mijn ronde van vandaag in 2018

 • Jimi Thing
 • Jimi Thing's Profielfoto
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
 • hcp 7.6
Meer
16 uren 20 minuten geleden #1 door Jimi Thing
Beantwoord door Jimi Thing in topic mijn ronde van vandaag in 2018
Het is fraai. Dit jaar lid geworden van een country club. Met de gedachte wat dichter bij huis, mensen leren kennen en beetje club gevoel krijgen. Dat koste een bak geld en ik heb in de laatste 10 jaar denk ik niet zo weinig gegolfd als dit jaar. Het is dat ik met Frank en Cornelis 5 dagen op rij gespeeld heb anders had ik niet boven de 10 gekomen. Ik ben daar ook weer gaan tennissen en daar heb ik zoveel plezier in dat golf zo goed als volledig stil is komen te vallen.

Anyway, afgelopen dagen mijn vader uit NL over. Hij is golfliefhebber dus spullen gepakt en 2 rondjes gespeeld. Afgelopen vrijdag ging het al lekker maar loop toch tegen 4 double bogeys aan. Speel uiteindelijk een rondje 82 op leuke baan die ik nog niet eerder gespeeld had. Het ging lekker maar echte scherpte was er niet.

Gisteren ging het nog een stukje beter. Speelde op Cherokee Run een bijzondere voor mij nieuwe baan met veel leuke holes die me nog wel een tijdje bij zullen blijven. Heel wat hoogte verschillen, stokkeuze was een dingetje. Speelde steady, had wel graag wat meer greens geraakt maar korte spel was goed en stond lekker te putten. Speel rondje 77 met 6 bogeys en 1 birdie, dat hadden er een paar meer mogen zijn. Maar ik redde ook een stuk of 6 parren met goeie U/D.

Blijft toch wel gave sport en met 25 graden in de mooie natuur een voorrecht.

Sometimes a jimi thing slides my way and keeps me swinging
De volgende gebruiker (s) zei dank u: nico, x-elf, taxgolf, Frank@Andalus

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
21 uren 32 minuten geleden - 21 uren 14 minuten geleden #2 door Leon1983
Beantwoord door Leon1983 in topic mijn ronde van vandaag in 2018
Afgelopen zaterdag speelde ik op Dirkshorn. Ik was een beetje bang dat het een saaie polderbaan zou zijn (heb het niet zo op heen-en-weer) maar vond het een onwijs leuke baan met veel uitdaging. Gisteren speelde ik op Naarderbos. Mijn oude thuisbaan en blijf ik een onwijs leuke baan vinden om te spelen.

Wat in beide rondes opviel is dat mijn basisniveau langzaam maar zeker omhoog aan het gaan is. Drives zijn verder (185-200 meter), de afwijkingen zijn minder groot, ik weet de bal steeds vaker in het spel te houden en vooral: ik maak steeds slimmere keuzes. Ik probeer minder dom te spelen en niet altijd voor de par te gaan. Op mijn niveau is een bogey prima en als ik risico neem om in 2 naar de vlag te willen, moet ik dat gecalculeerd doen en vooral niet te vaak. Als ik opleg en voor de bogey speel, ga ik meer parren maken.

Daarnaast: ik moet niet te strreng zijn voor mijzelf en realistisch blijven. Gisteren op hole 4 op Naarderbos sloeg ik een bal vanaf 128 meter, windje tegen, de green op met een ijzer 6. De bal kwam iets rechts de green op, en mijn eerste reactie was "ik had meer rekening moeten houden met het feit dat de bal onder mijn voeten lag en dus meer naar links moeten oplijnen", terwijl de keuze om dat niet té veel te doen om de bunker links en de shitzooi uit het spel te halen altijd goed was en vanaf zo'n afstand op de green voor mij gewoon een hele goede bal is.

Tweede punt is dat ik veel minder na moet denken. Ik heb nog steeds de neiging om in mijn take-away allemaal technische zaken mee te nemen in mijn hoofd, terwijl ik puur en alleen moet committen en in mijn swing gedachte moet focusen op ritme. Dan sla ik de meest prachtige ballen met heerlijk contact en maakt het ook niet uit of ik een SW, een ijzer 4 of een driver in mijn handen heb.

Derde punt is dat ik mijn lijf meer op spanning moet zetten om stabiel door de bal heen te komen. Voor mij betekent dat vlak voor het starten van de take away uitademen, mijn buikspieren aanspannen en zoveel mogelijk ground force ontwikkelen. Mede door mijn beperking heb ik een statische swing. Als ik dan ga lopen swayen maak ik het mezelf moeilijker.

Vierde punt is dat ik moet vertrouwen in mijn balvlucht. Ondanks dat ik handicap 26 heb, kan ik een fade of een draw 80% van de tijd op commando prima spelen. Op de driving range. In de baan ga ik lopen nadenken over techniek en gaat het fout. Een rechte balvlucht is voor nu altijd goed.

In de winter ga ik de hele winter lessen met een vriend bij een goede pro. Dat gaat helpen. De focus gaat op ontspanning en ritme, en als dat er goed in zit wil ik toch die draw gaan leren spelen. Gisteren sloeg ik met een ijzer 5 af op hole 9, die bal was dik 150 meter. Voor mij is dat 15-20 meter winst. Met mijn 3W sloeg ik op een andere hole 180m+ met een perfecte draw, ook weer winst van zeker 10 meter.

Het korte spel is redelijk scherp momenteel. Valt ook nog winst te boeken, maar is niet het meest voorname aandachtspunt. Beide dagen overigens net onder de buffer gespeeld 31 en 32 punten), maar met genoeg geloof dat het stukken beter kan en die buffer heb ik de afgelopen maanden überhaupt niet gespeeld.

Ik heb zin in volgend seizoen, nu al, omdat ik er van overtuigd ben dat ik daarin de stappen kan gaan zetten die ik moet kunnen zetten. Dat begint met het bepalen van realistische doelstellingen en targets om naar toe te werken en een concreet plan om dat te gaan bereiken. Dat wordt wat mij betreft de focus van les 1 volgende maand.
Laatst bewerkt 21 uren 14 minuten geleden doorLeon1983.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: nico, roughseeker, x-elf, canth, nieuwlander, Jimi Thing, auke, taxgolf, Artbij, Di11 en1 andere mensen hebben ook bedankt..

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
2 dagen 14 uren geleden #3 door taxgolf
Beantwoord door taxgolf in topic mijn ronde van vandaag in 2018
Vandaag 9 holes gelopen op de thuisbasis. Er was een wedstrijd / maandbeker. Glad vergeten. Kon dus nog starten op 10, waar ook 2 3-ballen naar toe liepen. Gelukkig lieten zij mij (koud, maar geen excuus) starten. Weer een gemengde ronde. Of ik ga spelen of ik ga oefenen maar niet beide half om half. En / en werkt niet bij mij.
Ik push mijn drive naar rechts, lig wel speelbaar maar kan slechts verstandig terugchippen en he. 146 meter over met de vlag voorop en iets wind mee. I6 denk ik, maar ik sla mijn bal over de green. Gewoon een club te veel. Ik chip gelukkig subliem terug maar moet toch een bogey noteren doordat de put vlak voor de hole sterft, wat een beetje de story van de dag werd. Ik loop naar 11 en probeer de les in de baan toe te passen. De driver met de hy gaat nog, maar vervolgens shank ik mijn 2e slag ongenadig. Bal weg, dus ik drop nog maar eens. Op zich prima contact maar de combinatie tegen de zon inkijken/berkbladeren is dodelijk. Bal nooit gevonden, geen plons gehoord noch gezien, dus de balkabouters hebben de bal meegenomen. Ik kom bij de par 3, sla een prima i7 die ik overigens gevoelsmatig niet perfect raak, maar de bal ligt pinhigh. Ik mis de birdie maar heb een zeer easy par. Ik sla af op 13 en mijn drive is matig, vind ik. Bal in de bunker. Ik mep nog een drive en die is tranentrekkend slecht. Ik dacht aqua, maar toch speelbaar. Enfin, ik sla denk ik mijn beste bunkerslag, zoals de leraar t graag zou zien. Ik heb 115 meter over. Ik denk een optimistisch pw en leg een bal erbij. Tot mijn afgrijzen sla ik de 1e gewoon top, maar voorbij de vlag. De 2e bal sla ik met iets teveel deloft en die ligt helemaal over de green. Al hoewel t chippen op zichzelf prima ging, blijft de put net voor de cup. Op 14 sla ik goed af, lig wel onder een boom, maar kan naar de green. Mijn 2e bal is op zich prima contact. Ik zie niets in de zon maar hoor en zie een plons. Dat verbaast me omdat ik gevoelsmatig goed contact had. Feel ain’t real, dus ik pitch maar naar de green en maak de put wederom net niet. Ik heb ruimte en tijd, en laat een 2 bal bijvoegen op 15. Achter mij lopen 3 dames maar die zijn nog niet op de tee van 14. Ik sla mijn 3w super maar pull m. Op de fw van 16, zegt de man die bijvoegt. Ik zie m landen zegt hij. Ik loop naar mijn bal maar ook die is door de boskabouters geconfisceerd. Mijn inmiddels medespeler is behoorlijk geirriteerd. Ik snap t niet zget hij, die bal moet er liggen, die flight voor ons heeft de bal opgepikt. Ik heb t nagevraagd maar die spelen de vermoorde onschuld. Ik sla met hen op, sla een i4 van 175 met (sic) maar die komt links tussen de bomen. Wederom zegt flight genoot: ik zie m. Met veel moeite vinde we de bal tussen de bladeren. Argh. Up en down, ware het niet dat de put weer 5 cm tekort is. Over de par 3 16 valt niet veel op te merken behalve t recept chippie en tekort putje. Op 17 een peer van een drive maar ik lig helaas links onder de bomen. Ik moet
Laag punchen, chip op de green en maak een 2 put. Op 18 heb ik een overdraw. We zien alle drie mijn bal landen rollen en tot atilstand komen. Bal nooit meer gevonden wel 2 andere ballen. Ik haat langzamerhand de bladeren en pluisjes. Ik sla maar een i8 van de vermoedelijke plek. Hele geile slag, bal landt pinhigh (vlag achterop), medespeler zegt, volgens mij spinde de bal. En dat klopte, 1,5 meter naar links naar de vlag toe. Ik zou dus een soort van vuile birdie kunnen maken. Maar goed, ook die bal sterft voor de cup.
Balcontact is nog niet consistent, peoh, sla wel verder bij t beoogde contact. Leuke medespelers leren kennen in een heerlijk hetfstzonnetje.

De autoriteit van de leraar schaadt maar al te vaak degenen die leren willen
De volgende gebruiker (s) zei dank u: nico, x-elf

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
6 dagen 21 uren geleden #4 door Leon1983
Beantwoord door Leon1983 in topic mijn ronde van vandaag in 2018
Ik heb maandag voor het eerst op De Pan gespeeld op een corporate event van mijn werkgever met klanten. Wát een onwijs gave baan zeg!!! Prachtig onderhouden, hele mooie holes en een baan vol met uitdaging. Niet extreem moeilijk (afzwaaiers zijn vaak terug te vinden), wel een hele tactische baan waar kennis over de baan je heel erg helpt. Met name in het aanspelen van de greens. Heel veel holes die me bij blijven en echt geweldig ontworpen zijn. Hoop daar binnenkort nog eens te kunnen spelen, wat mij betreft een baan waarvan ik me niet kan voorstellen dat die ooit gaat vervelen... Wel eentje om van de bucketlist af te strepen weer.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: roughseeker, x-elf, canth, taxgolf, Frank@Andalus, Foreinone, GarField000, Tijn

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
1 week 7 uren geleden #5 door taxgolf
Beantwoord door taxgolf in topic mijn ronde van vandaag in 2018
Eind van de middag verkeerde ik in de gelukkige omstandigheid dat ik om 16.50 9 holes kon pakken. Staan en slaan. Niet teveel op de techniiek focussen. Ik ben wat lessen aan t volgen. Inmiddels wel uit dat een fade mijn natuurlijke orientatie is. Er tegen vechten heeft niet zoveel zin. Dus we gaan t niet geforceerd ombouwen naar een draw. Qua lengte is t geen issue, alle bombers zijn faders. De lessen hebben een verbetering in balcontact tot gevolg. Nog niet altijd, maar gevoelsmatig gaat t beter. Ik probeer t los te laten op hole 1. Ik sla de populaire double cross, chip eruit, chip en 2 put. Leg nog een bal neer en chip de bal op 3 meter. Nice. Hole 2 sla ik een parabool ne sla vervolgens mijn i4 over de green. Maak een slordige bogey. Dit overkomt me ook op 3. Afslag is ok maar iets tekort. Chip tekort. Ik steek door naar 14 en sla een streep van een 3w. Heb 125 over, sla een prima bal, maar niets waar ik naar zoek. Mijn put is te lang maar mijn 2 meter put terug gaat er heerlijk in. Op 15 prima 3w, goed i5 en hou een 95 meter over. Ik sla een ambitieuze wedge. Daar waar ik verwacht voor de green te liggen, word ik tamelijk verbaasd. Ik sla over de green heen. Een WTF moment. Uitstekend geslagen bal, maar qua lengte niet verwacht. Pro had al gezegd dat afstand zou toenemen met verbeterde techniek. Op 16 forceer ik en ben ik 25 meter tekort en lig ik voor de bunker. Speel 2 ballen. 1e bal ligt op 7 meter van de pin, 2e op 1 meter. Nice. Op 17 komt de driver uit de tas en ik sla een prima bal. 165 meter, vlag achterop. Ik sla mijn i5. Ik verwacht de voorkant van de green met wat tol te halen. 1e bal ligt in t hoge gras pinhigh naast de green. 2e bal ligt op de green pinhigh op 6 meter. Huh? Op 18 sla ik 2 ballen. De 1e bal is een hook en moet terugchippen. De 2e is een peer voorbij de bunker. Ik sla de 2e eerst, 135 meter en probeer een kort gegript (1 inch eraf) i7. Ik eindig iets voorbij links naast de pin in de rough, de 2e ligt op 124 meter (vlag op t onderste plateau). Ik denk een ambitieus i9 en verwacht eigenlijk net de green te raken. Ik sla een heerlijke bal, goed tempo. In de zon zie ik mijn bal niet. Aangekomen, lig ik in de bunker achterop. Ik begrijp er niets van. Geen flyer niets, goed geslagen bal maar zo ver?? Gewoon een vette club langer. Ik chip nog wat en sla wat bunker slagen. Ik loop 9 holes in een uur en 20 minuten! Doorstappen en grip it en rip it. Na afloop paar slibtongetjes. Heerlijk. Greens waren prima, maar toch ff wat anders dan Schotland. Baan lag er mooi bij met die naderende herfst tinten, al zijn die berkbladeren ruk. Daddy was a happy camper

De autoriteit van de leraar schaadt maar al te vaak degenen die leren willen
De volgende gebruiker (s) zei dank u: x-elf, Artbij, GarField000

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • x-elf
 • x-elf's Profielfoto Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
Meer
1 week 1 dag geleden #6 door x-elf
Beantwoord door x-elf in topic mijn ronde van vandaag in 2018
Vandaag was x-elf op De Haenen.
Niet om zelf te spelen maar als coach en caddy. Dit was bij een wedstrijd van de PGA.

Ik Ben ooit eens bij De Haenen geweest, had een afspraak in het clubhuis, niet gesppeld toen en ook niet de baan in geweest.
Vandaag wel de baan in geweest en weer niet zelf gespeeld. Wat een leuke baan zeg. Afwisselende holes. Park op de eerste 9 en bosachtig op de 2e 9. Baan doet me aan De Scherpenbergh denken. Niet te lang en voldoende ruimte.
Kom hier nog wel terug om te spelen.

.
"Niet de speler die weet waar de club hoort te zijn, is succesvol, maar de speler die weet waar zijn club is"
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Frank@Andalus, Di11

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • Frank@Andalus
 • Frank@Andalus's Profielfoto
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
 • Hola, Málagagolf aquí
Meer
1 week 3 dagen geleden - 1 week 3 dagen geleden #7 door Frank@Andalus
Beantwoord door Frank@Andalus in topic mijn ronde van vandaag in 2018
Gister speelde ik een tournooi op Los Naranjos, een baan voor de upper class en opvallend veel aantrekkelijke vrouwen op het terras.
Schitterde baan verder, waarbij ik erg veel moeite had met de greens. Dat gold ook voor mn flightgenoten die 19, 21 en 26 Stableford wisten binnen te brengen. Ook mijn 31 was ruim onvoldoende om in de prijzen te vallen.
Maar mijn specialiteit was wel weer lachen. Op de par 3 van de neary, 150m naar de vlag besloot ik een gooi te doen naar de voorzitterspositie van de grote bekken club. Ik zei tegen mn flightgenoten ‘ik pak hier even een goede bal, zo’n Rydercup bal van Callaway. Dat zijn hele goede ballen en dan tik ik ff die neary binnen’. En boooomm volle polle mn hybrid 5 naar de vlag en binnen een meter. Neary in the pocket. :woohoo:
Ik moet toegeven dat ik de prijs, een Volvo cap, wat teleurstellend vond, maar kom maar op met die voorzittershamer. B)
Laatst bewerkt 1 week 3 dagen geleden doorFrank@Andalus.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: okidoki, x-elf, canth, taxgolf, Coeneman, GarField000

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
2 weken 18 uren geleden - 2 weken 18 uren geleden #8 door El Niño
Beantwoord door El Niño in topic mijn ronde van vandaag in 2018

x-elf schreef : Hier wordt volgend jaar het KLM open gespeeld. Naar ik hoorde zal het KLM open maar 1 keer hier gespeeld worden om daarna naar Cromvoirt te gaan. Geen idee of dat klopt of niet.


Klopt, normaal krijgt een baan van de Eurpean tour 250Kvoor een toernooi, Bernadus betaalt de European tour 1 miljoen voor 3 jaar KLM open.
(iets met geld is geen probleem, geld teveel, weet niet wat ik met zoveel geld moet doen :))

Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
Laatst bewerkt 2 weken 18 uren geleden doorEl Niño.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Foreinone

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • Frank@Andalus
 • Frank@Andalus's Profielfoto
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
 • Hola, Málagagolf aquí
Meer
2 weken 22 uren geleden #9 door Frank@Andalus
Beantwoord door Frank@Andalus in topic mijn ronde van vandaag in 2018
Ik speel nu precies een jaar op mijn homecourse te Spanje en ik durf te stellen dat ik het onder de knie begin te krijgen. Sinds 1 september is de course onder nieuw management en je ziet de baan bijna dagelijks verbeteren, dat helpt natuurlijk ook. Het is één ding je afstanden te kennen, maar dat is dan op het vlakke, zodra je de bergen ingaat is alles anders. Liggingen die je in je wildste dromen tegenkomt zijn hier normaal. Op hole 17 speel ik bijvoorbeeld voor 105m naar de vlag een ijzer 7. En die moet dan goed worden geraakt. Vanwege de uphill lie ook nog corrigeren in swing en lineup.
Maar wat zich al aankondigde in eerdere rondjes werd gisteren volledig waar gemaakt. Rondje 79 voor 40 Stableford van de officiële tees.
En omdat de baan zienderogen opknapt, blijf ik gewoon lid op Alhaurin golf, de baan met de mooiste views van Andalusië.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Dr golf, x-elf, Pol, El Niño, Artbij, Leon1983, Foreinone

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
3 weken 3 dagen geleden #10 door taxgolf
Beantwoord door taxgolf in topic mijn ronde van vandaag in 2018
Donderdag as is het zover: op naar Dornoch. De bijholtes lopen langzaam leeg, de hoofdpijn en verkoudheid neemt langzaam af.
Hup naar de club, nog even wat speelminuten pakken. Let wel, als je gaat spelen: speel. Ga niet proberen de les te implementeren. Dat leidt tot bijzondere resultaten. Met de af en toe felle wind sloeg ik op 1 af. De bal heb ik nooit gezien. Lag bij de bunker op de fw van 18. Chipje, punch ijzer 6 en 2 strakke putjes. Op 2 sla ik met de 3w een NASA bal. Mijn 2e bal, de les nadoen, is van heerlijke ontspanning, strak, lichte curve en ver. Ik top mijni3 (blijft thuis), maar mijn volgende slag is zoals t volgens mij bedoeld is. Weer strakke putjes en op naar 3. Mijn 1e is hookerig mijn 2e een push. Ik rommel wat met chipjes en bunkerslagen. Op naar 4. Mijn drive is ok maar met de wind mee toch wat kort. Ruim 180 meter over en ik besluit met 2x een wedge naar binnen te gaan. Mijn 2e pe is iets te lang en de wind duwt m van de green af, de bal dus. Chippie en wat putjes oefenen. Op naar 5. Zelden zo’n slice geslagen, zeg ik met enig dedain. Poeh. De fore was voor de koeien op t aanpalende weiland bedoeld. De bal lag er nog. Heb hem opgepakt en gedropt. Sla ik me daar een geil i7 tegen de wind, zoals golfgod TW t ook doet (ik blijf bescheiden, ik meet me aan de golfgod). Mij PW wind tegen, easy does it, verbaast me qua lengte. Mijn flop over de bunker was top. Putjes pielen, prima. Op naar 6, waar ik mijn i3 (blijft thuis) heerlijk raak maar ook geweldig hook. Mijn 2e bal top ik en mijn 3e i5 punch ik op de green, paar putjes en op naar 7. Afslaan met de 3w. Volgens mij zoals de leraar t bedoelt. Heerlijk. I5 is iets te scherp. Ik chip naar de fw en mijn gapje slaat de bal easy naar de green. Putjes en hoppa naar 8. Daar raak maar hook ik genadeloos de bal. Mijn 2e heb ik niet gevonden. Mijn gedropte bal is 130 meter wind tegen. Mijn punch i7 ligt 4 meter voor de hole. Top. Op 9 sla ik wederom een genadloze 3w. Zoals de leraar t bedoelt. Nu stort de regen en ik sla war relaxte slagen. Ik pak mijn bal op en loop naar de auto.
Mijn nieuwe Nike air zoom schoenen, gekocht in de uitverkoop (blijven thuis), hebben mij een joekel van een blaar bezorgd.
Oefenen en scoren gaan niet samen. Toch in de wind geregeld goede slagen gemaakt en prima geput. Aftellen is begonnen.

De autoriteit van de leraar schaadt maar al te vaak degenen die leren willen
De volgende gebruiker (s) zei dank u: x-elf, Artbij, Frank@Andalus, GarField000

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Moderators: ElsModerator
Tijd voor maken pagina: 0.323 seconden
Ga naar boven