Matchplay 2017

Meer
1 week 5 dagen geleden - 1 week 5 dagen geleden #1 door okidoki
het nadeel/voordeel van iets meer vrije tijd hebben is dat je dan om de dag een matchplay kunt doen :(
het plan van vandaag was een lesje om 10 uur en dan de eclectic wedstrijd van de herendag; tot Ed wakker was geworden en onze afspraak van volgende week naar vandaag werd verschoven. MP kon goed gcombineerd worden en met mijn les vooraf zag Ed zijn kansen wel groeien. De eerste negen holes hadden een tempo waarom iedereen herendag verafschuwd (wat trouwens een uitzondering/pech was), maar de flight voor ons stapte uit en de tweede negen gingen een stuk beter.
Het was droog, af en toe een zonnetje, maar wel een constante windkracht 6 tot 7 die het golfleven iets zuurder maakte.

Lessen vlak voor een wdstrijd of ronde is over het algemeen niet aan te bevelen, maar de les was niet schokkend qua veranderingen. Aleen wat puntjes op de i en de twee pntjes op de ijzers werkten heel goed uit; het puntje op de driver heeft nog iets meer oefening/durf nodig. Les was hoofdzakelijk bedoelt om het hooken eruit te krijgen.

Enfin, de wdstrijd: Natuurlijk ging mijn eerste drive rechts de bomen in. Alsnog een 6 maar goede bogey van Ed 1down
Hole 2 allebei in 3 goede slagen op en randje green. 2 putts en 2 parren
Hole 3 tegen de wind in. Ed in de bomen rechts en met 6 op de green, ik in 3 en een chip in 4. Toen een complete meltdown van de putter en een 4-putt vanaf ca 2.5 meter. Ed ook iets te ver met putt 7 en kon het niet meer aanzien en gaf de hole. A/S
Hole 4 wint Ed, hole 5 win ik, hole 6 ga ik via water en Ed wint, hole 7 lig ik met 3 op d green, Ed vind een boom, extra chip en k win met par.
Hole 8 - ijzer 9 iets te ver naar rechts, maar met hakken over de sloot, goede chip en par. Ed een flyer naar het pad. Goede chip, maar 2-putt. 1up
Hole 9 halven we met bogey, hole 10 halven we met db, hole 11 win ik omdat Ed iets teveel zigzag nodig had en zijn approach over de green shankte. 2up.
Hole 12 par5 win ik met par dus 3up. Hole 13 klooien we allebei wat aan en halven met db.en hole 15 is mijn drive naar de par3 green iets beter en met par kom k 4 up en dus dormi.
Dat zou een punt moeten zijn, waarop je gerust kan worden, maar (niet voor de eerste keer), werd het resp. dormi 3 en dormi 2 pfffff

Hole 17 de par 5 schuin tegen de wind - beide goede drive, beide goede tweede slag, maar de bal van Ed werd iets meer door de wind meegenomen en hij ligt randje hazard. Komt er redelijk uit, moet dan laag blijven vanwege boom, land net over de green. Mijn derde slag lukte gelukkig goed, landde op de green en met de vierde par op de par 5en weet ik de winst binnen te slepen met 2&1.

Het geluk een paar keer aan mijn zijde gehad, maar wederom een spannende en vooral ook weer leuke partij.


en dan wil ik nu graag het woord geven aan het volgende machplay verslag :)

Missing a short putt does not mean you have to hit your next drive out of bounds.
- Henry Cotton
Laatst bewerkt: 1 week 5 dagen geleden door okidoki.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: nico, roughseeker, x-elf, Coeneman, Floridagolf, danielbjork, swinging daddy, SevenUp75, Martin

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
2 weken 6 uren geleden - 2 weken 6 uren geleden #2 door okidoki
Nieuw jaar, nieuwe kansen! Niet de half zonnige dag die ik dacht dat er zou komen, want het begon mistig met af en toe wat druilerige regen, daarna toch wel droog en de laatste paar holes wederom wat lichte miezer. Houtrak ligt er voor de winter goed bij. Vandaag weer zomergreens, het gras nat maar de baan is niet zompig en de greens (op de iets mndere bosholes na) rollen nog prima.

Tot zover het decor voor de matchplay tegen SevenUp75. Dan de wedstrijd zelf. We hadden er allebei veel zin in.
Sven had een goede degeljke start met bogeys, waar ik het e.e.a. niet gelijk voor elkaar kon krijgen en ik in rap tempo op 3down stond na 4 holes; hole 5 kon ik winnen met par, maar na hole 6 wederom 3down.
Hole 7 (par5 het bos in) had Sven de pech dat bij zijn approach naar de green vanaf 120m de bal op een tak kwam en naar rechts out of bounds sprong. Dit werd echter weer goed gemaakt op hole 8 (de mooie par 3 in zomer hole 14). Ik had een flyer en lag boven de hole bij het pad. Ik zie Sven afslaan, die de bal iets sliced en vermoedde dat de bal in het water zou gaan. Dat vermoeden was juist, maar hij wist nog het laatste restant ijs te vinden en de bal bounced door de green op :) - "gelukkig" een 3-putt en allebei bogey. Hole 9 win ik, dus 1down door de turn.

Hole 10 slaat Sven zijn bal ver het bos in, niet te vinden en dus A/S.
Ik was daar dusdanig tevreden over dat hole 11 natuurlijk gelijk weer naar Sven ging. 1down
Hole 12 de par 5 allebei zeer degelijk in par gespeeld
Hole 13 voor Sven, want mijn "netjes in 3 naar de green" mislukte met de derde slag die te kort bleef 2down
Hole 14 halven we, hole 15 win ik doordat Sven 2 bunkers wist te vinden. 1down
Hole 16 halven we wederom. Ik kwam heel goed uit de bunker from hell, maar de putt van 2,5 meter lipte er helaas net uit. 1 down met 2 te gaan.
Hole 17 - par 5 - ik kon weer een goede par maken. Sven met slag 3 in een harde bunker naast de green die hij helaas iets te ver over de green slaat en de chip terug er net niet inviel. A/S
Dus het kwam allemaal aan op hole 18. Een wiebelige drive, maar wel op de fairway. Bij Sven gaat het ook mis als hij inhoudt of rustig probeert te slaan, dus een volle mep, maar iets teveel fade en komt aan de rand van water met bomen in zijn pad. Een chip/pitch terug naar de fairway die hij iets te goed raakt en aan de andere kant van de fairway de bunker inslaat, pfffff. Ik lig goed en mhoef alleen maar rustig de bal te slaan. Ik heb intussen een les geboekt, want ik top de bal en lig dus ter hoogte van Sven ipv 160 meter verderop. Mijn derde slag is wel goed. Sven komt redelijk uit de bunker, en heeft een hele goed vierde slag. Toen nog gepriegel van beide zijde en we komen er allebei met een 7 van af.
All square de einduitslag, waar ik goed mee kan leven. Niet verloren, maar ook geen moment voor gestaan en winst zou Sven zeker tekort hebben gedaan.

Het was uiteindeljke een spannende, maar hele leuke wedstrijd. Sven bdankt !!

Missing a short putt does not mean you have to hit your next drive out of bounds.
- Henry Cotton
Laatst bewerkt: 2 weken 6 uren geleden door okidoki.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: nico, roughseeker, x-elf, Jimi Thing, Artbij, Floridagolf, VEGA, danielbjork, swinging daddy, SevenUp75

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Moderators: ElsModerator
Tijd voor maken pagina: 0.231 seconden
Ga naar boven