GarField's Blog

 • GarField000
 • GarField000's Profielfoto Onderwerp Auteur
 • Afwezig
 • Scratch Member
 • Scratch Member
 • HCP 46
Meer
6 minuten geleden #1 door GarField000
GarField000 antwoordt op het onderwerp: GarField's Blog
Het is donderdag met kans op regen .... dus spullen mee en na werktijd even ballen.
Als het regent blijf ik op de DR, anders ga ik erna nog een rondje of 2 ......

Oefeningen gingen redelijk ... heb nog wat moeite met de bal naar links te slaan .... rechtdoor gaat wel beter ... ook de bal omhoog krijgen ging aardig vaak goed.

Het bleef droog dus 2 rondjes gelopen met 2 ballen. Niet specifiek geteld, maar wilde wel de de par's tellen .... maar goede slagen zijn belangrijker.
Dus met een mooie hooge pling 2 meter van de green was een mooie bal, een plok die 1 mtr van de hole komt was een pokkebal.
Echt heel veel goede slagen gemaakt. Ook wel een paar minderen, maar vooral goede. Veel kwamen dan ook op de green ... heb er nog nooit zoveel op de green geslagen in 1. Resultaat was dan ook 13 !!! par en 1 Birdy :D. (36 holes dus voor jullie slecht, maar voor mij voelde het erg goed). Putten ging ook heel goed. Chippen had ik ook weer geoefend voor die tijd .... 1 bunker bal gehad en met 1 mooie slag er gelijk uit. Voelde erg goed .... 2 x een bal kwijt geraakt in het hogere gras waarvan ik er maar 1 kon vinden. En in 1 bal in het water op hole 9 :D Maar niet zoveel 'slechte' holes gehad ...


Maandag heb ik vrij genomen en ga ik een keer op de grote baan spelen. 9 holes ..... Ben benieuwd.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • GarField000
 • GarField000's Profielfoto Onderwerp Auteur
 • Afwezig
 • Scratch Member
 • Scratch Member
 • HCP 46
Meer
1 dag 23 uren geleden #2 door GarField000
GarField000 antwoordt op het onderwerp: GarField's Blog
Vandaag eerst op de DR flink oefenen. De ballen naar rechts slaan gaat goed. Naar links wat moeilijker ... rechtdoor dan weer beter :).
Grappig hoe je op deze manier meer gevoel krijgt hoe je de club moet houden/slaan/draaien .......

Daarna met 2 ballen 9 holes gespeeld zonder te tellen. Ging best goed .... mooie slangen afgewisseld met af en toe een wat minderen. Ook met het chippen steeds meer gevoel waar je de bal moet laten landen en hoever hij dan door rolt ..... (als hij niet naar beneden rold tenminste).

Vindt het wel erg lastig om helemaal niet te tellen ..... dus 2e rondje met 2 ballen dacht ik ... ik tel de parren en de 5en.
Ging erg goed .... mooie hoge slagen die op of bij de green kwamen. Mooie puts gemaakt ..... stond op 5 parren en 2 5en en rest 4en op hole 7.
Geen lastige hole .. helaas de eerste bal te kort en in de bunker ... 2e bal te hard en was bang dat ik hem niet kon vinden dus een prov. bal geslagen.
De bunker ging niet zo goed .... 3e slag pas uit de bunker ....... Andere bal kon ik inderdaad niet vinden dus verder met mijn prov. Helaas .... 2 6en. Marc ... hou nou op met dat getel en kijk hoe de slagen gingen .... Ja de afslagen waren mooi ...hoog .... alleen de 1 te kort de andere te ver maar mooie slagen en geen rolletjes of afzwaaiers ....

Uiteraard kwam ik weer bij mijn uitdaging ... hole 9. Niet gek doen. Ga gewoon rechtdoor slaan. Mooie rustige slag ..... dan naar de green en dan putten. Beter dan met minder controle proberen de bal ineens over het water te meppen. Eerste bal gaat mooi rechtdoor en valt mooi op de fairway. 2e bal raak ik verkeerd ..... jammer ging de hele tijd zo goed .... komt helemaal rechts bij de afslag van hole 3. De hoge bal over het water gaat perfect en hij komt rechts net buiten de green. De andere bal ligt mooi en ik maak een korte chip en de bal komt voor de green neer, maar rolt te ver door tot voorbij de green.
Dus 2 korte chipshots te gaan. De eerste chip ik precies op de plek waar ik hem wilde hebben .......... en hij rolt zo the hole in :D !!!!! hahaha. Mijn eerste chipin, en een PAR op hole 9 !!!!!!. De andere chip komt ook mooi uit en is een intikkertje. Hier een mooie 4.

Was een fantastische dag vandaag. Vooral veel goede slagen gemaakt, bijna geen rolletjes. 3 x een rolletje en 2 x raakte ik hem te dik waardoor hij te hard ging en niet hoog kwam (is dat nou te dik of te dun? Voor mijn gevoel te dik want je voelt hem echt :D) ........ 1 echte afzwaaier. Verder allemaal mooi omhoog .... de lengte mag wel wat beter maar ook dat is ervaring, als ik hem maar eerst mooi omhoog sla ......... Wel jammer dat ik de 2e ronde niet zonder tellen kon ............
De volgende gebruiker (s) zei dank u: x-elf, Frank@Andalus, SF-1 Rhobbit

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
3 dagen 13 uren geleden #3 door Dr golf
Dr golf antwoordt op het onderwerp: GarField's Blog

..... beetje naar rechts slaan, en dan het blad draaien zodat hij naar links gaat ....... Dus de bal vertrekt naar echts, draait naar links en komt recht voor je uit.

Oefening lijkt er volgens mij op dat de pro je spelenderwijs een natural draw wil leren met een inside out swingbaan en clubhead rotatie.
[/b]

the conditions of a solitary bird are 5.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • GarField000
 • GarField000's Profielfoto Onderwerp Auteur
 • Afwezig
 • Scratch Member
 • Scratch Member
 • HCP 46
Meer
3 dagen 23 uren geleden - 3 dagen 23 uren geleden #4 door GarField000
GarField000 antwoordt op het onderwerp: GarField's Blog
Inderdaad die oefening. Alleen is ze begonnen met 10 keer rechts, 10 x links en dan rechtdoor.
Inderdaad om gevoel te krijgen wat je doet met de bal.

Mijn Pro is Margriet Kragten. Zij geeft les op een andere club als waar ik lidmaatschap heb. Daar had ik de winter lessen genomen maar had ik totaal geen goed gevoel met de Pro. Als ik sloeg kreeg ik een opmerking als ... je backswing ...........
Je gewicht ..... je wat is daarmee. Ik begreep totaal niet wat hij bedoelde.

Toen ik vorig jaar verschillende banen ben gaan zoeken en spelen had ik haar al les zien geven in Galecop. En dat zag er toen veel beter uit als de lessen die wij hebben gehad met de HCP cursus. Dat was echt een lachertje ...... groep van 12/13 personen en totaal geen tips persoonlijk op de man. Alleen zo moet je houding zijn en sla je slag ..... Bij haar krijg ik hele goede aanwijzignen waar ik iets mee kan. BV ze houdt mijn handen vast en voelt wat ik doe ... en laat mij dan voelen waar het mis gaat.
Voelt voor mij erg goed en dat is belangrijk .... ik begreep wel dat ze nog niet zo heel lang Les Pro is ..... Maar dat zegt voor mij niks als ik bedenk dat die Pro in Amsterdam erg teleurstellend was.

Bij het zoeken van Lidmaatschap heb ik voor Houten gekozen omdat daar de Par3 baan veel beter verzorgd leek dan in Galecop. Daar zijn de banen heel kort en smal en met mijn afzwaaiers leek me dat geen goede keus.
Laatst bewerkt: 3 dagen 23 uren geleden door GarField000.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
4 dagen 2 uren geleden #5 door x-elf
x-elf antwoordt op het onderwerp: GarField's Blog
Goede oefening die x-elf ook nog regelmatig gebruik. Als het dezelfde oefening is tenminste.
Ik kies 2 punten in de horizon, bijv 2 bomen of palen van een hek, wat dan ook. Tussen die 2 punten is mijn target. Ik neem mijn gewone setup in en sla de eerste bal bewust rechts van het target (dus rechts van het rechterpunt van het target), de volgende bal sla ik bewust links van het traget (dus links van het linkerpunt van het target) en de derde bal sla ik dan op het target (dus tussen de 2 punten in).
Deze oefening gaat je helpen om gevoel te krijgen bij wat je doet en het verschil tussen links en techts ga je ervaren. Veel golfers hebben de overtuiging dat ze met hun swing de bal revhtdoor slaan terwijl de werkelijkheid echt anders laat zien en toch blijven ze dezelfde beweging herhalen.

Leuke anekdote:
Een paar jaar terug kom ik op de DR en daar staat een nederlandse pro die toen op de challenge tour speelde. Hij mopperde en mopperde dat hij geen bal rechtdoor sloeg. Ik vroeg hem 3 ballen te pakken, een target in de horizon te kiezen, setup innemen en de eerste bal rechts van het target te slaan, de tweede bal links ven het target en, je raadt het al, de derde bal rechtdoor......
Zo ook weer gefixed zei ik!

Van welke pro heb je les?

Ps boven beschreven oefening komt uit een boek, weet even niet meer welk boek. Ik meen Kagami golf.

.
"Niet de speler die weet waar de club hoort te zijn, is succesvol, maar de speler die weet waar zijn club is"
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Martin, GarField000

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • GarField000
 • GarField000's Profielfoto Onderwerp Auteur
 • Afwezig
 • Scratch Member
 • Scratch Member
 • HCP 46
Meer
4 dagen 2 uren geleden #6 door GarField000
GarField000 antwoordt op het onderwerp: GarField's Blog
Mijn vriendin wilde graag weer golfen. Ze voelde zich goed. Omdat ze al een paar maand niet gespeeld heeft zijn we naar Amsterdam Waterland geweest.
Ik had nog ballen op mijn key dus die op gemaakt en de sleutel weer ingeleverd.

Ik heb vooral mijn oefeningen gedaan. Op de tee gaat dat nog wel redelijk, op de mat niet zo goed.
Daarna gelopen zonder te tellen (mijn slagen dan). Ik heb met 2 ballen gespeeld. Ik heb wel de slagen van mijn vriendin bijgehouden.

Paar goede slagen gehad van de afslag. Paar mindere ..... (en in waterland geen probleem want hij rolt wel naar de green) .... maar wat ik geprobeerd heb is niet naar het resultaat kijken, maar naar de slag ... dus niet alleen de slagen niet tellen, maar ook een rolletje die op de green komt is NIET goed. Een mooie hoge bal 10 mtr voor de green is een veel betere bal ....
Veel goede chips geslagen .......

Al met een vooral een leuke dag gehad. Mijn vriendin heeft ook genoten en ging veel beter dan ze had verwacht.
Als haar gezondheid het toelaat wil ik haar ook meenemen naar de lessen.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • GarField000
 • GarField000's Profielfoto Onderwerp Auteur
 • Afwezig
 • Scratch Member
 • Scratch Member
 • HCP 46
Meer
4 dagen 2 uren geleden - 4 dagen 2 uren geleden #7 door GarField000
GarField000 antwoordt op het onderwerp: GarField's Blog

Dr golf schreef : Nieuwsgierigheid alom. Welke oefeningen heb je gekregen?


Om gevoel te krijgen met de club. Ik moet eerst normaal opstellen en de ballen rechts slaan.
Daarna normaal op stellen en naar links slaan door het clubblad te draaien ... .... hoe leg ik dat uit ..... Als je normaal slaat gaat je blad van open naar recht naar dicht ....
Ik moet die 'draai' overdrijven zodat de bal naar links draait ....
Daarna moet ik dit dus combineren ...... beetje naar rechts slaan, en dan het blad draaien zodat hij naar links gaat ....... Dus de bal vertrekt naar echts, draait naar links en komt recht voor je uit. Dit is vooral bedoelt om mij gevoel met de bal/club te geven zodat ik recht kan slaan ipv met een draai naar rechts (mijn 'normale' swing is naar links slaan, maar met open blad zodat hij naar rechts weg draait ... veeel :D. Deze slagen moet ik oefenen, en volgende keer gaan we verder.
Laatst bewerkt: 4 dagen 2 uren geleden door GarField000.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: x-elf

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
5 dagen 2 uren geleden #8 door Dr golf
Dr golf antwoordt op het onderwerp: GarField's Blog
Nieuwsgierigheid alom. Welke oefeningen heb je gekregen?

the conditions of a solitary bird are 5.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • GarField000
 • GarField000's Profielfoto Onderwerp Auteur
 • Afwezig
 • Scratch Member
 • Scratch Member
 • HCP 46
Meer
5 dagen 3 uren geleden #9 door GarField000
GarField000 antwoordt op het onderwerp: GarField's Blog
Vandaag de les geweest. Heb veel opgestoken. Ze voelde met mij mee hoe ik de swing maakte en kon vandaar direct mij laten voelen wat ik verkeerd doe.
Ik heb oefeningen meegekregen ........ Verder ga ik de aankomende weken geen getelde rondes lopen maar vooral oefenen op mijn swing.

Morgen wil mijn vriendin ook weer golfen. Haar gezond laat dit toe op het moment dus morgen gaan we naar Waterland. Ik heb daar nog een ballensleutel dus die maken we op en geven dan terug.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Pedro

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
6 dagen 42 minuten geleden #10 door Pedro
Pedro antwoordt op het onderwerp: GarField's Blog
Richt je puur op hetgeen wat de pro heeft aangegeven. Train daarop, liefst op oefenholes. (Maar afwisselend op DR mag ook). Zo ben je niet net je score bezig , maar oefen je puur op techniek en de bal goed raken. Raak je deze goed dan voel je dat.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Moderators: Els
Tijd voor maken pagina: 0.447 seconden
Ga naar boven