Tijn gaat golfen

 • Tijn
 • Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Birdie Member
 • Birdie Member
Meer
9 uren 15 minuten geleden #1 door Tijn
Beantwoord door Tijn in topic Tijn gaat golfen
15.05.2019 - GRD inloop
16.05.2019 - Drentsche Golf en Country Club
21.05.2019 - OGD inloop
22.05.2019 - GRD inloop

Deze afgelopen twee weken wel veel gespeeld, maar niet de tijd genomen om te schrijven. De ijzers lopen op dit moment beter dan ooit en daardoor steeds vaker (bijna) GIR. Afstanden blijft lastig, zeker omdat mijn slagen langer worden en ik steeds vaker een clubje minder pak om te voorkomen dat ik er overheen sla. Het is een beetje zoeken nu, maar gelukkig gaat het scoren van rondom de green ook steeds beter met als gevolg goede scores voor mijn handicap.

Op de Drentsche was ik nog nooit geweest en het bleek een aangename verrassing. Alles was uitstekend verzorgd, de baan marshall hielp zelfs om mijn bal te vinden die net de rand van het bos raakte. We speelden Wit/Geel (namen van de lussen) met de nodige afwisseling, ook in resultaat. Greens waren zo hard en snel dat de bal er regelmatig weer vanaf rolde na een voor mijn gevoel prima approach.

De handicap is de afgelopen weken twee keer met 0,4 gezakt waardoor ik nu onder de 20 ben geraakt. Toch wel weer een klein mijlpaaltje :)

Handicap na deze ronde : 19.7
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Jimi Thing, Frank@Andalus, Martin

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • Frank@Andalus
 • Frank@Andalus's Profielfoto
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
 • Hola, Málagagolf aquí
Meer
1 week 3 dagen geleden #2 door Frank@Andalus
Beantwoord door Frank@Andalus in topic Tijn gaat golfen
Ha Tijn,
Er is ook ergens diep verborgen op het forum een draadje dat juist over dat soort dingen gaat, maar denk dat er geen bezwaar is als je over dat zeilen hier iets schrijft. Ik zou het wel leuk vinden iig.

draadje is iets met ‘moment van de dag’

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • Tijn
 • Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Birdie Member
 • Birdie Member
Meer
1 week 4 dagen geleden - 1 week 4 dagen geleden #3 door Tijn
Beantwoord door Tijn in topic Tijn gaat golfen
10.05.2019 - NGF C-competitie bij Spielehof (Boekelo)

Na 2x golfen op een sportcomplex is de Spielehof wel een verademing. Ik ben heel vroeg - daarover later meer - en heb een gesprekje met de eigenaresse. Ze hebben de baan zelf opgebouwd, eerst 12 shortgolf holes (50-90 m), later uitgebreid naar 18 holes + een 9 holes par 29 baan (de Grobbebaan, waar wij op spelen). Alles naar eigen ontwerp en in eigen beheer.
Ik heb veel tijd om in te spelen en begin lekker warm aan de wedstrijd. Ik sla een lekkere bal en die eindigt precies in de bunker. Hoewel ik er goed uit kom, maak ik bogey voor 1 down. Volgende hole ook iets afwijking, gevolgd door veel te korte chip en 2 down. Tot zover het nut van een goede voorbereiding...
De derde hole is veel beter, randje green op een 150 meter par 3. Tegenstander slaat in het water (spat op), maar blijkt net op de oever geland. Slaat vervolgens een onmogelijke bal op de green en maakt een putt van ruim 7 meter op een hole die ik al gewonnen dacht te hebben. Het blijft bijzonder, dat matchplay. Mijn spel wordt echter snel beter en ik win de volgende 6 holes voor een 6-2 winst, waaronder een heerlijke tap-in par op hole 7 (347 meter) waar ik mijn 2e slag op 2 meter van de vlag leg die achter een bunker is geplaatst.
Op de greensome beginnen we wederom slecht met een OOB en waterbal (1 down). Op de 2e sla ik de bal op 2 meter van de vlag (150m par 3) en mijn medespeler maakt de put voor birdie. Op de derde lijken we weer te scoren als ik de afslag op 50 cm van de vlag leg. Maar dit keer mist mijn medespeler om vervolgens zonder na te denken de bal opnieuw te spelen terwijl ik aan de beurt ben. In plaats van 1up gaan we 1down. Het blijft spannend en uiteindelijk verliezen we 5-3, waarbij de weggegeven hole ons echt de wedstrijd heeft gekost.
Wel weer heerlijk gespeeld en als team wederom gewonnen en 2e geworden in onze poule. De nummer 1 mag de kruisfinales gaan spelen voor het landskampioenschap en wij mogen het volgend jaar weer opnieuw proberen.

Mijn vrouw speelde in een ander team bij PW (Enschede). Zij moest een uur eerder beginnen en had mij afgezet - daarom was ik zo vroeg. Na de wedstrijd zijn we meteen vertrokken naar Breskens waar ik een weekend mee mocht zeilen op de Boudragon (een Volvo Ocean Race VO60) naar Dover en terug. Een fantastische ervaring, maar dat valt wat buiten de scope van dit blog.
Laatst bewerkt 1 week 4 dagen geleden doorTijn.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: x-elf, Jimi Thing, taxgolf, Frank@Andalus

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • Tijn
 • Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Birdie Member
 • Birdie Member
Meer
3 weken 7 uren geleden #4 door Tijn
Beantwoord door Tijn in topic Tijn gaat golfen
03.05.2019 - NGF C-competitie bij AMVJ

Vandaag onze derde wedstrijd in de competitie. We spelen tegen Putten dat nog geen wedstrijden heeft gewonnen, maar qua handicap van de spelers dicht bij ons zit. In de singles mag ik spelen tegen iemand met inderdaad vrijwel dezelfde handicap als ik. We spelen op de tweede negen van AMVJ, wat veel leuker lijkt dan de eerste negen die alleen maar over sportvelden gaan.
Een driving range die bestaat uit 3 hockeyvelden waar je de bal op mag slaan is voor mij - als jarenlang hockeyer - een bijzondere ervaring. Daarna de baan in waar we over weilanden spelen met om de 50 meter een dwarse sloot. Heel goed nadenken dus welke club te spelen om de bal droog te houden. Dat lukt allemaal prima want ik raak slechts 1 bal kwijt doordat ik een boom raak en de bal in het water verdwijnt. Het is lang spannend en na 6 holes staan we op 2-2. Op de 7e moeten we weer over 2 sloten heen. Ik heb de lengte en lig naast de green. Mijn tegenstander heeft 2 slagen nodig om bij de green te komen en ik kan het afmaken (3-2). Op de volgende rolt zijn chip net de green af en direct daarachter begint het water. Het wordt 4-2 en de wedstrijd is binnen.
De greensome beginnen we goed (2-0 voor), maar na 7 holes staan we 3-2 achter. Hole 8 halen we binnen door een goede afslag en als toetje winnen we ook de negende met een lange put. De 4-3 is wel zuur voor onze tegenstanders, maar wij zijn er blij mee. Ook als team halen we de winst binnen. Volgende week strijden we om plaats 2 in de poule.

Ik vind matchplay echt leuk als het dicht bij elkaar zit. Er komt een hele andere dynamiek bij kijken als je echt een tegenstander hebt. En als je dan ook nog wint, voelt het extra lekker.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Jimi Thing, Frank@Andalus, Foreinone, Martin, Gijs_Bos

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • Tijn
 • Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Birdie Member
 • Birdie Member
Meer
3 weken 9 uren geleden #5 door Tijn
Beantwoord door Tijn in topic Tijn gaat golfen
01.05.2019 - Inloop GRD

Ook deze woensdag een inloop meegedaan op de GRD. Ik was laat en kon weer direct de baan in. Niet inspelen, gewoon direct vanaf de tee. Deze keer ging dat wat beter: hole 1 in par en hole 2 een bogey. Helaas zat het vandaag allemaal niet mee. Ballen die net de bunker in rollen of precies ter hoogte van een boom of struik blijven liggen. En dan nog enkele flinke afzwaaiers voor een rondje van slechts 14 punten over negen holes.
Volgende keer beter...

Handicap na deze ronde : 20.4

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • Tijn
 • Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Birdie Member
 • Birdie Member
Meer
1 maand 4 uren geleden #6 door Tijn
Beantwoord door Tijn in topic Tijn gaat golfen
24.04.2019 - Inloop GRD

Het leuke van het combi-lidmaatschap is dat je op beide banen in Dronten mee mag doen met de wedstrijden en dus ook de inloop. Er wordt zwaar onweer verwacht, dus ik ben vroeg op de baan. Ik word ingedeeld en mag direct starten op hole 10 (we spelen de 2e negen). Dat is niet echt lekker zonder inslaan, maar we willen liefst droog weer binnen zijn dus het moet maar. De eerste afslag is heel slecht en het vervolg ook, dus ik start met een mooie streep. Volgende hole gaat in par, maar die daarna is weer drama. Na 4 holes met 4 punten toch wat teleurgesteld in het resultaat. Het lukt maar niet om de bal op de fairway te krijgen vandaag...
Dan hole 14, een par 5 van exact 500 meter met stroke index 1 en vol wind tegen. De afslag gaat iets naar rechts, maar wel goed speelbaar en ruim 200 meter dichterbij de vlag. Vanwege de schuine ligging kies ik voor een ijzer (5), die er heerlijk op zit. Nog 140 meter te gaan met slag 3. Ik twijfel vanwege de tegenwind tussen de 5 en 6, maar kies toch voor de laatste. Hij zit er weer goed op en de bal rolt de green op zo'n meter of 6 van de vlag. Ik put om in de buurt te komen, maar ik heb de green precies goed gelezen en de bal breekt precies op het goede moment en eindigt in de cup. Een birdie die goed is voor 5 punten! Het is lang geleden dat ik die op de kaart had. De rest van de holes gaan allemaal met een bogey voor 2 punten zodat ik toch nog op 17 punten eindig.

Volgende keer toch eerst even inslaan voordat ik aan de wedstrijd begin, want zo starten is verre van ideaal. Verder een heerlijk rondje en de eerste druppels begonnen te vallen toen ik de tas in de auto zette. Uitstekende timing dus.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: x-elf, taxgolf, Coeneman, Frank@Andalus, Martin

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • Tijn
 • Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Birdie Member
 • Birdie Member
Meer
1 maand 4 uren geleden #7 door Tijn
Beantwoord door Tijn in topic Tijn gaat golfen
23.04.2019 - Inloop OGD

Het is vandaag fantastisch weer om te golfen. De baan is droog, warm weer en niet te veel wind. Ik speel een zeer stabiele ronde met op alle holes 4 of 5 slagen. Met 2 parren en 5 bogeys breng ik 19 punten binnen en dat is genoeg voor de dagwinst. Alle drives gingen kaarsrecht in de gewenste richting en ver, wat een heerlijk gevoel is dat. Op hole 3 betekent dat dat ik voor het eerst in de bunker terecht kom die zo'n 60 meter voor de green ligt (ruim 220 meter van de afslag) en op hole 8 (par 5) sla ik over de 230 meter midden fairway. Deze wordt gevolgd door een geweldig geraakte houten 3 die heel hard en laag op de green afvliegt. We zien het zand in de bunker ervoor omhoog stuiven. Als we dichterbij komen zien we dat de bal zoveel snelheid had dat hij uit de bunker omhoog is gestuiterd naar randje green op zo'n 7 meter van de vlag. Ik krijg voor het eerst van mijn leven een serieuze put voor eagle! Helaas is de put veel te kort (afgeremd door het gras vlak voor de green) en de put voor birdie ook net mis. Maar het blijft bijzonder om na 2 slagen zo dicht bij te liggen.

Baan is vanwege onderhoud niet qualifying, dus de handicap blijft ongewijzigd.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: x-elf

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • Tijn
 • Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Birdie Member
 • Birdie Member
Meer
1 maand 5 dagen geleden #8 door Tijn
Beantwoord door Tijn in topic Tijn gaat golfen
19.04.2019 - NGF C-competitie Prins Hendrik Almelo

Vorige week was het 7 graden, vandaag boven de 20. Het kan verkeren in Nederland. We spelen op Prins Hendrik, een baan die is aangelegd op en rond de "oude" sportvelden, wat betekent dat het vooral heel erg vlak is met grote rechthoekige fairways. De greens daarentegen zijn flink geonduleerd en prima onderhouden. Ik weet niet wat ik van deze baan moet denken, maar de wedstrijdspanning maakt zowiezo veel goed. Ik speel tegen iemand met handicap 13, een flink stukje lager dan ik. Hij blijkt vooral erg goed in het korte werk rond de green zodat ik nauwelijks kansen krijg. Zelf geef ik ook weinig weg, maar met een uitstekende lange put komt hij toch 1 up. Ik mis een put voor birdie om gelijk te komen. Op de 6e hole denk ik terug te komen. Ik lig met mijn eerste bal randje green, tegenstander moet een drop nemen en chipt op 5 meter van de vlag. Ik speel veilig en put naar een meter van de vlag en denk het punt al bijna binnen te hebben. Mijn tegenstander maakt echter een prachtige put en zet de druk er bij mij op, met succes. Ik mis op centimeters en blijf 1 down. Vervolgens sla ik op de volgende een enorme shank en ben 2 down met nog 2 holes te gaan. We slaan beide goed af op de 8e en liggen na de twee allebei op ongeveer een meter. Nu mist hij de put voor de winst en terug naar 1 down. De laatste hole speel ik vervolgens uitstekend om op 2-2 te eindigen. Heerlijk gevoel en leuk om zo'n spannende wedstrijd te spelen.
De dubbel (greensome) is minstens zo spannend. We beginnen slecht (1 down), maar maken vervolgens 4 punten op rij. De 6e delen we en de winst lijkt al bijna binnen, vooral als we op de 7e er prima voor liggen. Ze redden de hole met een prima put en wij missen net. Ook de 8e gaat verloren zodat we met 4-3 naar de laatste hole gaan. Ook deze is weer bijzonder spannend, maar het lukt ons om hem te delen en de overwinning over de streep te trekken.
Helaas was de rest van het team minder op dreef en ging de wedstrijd met 15-7 verloren. Toch erg leuk gespeeld en een goed resultaat tegen een op papier veel sterkere tegenstander.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: x-elf, Frank@Andalus, Foreinone, Martin

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • Tijn
 • Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Birdie Member
 • Birdie Member
Meer
1 maand 1 week geleden #9 door Tijn
Beantwoord door Tijn in topic Tijn gaat golfen
13.04.2019 - On Tour Lelystad

Met de shortgolf een on Tour wedstrijd bij de 18-holes baan van Lelystad, waarvan niemand weet of die volgend jaar nog bestaat. Reeds twee keer eerder gespeeld met wisselend resultaat. Vandaag is het begin fantastisch. Eerste drive is teveel op rechts, maar ik kan net langs de bomen toch kort voor de green. Chip iets te ver, maar de putt vanaf de fringe valt voor par. De volgende par 5 speel ik helemaal zoals het moet met GIR en 2 putts. Dan een lange par 3 (209 meter). Ik besluit de driver te pakken en dat is een goede keuze. Ik hou iets in en eindig vlak voor de green zo'n 10 meter van de vlag. Chip en put voor 3e par op rij.
Op hole 4 pech met de afslag die net teveel weg draait en achter een boom eindigt. Herstelslag, slechte approach, te lange put en een streep. Helaas blijft dit de rest van de dag zo doorgaan. Te vaak net naast de fairway en dan ook direct een onmogelijke ligging achter een boom o.i.d.
De eerste negen 18 punten en de tweede negen 14. Wel 5x par gespeeld, maar toch niet echt tevreden. Het bijzonder matige spel van mijn flightgenoten hielp ook niet echt mee. Veel zoeken en wachten is slecht voor mijn ritme en dat was te merken.

Toch weer een aantal dingen geleerd deze ronde, op naar de volgende.

Handicap na deze ronde : 20.3
De volgende gebruiker (s) zei dank u: x-elf, Martin

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • Tijn
 • Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Birdie Member
 • Birdie Member
Meer
1 maand 1 week geleden #10 door Tijn
Beantwoord door Tijn in topic Tijn gaat golfen
12.04.2019 - NGF C-competitie Dutch Golf Putten

Vandaag voor het eerst meegedaan aan de NGF competitie, de compact-course 18 holes met de shortgolf. Ik mag meedoen met het eerste team dat in de hoofdklasse speelt. Dit klinkt spectaculairder dan het is; er zijn slechts 3 klasses in deze competitie.

We spelen in Putten op een leuke par3/par4 baan met afstanden tussen de 90 en 270 meter. We starten met 9-holes singles. Ik speel tegen een dame van Prins Hendrik. Het is een lastige baan waar de par-4 holes (5 stuks) met de driver kan worden geslagen, maar de fairways zijn relatief smal en daarbuiten is het direct water of bos. Ik speel mijn eerste drive links het bos in, mijn tegenstander rechts uit de baan. Ik mag wat gunstiger droppen en win de hole uiteindelijk met gemak. Tweede hole is een par 3 waar mijn tegenstander een prachtige birdie maakt van buiten de green voor 1-1. Derde hole delen we en het lijkt een spannende ronde te worden.
Mijn lange slagen worden echter beter en dat geeft me veel voordeel. Uiteindelijk wordt het 5-2 en dus een redelijk eenvoudige overwinning.
Op de aansluitende greensome zijn mijn partner en ik duidelijk veel te sterk. We winnen 5-1 en het had nog meer kunnen zijn als we de laatste holes de concentratie beter vast hadden kunnen houden.

Al met al een leuke ervaring en met 17-5 als team ook een uitstekend resultaat. Sfeer was uitstekend, een beetje zoals in de najaarscompetitie vorig seizoen. Benieuwd hoe het volgende week gaat.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Frank@Andalus, Martin

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Moderators: Els
Tijd voor maken pagina: 0.221 seconden
Ga naar boven