mijn ronde van vandaag in 2018

Meer
1 dag 4 uren geleden #1 door taxgolf
Replied by taxgolf on topic mijn ronde van vandaag in 2018
Niet zozeer een ronde. In de kelderbox ligt een stortvloed van golfgadgets die t op een tombola goed zouden doen. Zoook mijn staff tourbag en trabell bag. Helaas had een wespenmoeder t euvele plan om haar huis hierin te vesten. De wespendokter is geweest t nest was zeer groot. Het is verdelgd, de tas naar t zich laat aanzien permanent vergiftigd. Nu wa die bizar grote tour bag een redelijk nutteloze aankoop, maar toch...

De autoriteit van de leraar schaadt maar al te vaak degenen die leren willen

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • nico
 • nico's Profielfoto
 • Offline
 • Administrator
 • Administrator
 • HCP 10.9 and counting
Meer
4 dagen 13 uren geleden #2 door nico
Replied by nico on topic mijn ronde van vandaag in 2018

Di11 schreef : Onder het genot van een wel verdient biertje worden de punten op geteld.
Nog nooit kwam ik binnen met 84 slagen en 44 stb punten.:woohoo: :woohoo:

En mag de eerste prijs in ontvangst een restaurant bon en de speech op een vol terras.:blink:
Toen ik vanmorgen begon had ik HCP 21,4 en de nieuwe HCP is 18.2.
:woohoo: :woohoo:


Wist niet dat ze in Rotterdam ook duikboten verkochten :) Maar wat een score Cock, echt super! well done mate!

ps roep geen FORE bij een te harde PUTT
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Di11

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • GarField000
 • GarField000's Profielfoto
 • Offline
 • Pro Member
 • Pro Member
 • HCP tussen 35 en 36.
Meer
4 dagen 17 uren geleden #3 door GarField000
Replied by GarField000 on topic mijn ronde van vandaag in 2018
Wauw. Super. Gefeliciteerd dat het zo lekker ging.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Di11

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
4 dagen 18 uren geleden #4 door Di11
Replied by Di11 on topic mijn ronde van vandaag in 2018
Vanmorgen vroeg mijn nest uit , want voor de eerste keer met de senioren :S het veld in of te wel een Herensenioren toernooi op Rhoon waar ik sindes3 maanden lid van ben.

Rene is de man die ook bij de oude lullen behoort waar ik mee samen de 18 holes ga lopen.
Klein tikje nerveus zoals altijd ram ik de bal de fairway op van hole 1 en loop na 5 slagen er weer van af de eerste 2 puntjes zijn binnen.
Hole 2 sla ik af met de houten 3 en ook daar vind ik de bal terug op de fairway met 4 eraf hupakee weer 3 punten in de pocket.
En zo loop ik inmiddels heel relex de volgende holes , stiekum kijkend naar de punten die zich verzamelen op de Q kaart.
Op hole 9 loop,ik er met een par vanaf en 3 punten rijker Who ik tel alles op en schrik mij zelf de pleuris :woohoo: 22 punten en 42 slagen.
Maar ik moet er 9 en heel vaak loop ik die te verklooien , maar vandaag was anders en ging met de zelfde gedrevenheid door.
Hole 11 is een par 5 S.I 1 hier wil en moet ik scoren sla af met de houten 3 en vervolg met een hybride 24,5 gr om hem voor het water te krijgen wat niet helemaal lukt bal blijft steken in het hoge gras de wonder stok van 31 gr komt uit de tas en ros de bal vanaf 155 mtr de green op 2 putjes en de punten zijn binnen.
De rest speel ik voorzichtig uit merk ik ineens nadat ik gezien had dat ik wel heel veel stb punten heb.
Op hole 18 begin ik nerveus te worden maar lig toch met 3 op de green en mis maar net de birdy put jammer maar helaas.

Onder het genot van een wel verdient biertje worden de punten op geteld.
Nog nooit kwam ik binnen met 84 slagen en 44 stb punten.:woohoo: :woohoo:

En mag de eerste prijs in ontvangst een restaurant bon en de speech op een vol terras.:blink:
Toen ik vanmorgen begon had ik HCP 21,4 en de nieuwe HCP is 18.2.
:woohoo: :woohoo:

Alles blijft.
Alles gaat voorbij.
Alles blijft voorbij gaan.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: nico, Dr golf, roughseeker, x-elf, boersma, canth, nieuwlander, Cesare, Jimi Thing, taxgolf and 8 other people also said thanks.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • Frank@Andalus
 • Frank@Andalus's Profielfoto
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
 • Hola, Málagagolf aquí
Meer
1 week 3 uren geleden #5 door Frank@Andalus
Replied by Frank@Andalus on topic mijn ronde van vandaag in 2018
Gefeliciteerd Martin, je gaat als een speer. Golf is vooral het voorkomen van de grote fouten (alles relatief gezien vanuit de huidige hcp). Je hebt dat erg goed gedaan, kleine foutjes zijn het makkelijkst te herstellen en dat heb je gedaan.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Martin

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
1 week 12 uren geleden - 1 week 12 uren geleden #6 door Martin
Replied by Martin on topic mijn ronde van vandaag in 2018
Vanmiddag Harderwijk tijdens wk en tour. Dus rustig in de baan. Veel water en te eten mee en dan komt het wel goed met dit weer.
Mindfuck is misschien wel het woord van de dag. Al langere tijd zoek ik niet meer vooraf op hoeveel slagen ik meekrijg. Ook kijk ik niet tussendoor naar hoeveel stableford punten ik heb, ook al geeft mijn app daar dan nog niet de juiste hoeveelheid van door. Hierdoor ben ik niet ineens bezig met de mogelijkheid op een goed resultaat ofzo.

Slechte start met allemaal afzwaaiers naar rechts van de tee. Zowel op hole 1 als hole 2. Ook op hole 3 niet zoals bedoeld vanaf de tee, wat me dermate bezighield dat ik niet eens superblij was met de par die ik daar speelde!
Pas op hole 7 was mijn eerste rechte slag vanaf de tee. Met de driver en een flinke roll lag ik op minder dan 100m van de vlag, die op de eilandgreen staat. Ik raak mijn ijzertje9 net niet helemaal lekker. Haal wel het eiland, maar schiet door de bunker het water in. Dropje, chipje, putje, bogey. Prima score, maar wat als ...

Als ik nu de holes in gedachten naloop, dan gingen ze eigenlijk best goed. Vooral de drives waren niet super en zeker in het begin kon het putten ook wel beter. Ergens in de 2e negen, bedacht ik me echter dat ik al wel de nodige bogeys had gemaakt, maar geen idee hoeveel. En weer loslaten en doorspelen.
Met mijn ijzers ben ik zeer tevreden en daarmee ook met mijn approaches binnen 100m. Zeker twee keer binnen anderhalve meter van de vlag gekomen met mijn SW (kortere afstand dan 100m), en gewoon de green halen lukt ook steeds vaker.

Terug naar die mindfuck. Neem hole 12. Par 5. Drie slagen op rij niet goed. Drive rechts van de fairway in de rough. Hmm. Dan met ijzer 7 naar de linkerkant van de fairway in de rough dankzij een lange roll nadat ik de bal echt heel verkeerd raakte. Hmm. Vervolgens nog een ijzer7 , iets rechts oplijnen vanwege de rough (dan slaat ie wat naar links) en goed doorhalen. Die ik raak ik dus heel goed! Maar daardoor gaat hij verder dan verwacht, slaat niet naar links, dus weer rechts vd fairway over het pad net niet tegen de verhoogde teebox van hole 13. Mopper! Dan loop je niet lekker richting je bal. Vind ik m daar? Kan ik m wel slaan? Dat soort vragen. Gelukkig ligt hij net naast het pad, maar moet ik relief nemen of sla ik ‘m staand op het pad? Ik kies voor het laatste en vervolgens sla ik met de SW de bal op anderhalve meter van de vlag! Mis dan de zeer do-able put voor par (grr) en loop eraf met een bogey. Echt prima resultaat, maar zo voelt het op dat moment niet.
Zo had ik achteraf gezien best veel holes.

Op hole 18 (par5) kwam ik na slag 2 en 3 weer niet optimaal te raken, maar met prima roll, op de green in drie. Lange putt van metertje of 8 had ik goed gelezen. Lengte was ook goed, richting was goed, break kwam op verwachte moment en … en … komt daar mijn eerste birdie ever……???? Nope, lip-out en 30 cm van de vlag. En dus wel met par op de laatste hole eraf lopen!
Dan nu de hcp tabel raadplegen. Blijk ik 45 punten te hebben! Jippie! Handicap naar beneden van 33.0 naar 28.5! Echt totaal niet in de gaten gehad dat ik zoveel punten aan het sprokkelen was! Bijzondere ervaring zo.

101 slagen
2 pars
9 bogies
3 dubbels
4 tripple of meer
Last edit: 1 week 12 uren geleden by Martin.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: x-elf, taxgolf, Frank@Andalus, Gijs_Bos, GarField000, SF-1 Rhobbit

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
1 week 17 uren geleden #7 door taxgolf
Replied by taxgolf on topic mijn ronde van vandaag in 2018
Zonde Pieter!
Chique beslissing!
Ikzelf mocht vanochtend opdraven voor de maandbeker. Voor t eerst ingeschreven mijn doop. Ik was toch wel wat nerveus. Slecht geslapen, wat hoofpijn en last van mijn maag.
Om half 7 al wakker terwijl ik er pas om 9.30 moest zijn. Enfin, ik begin met chippen, voelt ok. Putten, mwah, achillesplekje zal maar zeggen. Even inslaan. Pitches ijzers, ok, driver, ai, ik voel een spiertje. Ik stop en begin te rekken en strekken, ademen is pijnlijk. Ik kan nog 10 min. liggen. HelemAl top is t niet maar vooruit.
Ik sla getrouw af met de hybride en heb een i7 over. Mensen op de tee box wensen me suc6 en complimenteren. Ik blij! Mij put voor birdie is slecht. Bogey. Op hole 2 zien we mijn bal niet gaan, nooit gevonden ook. Mijn provi is een streep. Ik ben net tekort en chip erbij. Wederom een achillesput, double. Op de lange par 3 sla ik ronduit beroerd af en kom net over t water. Ondertussen ben ik wat stresserig, ze zullen toch niet denken dat ik niet kan spelen?? Ik maak een beauty van een lange chip en leg die op 50 cm. Easy par!! Op 4 timmer ik als enige een streep van een drive, maar shank ik mijn 2e die in t aqua komt volgens mijn medespelers. Wederom een 6 na een put op 1 cm. De dogleg speel ik een prima drive, besluit (verstandig) op te leggen en reken wat ik wil over houden. Puike chip maar put wederom erg slecht. Op de lange par3 lig ik in de bunker. Ik kom er niet uit en pak de streep. Arch. De par 5 sla ik top af, maar ga in de fout bij mijn 3e slag. Bal boven de voeten en de bal trekt naar links en rolt de bunker in. Hoe irritant, in een niet aangeharkte kuil (of een afdruk van een dier of zo). Hoe kom ik daaruit?? Niet dus en maak een bogey. Balen. Op 8 gewoon een goed gespeelde par en een redelijke club. Op 9 lig ik na een op zich goede 3w op de heuvel in t gras. Uiteindelijk na een hele goede wedge een 1,20 meter put voor par, die sterft in schoonheid. Helaas krijgt mijn drive op 10 een bounce naar rechts. De ellende houdt niet op en ik pak op. Balen. Op 11 lig ik na een mooie drive helaas weer in de bunker bij de green. Weet in een kuil! Wat is dat toch. De bogey is onvermijdelijk. De par 3 pruts ik weer met putten. Ik jenk die bal er 2 meter voorbij en maak t mezelf zo moeilijk. De par 5 is mij drive slecht, maar de bal rolt gelukkigerwijs tussen de bunkers. Ik speek prima course management en mijn 3e slag is de lekkertse van de dag. Een pw over 105 meter die dood 1 meter van de vlag is. Birdie! Op 14 sla ik een super 3w maar de bal rolt naar links. Bijna t water in. Ik heb nauwelijks stand maar sleut er mijn par uit. Een nare slechte put kost mij de par op een verder goed gespeelde maar saaie 15. De lange par 3 16 speel ik belachelijk eenvoudig par. Op 17 push ik de drive en hou een kleine 140 over naar de green half gesnookerd. Ik pull de i7, shank de chip chip t op de green maar put waardeloos. 18 sla in een mooie drive maar recht van de bunker net buiten t water. Mijn i9 wordt door t gras getemd maar mijn chip tegen de heuvel is tourkwaliteit. Putje voor een meter en de par.
30 puntjes niet inde bunker maar gezien de bloedziekende hitte, erg tevreden. Pet regelmatig nat gemaakt voor de afkoeling. IJzers en chippen, zeer steady, drives, prima. Putten, aaiii. Na afloop complimenteert medespeler mijn swing. Zeer solide, alle fundamentals. Waar heb je gelest etc. Leuk gesprek. Na wat aanvullende complimentjes zegt hij: ga trainen op putten een week of 3 en je zakt gestaag. Ritme is goed, swing is stabiel. Als ik (mijn medespeler aan t woord) wat ongedurig etc wordt, dan is kijn ritme gelijk weg. Jouw swing blijft top. Ik bleef bescheiden (moet je dat niet altijd zijn?). Ik heb erg geworsteld. Fijn dat t lijkt alsof ik t in de hand heb. Maar dat is natuurlijk niet altijd zo.
Wel heb ik met name mijn ijzers zoveel vertrouwen en geloof ervaren dat t top gaat. Ik wist niet wasr t fout zat en na een gezellige ronde enige tijd geleden wel. Nee, geen quick fix er klopte echt iets niet. Ga je t pas zien als je t door hebt?

De autoriteit van de leraar schaadt maar al te vaak degenen die leren willen
De volgende gebruiker (s) zei dank u: x-elf, Martin, GarField000

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • x-elf
 • x-elf's Profielfoto Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
Meer
1 week 18 uren geleden #8 door x-elf
Replied by x-elf on topic mijn ronde van vandaag in 2018
Vanochtend om 8.55 uur af slaan voor de 2e ronde.
Gevoelsmatig was ik beter dan gisteren, het lijf dacht daar echter anders over. Wereldballen werden net zo makkelijk afgewisseld met de meest afgrijselijke ballen. Het lijf leek wel een eigen wil te hebben. Hierdoor werd het onvoorspelbaar wat er zou gaan gebeuren.
Gaandeweg de ronde voelde ik de laatste restjes energie verdwijnen, hiermee ook de laatste restjes WIL en motivatie.
De eerste 9 waren de slechtste 9 van het weekend. 4xpar, 2xbogey, 2xdouble,1xtriple.
Na 9 holes geef je de score door en dat wordt dan op het ‘scorebord’ genoteerd. Ik kon zien wat er voor mij gescoord is. Ik moest echt een tandje bij steken dacht ik. Echter het lijf deed waar het zin in had. Voorbeeld: par 5, drive zo belachelijk ver naar links dat de bal uiteindelijk links van de jole er naast net niet onder de utrechtboog lag. De opmerking van flight genoot: hmmmm die zie je niet vaak hier. Vervolgens een briljant ijzer 5 hoog tussen 2 bomen door op de fw van de hole die ik speelde. Om me zelf vervolgens te snookeren achter een boom. Ik besluit een lage chip links van de boom te spelen om te constateren dat het lijf er een hoge bal vol tegen de boom van maakt. Briljant flop shot gevolgd door een sneue 3 putt triple. Toen trok er iemand aan het koortje........
2e 9 5xpar, 2xbogey, 1xdouble, 1xtriple. In de totaal stand was ik 14e en heb de laatste cut ook gehaald.
Echter het was klaar en ik heb me terug getrokken voor de laatste ronde. Laat dan maar iemand spelen die wel fit is.

Erg jammer.

.
"Niet de speler die weet waar de club hoort te zijn, is succesvol, maar de speler die weet waar zijn club is"
De volgende gebruiker (s) zei dank u: taxgolf, Frank@Andalus, Martin, Gijs_Bos, GarField000

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • GarField000
 • GarField000's Profielfoto
 • Offline
 • Pro Member
 • Pro Member
 • HCP tussen 35 en 36.
Meer
1 week 1 dag geleden #9 door GarField000
Replied by GarField000 on topic mijn ronde van vandaag in 2018
Goede nachtrust en suc6 morgen ...

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • x-elf
 • x-elf's Profielfoto Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
Meer
1 week 1 dag geleden #10 door x-elf
Replied by x-elf on topic mijn ronde van vandaag in 2018
Daar zijn we weer!
Dit weekend clubkampioenschappen strokeplay. Wat er aan vooraf is gegaan.

Gister heb ik het verslag geschreven over De Kennemer van afgelopen donderdag, eergisteren dus. Wat ik niet geschreven heb is dat ik s avond bij thuis komst de koude rillingen over mn lijf liep. Ik dacht dat het kwam omdat ik flink afgekoeld was. Helaas bleek vrijdag gedurende dag dat ik grieperig was. Eind vd middag kwam ik thuis van werken en ging onder een dekentje op de bank, heb Groenewegen nog zien winnen en toen ging het licht uit. Gedurende de vrijdag flink wat ibuprofen en paracetamol geslikt. Blijf gezond vertelde ik mezelf. Strokeplay kampioenschappen is altijd een leuk weekend om aan mee te doen. Op zaterdag 1 ronde, dan een cut (onder de 100 gaat door naar zondag). Op zondag 2 rondes, na de 2e ronde gaan de beste 15 door naar de laatste ronde. Op basis van hcp ben ik nr 13. Dus de cut moet haalbaar zijn. Een redelijk goede nacht gehad en let’s play ball.

Pffff dat viel me nog zwaar. Mn het einde was pittig. De ronde duurde 5 uur, dat heeft ook niet geholpen.
Het feit dat ik grieperig was heeft voor en nadelen. Voordeel is dat je niet vollebak swingt, althans ik niet. Nadeel is dat de fijn motoriek ook wat minder was. De grap is dat ik daar met putten geen last van had. Vandaag 30 putts nodig gehad.
De eerste 9 kon ik het redelijk bij elkaar houden. 3 x par en 6 x bogey incl 2 strafslagen. De 2 waterdallen wist ik tot een bogey te brengen.
De tweede 9 voelde een stuk minder. Na afloop bleek dat mee te vallen. Gelukkig. 3 x par, 5 x bogey en 1 x double. Incl 1 strafslag. Deze keer de waterbal niet tot bogey kunnen redden. Dat kwam door een ongeconcentreerde drop van mijn kant, zonde.
Al met al een rondje 87 (par = 74).
Fir 43%
Gir 33%
Putts 30
Sand 2
Penalty 3

Hiermee sta ik 11e. Nr 1 staat op 73, nr 2 op 74 dan 2 op 75. Top 10 is zeker haalbaar.
Morgen 36 holes te gaan!

.
"Niet de speler die weet waar de club hoort te zijn, is succesvol, maar de speler die weet waar zijn club is"
De volgende gebruiker (s) zei dank u: taxgolf, Frank@Andalus, GarField000

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Moderators: ElsModerator
Tijd voor maken pagina: 0.490 seconden
Ga naar boven