mijn ronde van vandaag 2017

 • Jimi Thing
 • Jimi Thing's Profielfoto
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
 • hcp 7.6
Meer
2 dagen 1 uur geleden #1 door Jimi Thing
Jimi Thing antwoordt op het onderwerp: mijn ronde van vandaag 2017
Dank84425.

Ik ga t op internet eens bekijken!

Sometimes a jimi thing slides my way and keeps me swinging

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
2 dagen 4 uren geleden #2 door 84425
84425 antwoordt op het onderwerp: mijn ronde van vandaag 2017
@Jimi. Zie dat je (in de buurt van) Atlanta zit. Als je een keer wat verder weg van Atlanta een rondje wil spelen. Ongeveer 2 uur ten noorden van Atlanta ligt Sweetens Cove Golfclub. Schijnt een onwaarschijnlijk mooie 9 holes baan te zijn.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • Jimi Thing
 • Jimi Thing's Profielfoto
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
 • hcp 7.6
Meer
2 dagen 5 uren geleden #3 door Jimi Thing
Jimi Thing antwoordt op het onderwerp: mijn ronde van vandaag 2017
Paar rondjes gespeeld in de afgelopen weken. 1e was niet echt een rondje maar een bezoek aan TopGolf. Wel grappig concept en het spel element maakt het leuk. Maar uiteindelijk blijft het een driving range en betrapte ik me erop dat ik vooral heel hard ging slaan. Langste doel is er iets van 185 yards. Uiteindelijk heb ik ijzer 5 als langste club staan spelen. Net wat ik zeg, ik vond het wel aardig. Met collega’s of groepje vrienden avondje lol hebben gaat er prima lukken. Voor t golfen ga ik er niet zo snel naar terug.

Ook weer op Governors Town geweest. Waar de vorige keer een week of 2 geleden was en de greens toen top waren, was dat nu wel anders. Greens waren stuk zachter en hadden veel last van pitchmarks die niet netjes gerepareerd waren. Nog steeds prima greens hoor maar t viel echt op. Trend van de laatste weken, dat het wat moeizamer scoren is was daar ook het geval. Maak teveel foutjes om het in de 70’s te houden en uit mijn hoofd speelde ik rond 85.

Die trend omhoog zette ik gisteren nog wat sterker door. Waren met collega’s 2 dagen op pad naar Callaway Gardens, een soort resort in Georgia met wat golfbanen. 1,5 dag jaar plannen maken en halve dag golfen. Kan niet beter. We speelde de mountain view course. Koud de baan in. Ik speelde van de blauwe tees, want golfshot gaf aan dat dit net geen 6000m was. Sla verre afslag, wel wat rechts in de rough. Ruim 150m met bunkers voor de green, volle ijzer 6 die mooi op de green land. Daar aangekomen, geen bal te vinden op de green, er toch achter afgelopen. Postzegel green was onze opmerking. Maak u/d, happy.

Hole 2, lange par 5 dacht ik. Heb uiteindelijk nadat ik met 2e slag om een boom heen moet nog een ijzer5 naar binnen over. Die laat ik ook op de green landen, weer geen bal te vinden. Weer een postzegel green. Maak weer een u/d. Kijk nog eens op de kaart, ah van blauw bijna 7100 yards. Wat veel van het goede en de baan blijkt dus 18 postzegel greens te hebben. Het was, werken, werken werken en na de eerste paar holes bleef er van de score weinig over. 45 slagen op de 1e negen. 2e was niet veel beter, ik ben niet onder de 90 gebleven denk ik. Pfoeh t was gewoon niet best qua spel. En dan met die kleine greens werd iedere onzuiverheid afgestraft. Greens waren super overigens, genot om te spelen. In de heuvels, geen hond te bekennen. Wel squirrels die op marmotten lijken, herten, wilde kalkoenen. Gave ervaring.

Toch eens naar de range binnenkort en weer eens naar de basics can oplijning, grip en posture kijken.

Sometimes a jimi thing slides my way and keeps me swinging
De volgende gebruiker (s) zei dank u: nico, x-elf

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
5 dagen 4 uren geleden #4 door x-elf
x-elf antwoordt op het onderwerp: mijn ronde van vandaag 2017
Na bijna 3 weken geen golf was het afgelopen week weer tijd voor golf.
Eerst een 9 holes even tussendoor rondje met roughseeker op De Hoge Dijk. Direct de baan in om een rondje 43 neer te zetten. 4xpar, 2xbogey, 3xdouble. Viel me niets tegen.
Van de week ook weer een golfles gehad. Wederom een heerlijk golfuurtje. Vooral chippen en putten. Met putten mooie inzichten en tips gekregen. Nu nog integreren in mn spel.
Op vrijdag nog een rondje op the dutch. We zijn weer nederig!

Dit weekend was het clubkampioenschap strokeplay senioren. Qua hcp was ik nr 8 in het veld. Aangezien op de AOC een aantal holes worden gerenoveerd zijn er 6,5 holes beschikbaar. Vreemde routing waarbij 2 holes 2 keer gespeeld worden. Hierdoor is besloten om op zaterdag 9 holes te spelen met een ochtend en een middag shift. Dit omdat het hele veld niet past in de huidige routing. Anyway gisteren dus 9 holes.
Mss wel de beste tee to green 9 holes die ik gespeeld heb met 86% fir en 67% gir. Slechts 1 fw gemist, op deze hole maakte ik wel de enige birdie. Echt heerlijk staan driven en swingen. Maar dan lig je op de green. In totaal 20 putts nodig gehad. 4x3 putt, waarvan 1 na een gemiste green, double dus. Van de andere drie waren er twee een reeele birdiekans die uiteindelijk bogeys oplevert. Het nieuwe putten is nog niet geintegreerd. Met name de snelheidscontrole ontbrak. Al met al een rondje 5 boven. Birdie, 3xpar, 4xbogey en een double.
Goed voor de 4e plek.
Vandaag dus 18 holes. Gisteravond had ik een eetafspraak. Heerlijk gegeten en een leuke relaxte avond. Moest nog wel een uurtje terugrijden.
Vanacht werd ik al twee keer wakker met een vervelend gevoel van het eten. Het ging nog goed. De 18 holes schiet ik uit de startblokken. Min 1 na 3 holes. Toen begon het lijf zich te roeren. De eerste 9 weet ik nog met plus 4 af te ronden. Dan is er geen houden meer aan. Het lukte niet meer, het lijf protesteerde, de maag vooral. Ook de flight zorgde voor de nodige verstoring, normaal kan ik dat goed handelen maar vandaag niet. De flightgenoten waren nr 5 en 6 in het klassement, ik had 2 slagen voorsprong op ze. Zij speelden, gelukkig voor mij, al slecht waardoor ik op de eerste 9 al wat was uitgelopen op ze. Anyway de tweede 9 speel ik +12. Bah.
Na de ronde bleek de nr 3 van het klassement (ook) door ziekte uitgestapt te zijn. Een maatje van mij speelde vandaag een goede ronde en die steeg met stip naar de derde plaats. X-elf heb gelukkig de vierde plek kunnen vasthouden. Maar wat een gepruts de tweede 9.

Maar bovenal erg blij met mn lange spel.

.
"Niet de speler die weet waar de club hoort te zijn, is succesvol, maar de speler die weet waar zijn club is"
De volgende gebruiker (s) zei dank u: nico, Dr golf, nieuwlander, Jimi Thing, GarField000

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
5 dagen 10 uren geleden #5 door Lotus
Lotus antwoordt op het onderwerp: mijn ronde van vandaag 2017

FrancoisLohuis schreef : Leuk om de foto's erbij te zien, ziet er prachtig uit.
Ik hoop dat andere ook foto's gaan plaatsen voortaan, interessant om foto's te zien van de banen in binnen- en buitenland.


Zeker mooie foto's! Doet me denken dat ik mijn golfvakantie in Spanje mist door mijn gebroken been. :(
Op naar volgend jaar!

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
6 dagen 5 uren geleden #6 door FrancoisLohuis
FrancoisLohuis antwoordt op het onderwerp: mijn ronde van vandaag 2017
Leuk om de foto's erbij te zien, ziet er prachtig uit.

Ik hoop dat andere ook foto's gaan plaatsen voortaan, interessant om foto's te zien van de banen in binnen- en buitenland.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • Frank@Andalus
 • Frank@Andalus's Profielfoto
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
 • Hola, Málagagolf aquí
Meer
6 dagen 7 uren geleden - 6 dagen 6 uren geleden #7 door Frank@Andalus
Frank@Andalus antwoordt op het onderwerp: mijn ronde van vandaag 2017
Canth (Cornelis) en Ron273 (Ronald) zijn op bezoek. Gisteren speelden we Lauro golf. Werkelijk schitterende baan mooi tussen de bergen gelegen. De baan zelf kent wel wat hoogteverschillen, maar op het eerste gezicht lijkt ie vrij vlak.
Omdat wij Hollanders zijn, besloten we de kosten van een buggy uit te sparen, maar wat viel dat tegen. Met 13kg op je rug iets van 10km lopen telkens weer up en down, tong op de schoenen, op de wenkbrauwen de laatste holes gedaan.

Maar mooie en hele goede greens. Een pareltje tussen de bergen.

De ronde was ook bijzonder, eerste 9 worstelen met een tripple en 46 slagen, tweede 9 +1 en dus een rondje 83. Zou ik het dan toch kunnen? Scoren op een Spaanse baan?

Foto’s Lauro golf:

Dag later mijn beste ronde tot heden op de baan waar ik waarschijnlijk lid ga worden (Alhaurin golf). Rondje 80 met 3 3putts en gemiste birdie kans vanaf 70cm.

Dit bericht bevat afbeeldingen als bijlage.
Log in of registreer om die te bekijken

Laatst bewerkt: 6 dagen 6 uren geleden door Frank@Andalus.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Dr golf, okidoki, x-elf, taxgolf, Di11, swinging daddy, Foreinone, GarField000, SF-1 Rhobbit, FrancoisLohuis

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
1 week 6 dagen geleden #8 door taxgolf
taxgolf antwoordt op het onderwerp: mijn ronde van vandaag 2017
Senior Open op athe Dutch. Eerst een lesje en toen even de baan in. Even rondkijken. Onder andere Barry Lane en Garry Orr liepen met amateurs een pro am. Zag een aantal voor
Mij onbekende spelers. Opvallend: ruim de tijd nemen voor afstandbepaling clubkeuze pre shot etc. Execution daarentegen is snel en swift. Wanneer eenmaal het besluit genomen is, all systems go. En wat zie je bij de amateurs. Nauwelijks aandacht voor pre shot routine etc, maar wel lang doen over execution. Overigens voor mij heel herkenbaar want ik maak me er net zo goed schuldig aan. Dramatisch weer, gemene miezer regen, knoeperharde wind. Bah. Die pro’s slaan lekkere lage ballen zonder dat je t idee hebt dat ze ertegen vechten. Was leuk om te zien maar na een uur was ik er wel klaar mee

De autoriteit van de leraar schaadt maar al te vaak degenen die leren willen

Dit bericht bevat afbeeldingen als bijlage.
Log in of registreer om die te bekijken

De volgende gebruiker (s) zei dank u: Dr golf, x-elf, Frank@Andalus, FrancoisLohuis

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
1 week 6 dagen geleden #9 door taxgolf
taxgolf antwoordt op het onderwerp: mijn ronde van vandaag 2017
Minder exclusief, veel minder zonnig, wa mijn dagje Schelpenberg in Lieren nabij Apeldoorrn. Het Veluwes Open, een eigen toernooi van een goede vriend. Pokk end rijden uit Den Haag, de nodige hoosbuien onderweg. Veel weertype meegemaakt, paar stortbuien, vele zonnige periode , miezer maar vooral wind.
De driver is niet uit de tas geweest, alles met de 3w. En dat ging meer dan goed. Stabiel 69% fir en de nietgeraalte fw waren in de semi rough. IJzers liepen gevoelsmatig iets minder maar kan door de wind komen. Soms 2 clubs meer. Ik heb geporbeerd een beetje onder de wind te spelen. Dat is wennen maar ging in de regel goed. Kwam wel terecht in de bunker met hard zand, sloeg er niet goed uit.
Leuke vergevingsgezinde natte baan, goed te spelen. Coursemanagement was goed. Op hole 10 sla ik een mooi 3w strak tegen de wind. De fw wordt nauw met een inkomend stukje prut en daarachter ligt weer een wat open ruimte. Green was sowieso niet te halen. Ik sla een i6 in de regen wond tegen en lig er 10 meter voor een mooi slagje. Heb 145 meter over, sla een kort gegript i4 die laag en rol. Chippie putje (wat zijn die Mizuno wedges top), en par. Hole 18 vergelijkbaar. Mooie hole langs t clubhuis met water voor de green. 3w, i6 en een 9 naar binnen die ik omhaal. Ik lig over de bunker in de prut maar wel speelbaar. Chippie putje, par. Hole 3, dogleg, tee is nu achterop. Sla een suprerdrae om de bomen en lig op 85 meter in de fw. Sla ik die wedge (wat zijn die Mizuno wedget ruk), megatekort. De indiaan heeft werk te doen maar kom er toch af met par. Ik heb vrij goed stabiel staan spelen. Als de 1e slag goed is, en je als vervolg een vrij goede 2e slag hebt, merk ik dat mijn course management beter wirdt. Ik hoef minder te forceren om weer terug met de 2e slag in positie te komen. Hole 13 is minder, afslag meer in t bos (leuk), maar van een mat (niet leuk). Eten was prima, gegrilde vis erg lekker, ruim en goed voorzien, geen klachten gehoord over de sate, de rose was mooi van kleur maar smaakte vlak. De witte droge chardonnay was betrr. Rondje 81 voor 36 punten van hcp 12.5 met 11 slagen mee, goed voor de 2e prijs. Doosje ballen, een plu, fles wijn en de loterij leverde me een kaarsenstandaard op. Met de Scania terug voor t vervoer

De autoriteit van de leraar schaadt maar al te vaak degenen die leren willen
De volgende gebruiker (s) zei dank u: nico, x-elf, Frank@Andalus, GarField000, FrancoisLohuis

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • Frank@Andalus
 • Frank@Andalus's Profielfoto
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
 • Hola, Málagagolf aquí
Meer
2 weken 13 uren geleden #10 door Frank@Andalus
Frank@Andalus antwoordt op het onderwerp: mijn ronde van vandaag 2017
Na een reis van 2500km aangekomen op de plaats van bestemming: sitio Calahonda. Eerst maar eens mijn golfvrienden op Alhaurin golf opgezocht om daar twee rondjes te spelen.
Heb me daar een duikboot handicap van 11 aangemeten en wist 31 puntjes binnen te tikken. Alhaurin ligt tussen de bergen/heuvels en alle holes zijn een uitdaging, extreem gevarieerde baan. Mooi, uitdagend en vaak te moeilijk.
Daarna op uitnodiging van de ASGA een wedstrijd op Arcos la Frontera gespeeld. Je denkt dat ligt vast aan de grens, maar dat klopt als je er rond anno 1200 rondliep.
De baan is saai, alle holes lijken op elkaar. Maar naast saai ook erg lastig. Greens zijn niet te duiden qua break. Soms denk je die is uphill en dan ga je er 7m voorbij. Dus ook snel, wat zeg ik? Sneller en dan nog wat extra.
Lig ik op hole 18, een par 4 van 400m na driver uit de tenen en woeste houten 3 op de green en hup easy drieputt bogey.
Oh en dan nog de eerste 5 holes van de backnine. Sla je op een 350m par 4 een geweldige drive en je hebt nog 190m naar binnen. Wacht ff, dat was dus een drive van 160m??? Sneaky vals plat.
Ik heb me vermaakt, maar hcp 11? Denk dat 20 beter bij me past. Niks geen duikboot, ik ben een Spaanse luchtballon.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: nico, piglet, Dr golf, okidoki, x-elf, nieuwlander, Jimi Thing, taxgolf, swinging daddy, Martin en deze gebruiker heeft 2 andere bedankt

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Moderators: ElsModerator
Tijd voor maken pagina: 0.240 seconden
Ga naar boven