecht in het vervolg en veel 3 putts. Dattie op het randje blijft liggen, zeg maar.
Even lekker buiten gespeeld, toch 14 stableforts verzameld en vol vertrouwen over mijn drives naar Houtrak aanstaande donderdag.
En als het even kan schrijf ik daarna weer een berichtje hier.
Laatst bewerkt: 1 dag 2 uren geleden door Martin.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: okidoki, roughseeker, x-elf

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Moderators: ElsModerator
Tijd voor maken pagina: 0.305 seconden
Ga naar boven