Golfbanen, pro's en de hakker.

Lees meer
6 jaren 6 maanden geleden #1 door x-elf
Beantwoord door x-elf in topic Golfbanen, pro's en de hakker.
De vrasg is of de oude banen nog wel willen dat er een Open op hun baan wordt gespeeld. Het heeft een grote impact op de baan en op de leden. De baan is ca 1 1/2 week dicht voor de leden. Voorafgaand daaraan zijn ze al bezig met het opbouwen van tribunes en lounges en zo. De baan is weken lang te moeilijk voor de leden. Na het tournooi moet alles weer worden afgebroken, duurt ook een week. In het geval van the dutch betekent dat dat de leden ergens buiten moeten parkeren en met pendelbusjes heen en weer worden gereden. Ook veel evenementen van bedrijven die de baan in deze condities willen afhuren.
Op de Kennemer en de Hilversumsche was dit ook een grote ergernis voor de leden. Binnenkort wordt op the dutch ook het senior open gespeeld. Dat is niet zo groots van opzet en de baan is wel weer dicht.

Vandaag was x-elf op the dutch. De baan begint weer terug naar normaal te gaan. De rough is een stuk korter, de fw weer iets breder en de greens minder snel. 4 spelers van the dutch futures speelden een strokeplay match, inzet 5€ voor de 1e negen, 5 voor de 2e en 5 voor 18 holes.
De speler met de laagste score op de eerste 9 wint die inzet, etc etc. De stand na de 1e negen holes: -3, dan -2 en -1. Gespeeld vanaf wit.
Zelf ook nog onvereacht 9 holes gespeeld met een andere tdf'er. Wat een verschil de baan met afgelopen dinsdag toen ik daar met frank@andalus aka floridagolf speelde. De rough is minder punishing, de fw breder etc. De tdf'er maakt moeiteloos -1 ondanks dat we met een aantal zaken aan het werk waren door de baan. Hole 17, ijzer 2 van wit, x-elf een driver van geel. Liggen binnen 2 meter van elkaar op de fw.
Ik sla een ijzer 8, hij een klein wedge'je. Smullen om naar te kijken.

Hoe ver moet je gaan om het de pro's moeilijk te maken? Ben wel benieuwd welke score ze zouden maken op een minder geprepareerde baan.

.
"Niet de speler die weet waar de club hoort te zijn, is succesvol, maar de speler die weet waar zijn club is"

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • Martin
  • Offline
  • Bijna een handicap
  • Bijna een handicap
  • Hcp 14
Lees meer
6 jaren 6 maanden geleden - 6 jaren 6 maanden geleden #2 door Martin
Beantwoord door Martin in topic Golfbanen, pro's en de hakker.

Pol schreef : Jongens, de racebanen van de jaren 20 van vorige eeuw zijn ondertussen ook allemaal vernieuwd. Daar spelen nostalgische overwegingen precies minder mee. Maak gewoon nieuwe, betere , moeilijkere kampioenschapsbanen, en laat de toeristen genieten van de nostalgie op de oude negen en de royals. En als je toch grote kampioenschappen wilt op nostalgische banen, pas ze dan aan. Augusta doet dat goed.


Dat klopt van die racebanen. Daar is ook een hele periode geweest dat er doden vielen en vooral vanwege de veiligheid voldoen oude banen niet meer.
Volgens mij geldt voor alle sporten dat uiteraard leuk moet zijn om te doen, maar dat het vooral gaan over de aantrekkelijkheid voor de toeschouwer. Want geen toeschouwers > geen sponsors > geen geld > geen professionele spelers. Kijk maar naar het honkbal of ijshockey in NL. Hoe hard iedereen zijn best ook doet in die sport, we kijken niet met genoeg mensen, dus als je een beetje talent hebt, ga je naar het buitenland.

- Met het afschaffen van pars verlies je volgens mij de toeschouwers. Die hebben houvast nodig om te zien hoe knap het is wat ze doen.
- Als het inderdaad zo is dat pro's op oude banen zelfs moeite hebben om par te halen, dan is dat aantrekkelijk (voor mij althans). Dan moeten die oude banen wel de moeite doen om interessant te zijn voor het European Tour circus (of PGA of whatever) om die baan aan te doen in een tour. Qua faciliteiten e.d. en natuurlijk budgetten. Kennelijk doet The Dutch daar wel iets goed ...
Laatst bewerkt 6 jaren 6 maanden geleden door Martin.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • Pol
  • Pol's Profielfoto
  • Offline
  • Head pro
  • Head pro
  • plus handicap - eajdngmijwaw
Lees meer
6 jaren 6 maanden geleden #3 door Pol
Beantwoord door Pol in topic Golfbanen, pro's en de hakker.
Jongens, de racebanen van de jaren 20 van vorige eeuw zijn ondertussen ook allemaal vernieuwd. Daar spelen nostalgische overwegingen precies minder mee. Maak gewoon nieuwe, betere , moeilijkere kampioenschapsbanen, en laat de toeristen genieten van de nostalgie op de oude negen en de royals. En als je toch grote kampioenschappen wilt op nostalgische banen, pas ze dan aan. Augusta doet dat goed.


Gelijk krijgen vraagt méér dan gelijk hebben.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Martin

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • taxgolf
  • taxgolf's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Head pro
  • Head pro
Lees meer
6 jaren 6 maanden geleden #4 door taxgolf
Beantwoord door taxgolf in topic Golfbanen, pro's en de hakker.
Ik vind t jammer dat bepaalde banen niet meer be- gespeeld kunnen worden. Zie t gegeven voorbeeld van Augusta.

De autoriteit van de leraar schaadt maar al te vaak degenen die leren willen

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
6 jaren 6 maanden geleden #5 door Frank@Andalus
Beantwoord door Frank@Andalus in topic Golfbanen, pro's en de hakker.
Ik zie het probleem niet. Hoe erg is het als de winnaar -25 loopt over 4 dagen golf? Als je dat erg vindt, dan is dat m.i. problemen zoeken.

Daar naast: een baan is altijd zo te prepareren dat ie ook voor pro's lastig is. Zet gewoon alle vlaggen extreem moeilijk. Is de rough te makkelijk? Laat het tot kniehoogte groeien. Maak driveable par 4 holes met veel risk/reward, komt het kijkspel ook ten goede.
Positie teebox kan je ook nog mee spelen zodat een hoog/laag/fade/draw nodig is. En als de pro al die slagen in de tas heeft, dan maakt ie maar een rondje 58. So what?
Is overigens nog niet zo heel vaak het geval geweest toch?
De volgende gebruiker (s) zei dank u: x-elf, GarField000

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
6 jaren 6 maanden geleden #6 door 84425
Beantwoord door 84425 in topic Golfbanen, pro's en de hakker.

taxgolf schreef :

Dr golf schreef :

Oudere banen lijken te weinig defensie te hebben om het die pro's moeilijk te maken

Dachten 'de kenners' over Merion ook. Baan zou te kort zijn bladibla.
Eindscore US Open 2013: +1.


Dat klopt, zie de reactie van 842258723469.

Alleen, bekijk even de uitslag op andere banen.

Dusz, moet er meer gestreefd worden naar een set up al la US Open? Of wil de massa die lage score zien?

Hier 84624919@#$ :-),
Merion is wellicht eerder een uitzondering die de regel bevestigd, maar toch. Bij het Britse Open breken ze de (oude) banen doorgaans ook niet af (wel vaak winnaar paar onder par, maar bv Stenson en Mickelson in 2016 met -20 en -17 hadden voorsprong van 14 en 9 slagen op de nummer 3). Daar komt bij de je niet te veel moet kijken naar score tov par aangezien de par voor die gasten in de meeste gevallen gewoon overal 68 is (4 par 3's en de rest par 4, want als je een middenijzer naar de green slaat op een par 5 dan is het gewoon een par 4).

Aan de andere kant van het verhaal staat een baan als Augusta waar ze land van de buren moeten kopen om holes te verlengen om zo de score in het gareel te houden.

Daar zit voor mij de pijn: door technische ontwikkelingen (veel meer dan fysieke ontwikkelingen, want ik vermoed dat een Hogan een Nicklaus of een Player in hun hoogtij dagen qua fysiek niets onderdoen voor de huidige toppers) worden banen die vroeger een echte test waren toch steeds minder een test (als je door langere drives als gevolg van techniek overal een korte ijzer naar de green kan slaan ipv een middenlange of lange ijzer, dan durf ik best te stellen dat je een deel van de skill wegneemt).

Ik persoonlijk zou het mooi vinden om -die enkele keer dat ik golf kijk- meer golf te zien. Tegenwoordig zie je enkel nog spelers van die geblokte schoten naar de green slaan omdat dat de enige manier is om hun bal nog een beetje lager te slaan. Swingtechnisch ziet het er niet uit. Ik zou dolgraag zien dat we weer balata ballen konden kopen of die oude (mijn favoriet, iets harder dan balata, maar wel met een gewonden kern) Titleist 384PTS90 ballen. waarmee je pitching wedges van 3-4 meter hoog kon slaan die één keer stuiterden op de green en dan dood lagen, of waarmee je een ijzer 7 10-20 meter om een boom heen kon draaien (hook of slice). Dat gaat allemaal niet meer met die ballen van tegenwoordig die alleen nog maar rechtuit gaan met minimum aan backspin. Maar besef me dat ik daarin een uitzondering ben en dat dat waarschijnlijk nooit gaat gebeuren :-(
De volgende gebruiker (s) zei dank u: taxgolf

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • GarField000
  • GarField000's Profielfoto
  • Offline
  • Head pro
  • Head pro
  • HCP 30 ongeveer
Lees meer
6 jaren 6 maanden geleden #7 door GarField000
Beantwoord door GarField000 in topic Golfbanen, pro's en de hakker.
Het maakt toch niet uit of een wedstrijdwinnaar nu +1 heeft, -10 of -20?
De minste slagen wint :) ....

Is het nou zo dan dat bv de laatste 25 jaar op de Hilversumse de scores met 10 naar beneden gegaan zijn?


Groetjes Marc

Putter: Odyssey White Hot Pro Rossie
IJzerset incl wedges: Taylormade Stealth
Houten en Hybride: Ping G425
Driver: Callaway Rogue ST Max

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • taxgolf
  • taxgolf's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Head pro
  • Head pro
Lees meer
6 jaren 6 maanden geleden #8 door taxgolf
Beantwoord door taxgolf in topic Golfbanen, pro's en de hakker.

Dr golf schreef :

Oudere banen lijken te weinig defensie te hebben om het die pro's moeilijk te maken

Dachten 'de kenners' over Merion ook. Baan zou te kort zijn bladibla.
Eindscore US Open 2013: +1.


Dat klopt, zie de reactie van 842258723469.

Alleen, bekijk even de uitslag op andere banen.

Dusz, moet er meer gestreefd worden naar een set up al la US Open? Of wil de massa die lage score zien?

De autoriteit van de leraar schaadt maar al te vaak degenen die leren willen

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
6 jaren 6 maanden geleden #9 door Dr golf
Beantwoord door Dr golf in topic Golfbanen, pro's en de hakker.

Oudere banen lijken te weinig defensie te hebben om het die pro's moeilijk te maken

Dachten 'de kenners' over Merion ook. Baan zou te kort zijn bladibla.
Eindscore US Open 2013: +1.

the conditions of a solitary bird are 5.

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • Pol
  • Pol's Profielfoto
  • Offline
  • Head pro
  • Head pro
  • plus handicap - eajdngmijwaw
Lees meer
6 jaren 6 maanden geleden #10 door Pol
Beantwoord door Pol in topic Golfbanen, pro's en de hakker.

Artbij schreef : Par loslaten lijkt me niet zo leuk. Worden er nooit meer birdies en eagles gemaakt.


Wat bedoel je met de par loslaten? Door de baan moeilijker te maken of de bal minder ver te laten vliegen worden er ook minder birdies en eagles gemaakt.


Gelijk krijgen vraagt méér dan gelijk hebben.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: x-elf

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: ElsModerator
Tijd voor maken pagina: 0.043 seconden

logogolfchat

Inloggen of registreren

Wilt je een account op golfchat.nl, e-mail ons op info@golfchat.nl!

Advertentie

Ga naar boven