Matchplay 2017

Meer
21 uren 11 minuten geleden #1 door Cesare
Ik heb twee keer iemand met een birdie de hole zien verliezen (en nee, niet op TV) :D

"Just Another Single Digit Player..."

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
1 dag 5 uren geleden #2 door okidoki

danielbjork schreef : Halven met birdie is altijd leuk!


is leuk als je de birdie weet te evenaren, maar aan de andere kant is er ook ''teleurstelling'' omdat je birdie-hole(s) eigenlijk de holes zouden moeten zijn die je wint

Missing a short putt does not mean you have to hit your next drive out of bounds.
- Henry Cotton

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
1 dag 11 uren geleden #3 door Coeneman

danielbjork schreef : Bedankt voor je uitgebreide verslag Coen, leuk om te lezen!
En jammer van hole 16 (wit 7), daar had je hem moeten pakken. Hole winnen met een bogey mag niet hé! :)

Trouwens:
"Hole 10, de eerste van wit was erg nat en deze halven we met een birdie, blijft 1 up."
Nice! Halven met birdie is altijd leuk!

.

Was een mooi verhaal geweest, maar helaas een tikfoutje

Don't be afraid to make miss steaks.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • danielbjork
 • danielbjork's Profielfoto
 • Offline
 • Scratch Member
 • Scratch Member
 • HCP - een flinke fade
Meer
1 dag 16 uren geleden #4 door danielbjork
Bedankt voor je uitgebreide verslag Coen, leuk om te lezen!
En jammer van hole 16 (wit 7), daar had je hem moeten pakken. Hole winnen met een bogey mag niet hé! :)

Trouwens:
"Hole 10, de eerste van wit was erg nat en deze halven we met een birdie, blijft 1 up."
Nice! Halven met birdie is altijd leuk!

Vroeger was ik arrogant, nu ben ik perfect!

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
1 dag 20 uren geleden - 1 dag 11 uren geleden #5 door Coeneman
Gisterenmiddag was het in Purmerend tijd voor mijn eerste match voor de ladder dit jaar. Om er een beetje in te komen had ik een makkelijke tegenstander uitgedaagd, Kevin. Vooraf werden de excuses al benoemd, Kevin had woensdag net nieuwe instructies gekregen van zijn pro. En ik had de avond ervoor een feestje en ben ook weer wat aan het lessen. Met de excuses uit de weg kon de match beginnen op de geel-witte lus.

Om Kevin een beetje in zijn spel te laten komen sloeg ik mijn eerste bal maar rechts in het water. De par met mijn tweede bal was niet genoeg tegen de normale par van Kevin. 1 Down. Op de par 5 tweede allebei een goede drive, ik een prima hybride op de fairway. Kevin vond het verstandig om een drive off the deck te slaan om de green in twee te halen, die vloog met een mooie slice rechts het bos in. Par voor mij. All Square.

Op par 3 derde slaan we allebei de bal te kort, ik maak een up and down, Kevin niet. 1 Up. De vierde hole wordt gehalved met een bogey. Op 5 slaan we allebei de bal op de fairway, de vlag staat links achter op het eilandje en ik zie mijn approach netjes links naast de green met een mooie plons water gaan. Kevin netjes een par. Terug naar All Square. De zesde hole wordt gehalved met een par, wat geen eenvoudige opgave was met de een flinke wind tegen.

De par 3 zevende heeft ook een soort van eiland green, vlag op 100 meter en een flinke bries tegen. Kevin slaat een ijzer 8 waar een flinke fade op zit en die gaat drie centimeter voor de houten rand te water. Ik neem een ijzer 7 en die vliegt toch zeker wel 13 centimeter over de houten rand en blijft gelukkig liggen. De tweede poging van Kevin gaat ook te water. 1 Up. De approach van Kevin op de achtste hole land links naast de green in de bunker, mijn approach land vijftien meter te kort op de green. Mijn twee put is genoeg voor de winst van de hole. Op de par 5 negende doet een hele slechte approach mij de das om en wint Kevin de hole met een goede par. 1 Up bij de turn. Toch veel beter dan had verwacht toen ik naar de baan toe reed.

Ondertussen begon het feestje van zaterdagavond zich een beetje te manifesteren en begonnen vooral mijn benen wat moe te worden.

Hole 10, de eerste van wit was erg nat en deze halven we met een bogey, blijft 1 up. Op hole twee sla ik een slechte drive die rechts naast de bomen verdwijnt. Kevin een super houten drie op de fairway. Ik hak mijn bal naar voren om te hopen vanaf een meter of zeventig een up and down te maken. Kevin slaat zijn bal over de green en helaas was deze niet meer te vinden. Ik ga naar 2 Up. Op de derde hebben we allebei een niet zo heel goed afslag, ik in de bunker rechts in de hoek van de dogleg, Kevin er net voor. De super houten drie van Kevin en een IJzer 8 van mij, die via een boom out of bounds gaat, zorgt ervoor dat ik naar 1 up ga.

Dan komen de lastige holes op de witte lus. Op de eerste slaat Kevin een houten 3 over het water en dacht ik de safe route te nemen en sla een push die toch weer net over het water op de rand blijft liggen. Kevin fluft zijn tweede schot en ik sla hem netjes op green en maak een par. Terug naar twee up. Op de par vijf veertiende ga ik weer voor de safe route en Kevin neemt de risicovolle route, die eindigt met twee keer een afslag in het water en een derde op land. Ik denk, ik speel heel voorzichtig maar win ternauwernood de hole met een dubbel. 3 Up met vier te gaan.

Op de volgende hole sla ik een Pull drive en moet mijn tweede bal uit het bos chippen. Kevin net naast de fairway en een approach op de green. Mijn approach eindigt in het water voor de green. Terug naar 2 up. Op de lange par 3 vliegt mijn bal met windje tegen te ver naar rechts en heb ik vandaar nog vier slagen nodig om de cup te bereiken. Kevin slaat zijn bal ook te kort maar links en weet een bogey te maken. Ineens naar maar 1 Up.
Op de zeventiende slaat Kevin een hele lage houten drie, die bijna nog net zover gaat als mijn toch wel goede drive, maar de wind is tegen. Kevin slaat zijn approach netjes op de green. Ik pak een houten drie van de resterende 157 meter, maar die is net te kort. Ik maak geen up and down en Kevin een twee putt. Terug naar All Square.

De laatste hole van de witte lus is geen eenvoudige hole, de afstand was gisteren 165 meter en er was een flinke wind van links. De vlag stond een beetje voorop de green naast een bunker. Kevin sloeg een prachtige bal die eindigde op een meter of drie van de vlag. Ik moest dus wel heel veel risico nemen en probeerde een fade te slaan die een beetje op de wind mee zou drijven, maar helaas werd het meer een slice dan een fade en met het te water gaan van mijn bal verdronk ook mijn hoop op een stuntje tegen Kevin.

Het was allemaal niet heel goed en het weer was om te janken, maar het was wel weer heel erg gezellig. Heb voor mijzelf wel een idee waar er nog aan gewerkt moet worden voor de competitie volgende maand begint. Voor nu even uithuilen en later dit jaar nog maar weer eens proberen.

Don't be afraid to make miss steaks.
Laatst bewerkt: 1 dag 11 uren geleden door Coeneman.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: okidoki, x-elf, Cesare, Floridagolf, danielbjork, PIETJE1969

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • SevenUp75
 • SevenUp75's Profielfoto
 • Offline
 • Handicap Member
 • Handicap Member
 • Hcp zou eigenlijk lager moeten zijn dan.....21,6
Meer
1 week 2 dagen geleden - 1 week 2 dagen geleden #6 door SevenUp75
Vandaag op Prise d'Eau voor de matchplayladder gespeeld tegen Pieter (Pietje1969). Inzet was de tweede plek op de ladder, achter de red-hot Tjakko.
Zowel tegenstander als baan waren nieuw voor mij, maar bij beiden voelde ik me gelijk op mijn gemak en aan deze goede eerste indruk is in de loop van de dag ook geen verandering gekomen.
Nadat zich op de eerste hole een echtpaar bij ons gevoegd had konden we van start. De eerste hole misten we beiden net de green in tweeën en maakten we met een chip en twee putts beiden bogey. Een rustige start.
Op hole 2 liet Pieter gelijk zien dat een rustige start niet zijn idee was en sloeg hij op de par 3 zijn afslag netjes pin-high op de green en trok met zijn zekere par (tov mijn bogey) de score zijn kant op. 1 Down. Hole 3 speelden we allebei vrij rommelig, maar ik speelde het 1 slag minder rommelig. All Square.
De volgende holes werden om en om gewonnen en de score bleef hierdoor erg close.
Op Hole 9 (stand was 1 Up) een par 4 van 361m staat er een boom in het midden van de fairway. Aangezien ik mijn voorgaande drives met een fade had geslagen, mikte ik op de boom en kwam er zoals bedoeld rechts naast te liggen. Pieter was minder gelukkig en natuurlijk magnetisme zorgde ervoor dat hij achter de boom lag. Een slag schuin langs de boom was het enige wat voor hem mogelijk was en de green was hierdoor voor hem niet bereikbaar. Ik sloeg mijn ijzer 7 vanaf 130 meter op 1 meter naast de vlag en maakte de putt. Birdie en ging 2 Up door de turn! :woohoo:
De volgende holes werden weer om en om gewonnen zodat de stand wisselde tussen 1 en 2 Up. Hierbij dient zeker een knappe birdie van Pieter op Sijsten 3 nog vermeld te worden.
Op hole 13,14 en 15 lukte het me om met een par en twee bogeys 3 holes op rij te winnen. Hierdoor kwam de stand op 4 Up en met nog maar 3 holes te spelen betekende dit een 4&3 overwinning.
Uiteraard hebben we de ronde afgemaakt en op hole 17 wist Pieter op de par 3 nog een knappe birdie te maken.
Al met al een prima golf dag met een spannende strijd en goed gezelschap op een leuke baan.
Hartelijk dank voor de gezellige wedstrijd Pieter en we doen dit in de toekomst zeker nog een keer over.

PS: Hierbij nog wat cijfers. Score 93 Fairways 36% GIR 33% Putts 36 Scrambling 17% Stablefordpunten zouden er 39 zijn geweest.

Als jij een balletje was, waar zou jij je dan verstoppen?
Laatst bewerkt: 1 week 2 dagen geleden door SevenUp75.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: okidoki, Floridagolf, danielbjork, PIETJE1969

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
1 week 3 dagen geleden #7 door okidoki
vandaag was de dag voor de matchplay tegen Tjakko om de eerste plek op de ladder.
Zat toch wel wat spanning op, want stel dat ik zou winnen, waar ga ik dan de rest van het jaar ver op vakantie !! :)

We hadden er allebei zin in, de psychologische oorlogsvoering was al een week aan de gang, dus we moesten het vandaag maar laten zien ! Houtrak heeft weer zomergreens, het begon grijs en nevelig, maar vanaf uur of half 2 werd het een prachtige zonnige middag met weinig wind. Bij ons ook in de flight Sven en Lisa die speelden om de beslissing in de strijd om de beaver-cup.

Hole 1 - twee goede drives, twee goede slagen naar/op de green, twee goede putts en 2x tap-in par A/S
Hole 2 - Tjakko slaat slag 4 over de green, prachtige chip terug en holed vanaf 6 meter :( mijn slag 3 naast de green, te korte chip A/S
Hole 3 - Tjakko met een goede chip in 4 bij de vlag. Ik na een te goede chip in 3 op ca 10 mter. Putter in het gras 3putt grr 1down
Hole 4 - ik sla slag 2 de baan uit, provisional was wel erg mooi en 5 meter achter de vlag vanaf 170m, maar verlies de hole en 2down.

Op dat punt kreeg ik even het idee, dat het wel 4 of 5 down zou worden en nooit meer de kans om terug te komen, maar liet me niet uit het veld slaan en kon gelukkig positief door blijven gaan.

Hole 5 - koekie van Tjakko's eigen deeg en maakte een mooie wat langere putt voor par 2down
Hole 6 - Tjakko's drive links in de water rand en nam een drop met daarna een ongelooflijke mooie slag naar de green, 5 meter van de vlag (typisch matchplay - een sjongejongeJonge shot !) ik goede drive, tweede slag naast de green goede chip en gelukkig een goede putt die valt voor par. Tjakko 2-putt en nog 1 down
Hole 7 - was het niet voor Tjakko. Ik in drie op de green en par. - A/S
Hole 8 - ijzer 8 op 70cm van de pin. Tjakko in het water en geeft de hole. Birdie-putt tegen achterkant van de hole mislukte :) en par - 1up :woohoo:
Hole 9 - mijn eerste slchte drive, ik trek hem om de bomen in, niet meer gevonden. Tjakko goede bogey en A/S de turn door.

Met goed gevoel op dat moment. Ik stond goed te spelen, stond achter en kwam terug, stond zelfs voor, dus who knows.

Hole 10 - halven we met degelijke par's
Hole 11 - halven we met degelijke bogeys (par4 van 390m)
Hole 12 - Tjakko goede drive naar de dogleg, ik hook hem iets te veel en tussen de bomen. Zie een gaatje en met goede i9 onder en over de bomen naar de 150m mark. Tjakko met slag 2 nog op 100/110 van de green. Ik sla mijn hybride, raak hem niet lekker en roep oeps! bal gaat chter recht naar de vlag en ik lig op halve meter. Tjakko met een wedge, roept ook oeps, te kort, maar wel op de green en 5 meter. Gdachtes dat hij zijn putt wel zou maken en ik mijn korte putt zou missen - het blijft matchplay. En verd**md hahaha hij maakt hem. Ik gelukkig ook, maar zelfs birdies zijn dus niet genoeg om een hole te winnen :) De oeps bleef nog een paar holes daarna terugkomen zoals te verwachten was :) maar nog steeds A/S dus
Hole 13 - ik lig met 3 op de green op 5 meter en Tjakko in 3 op 3 meter. Ik hole voor par, yeahh. Helaas Tjakko dus ook weer ! Prachtig en high fives all around en A/S
Hole 14 - allebei in de greenside bunker (monkey see is monkey do), hard zand, ik fluf de bal en 1down o oh
hole 15 - ik lig met slag 2 n de bunker (50m voor de green). Kom er uit maar te kort. Chip en 2 putt. Tjakko maakt par en 2-down hmmm
hole 16 - een van de weinige keren dat Tjakko te kort chipped en te kort putt - 1down met twee te gaan (het ken nog)
hole 17 - mijn drive ligt net te dicht bij een boom dus slechte tweede slag. Tjakko maakt een mooie par, ik een bogey en het doek valt.

Een mooie en spannende matchplay en met een goed gevoel met 2&1 verloren.
We hebben hole 18 natuurlijk ook nog gespeeld en om een idee te geven: ik speelde 38stbfd punten (tegenover Tjakko 35).
Nogmaals felicitaties aan Tjakko. Een memorabele dag.

De beaver-cup is vandaag gewonnen door Sven, met een eindstand van 5-3. Wij konden niet overal op letten, maar hoorden een hoop gelach en het was in ieder geval gezellig.

Morgen nog de laatste dag Wintermasters en dan is het weekend weer voorbij.

Missing a short putt does not mean you have to hit your next drive out of bounds.
- Henry Cotton
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Dr golf, Jimi Thing, Floridagolf, Mac Fly, danielbjork, Tjakko Hoeve, SevenUp75, PIETJE1969, Martin

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
3 weken 2 dagen geleden #8 door okidoki
na een week uitstel vanwege wintergreens, kwam Ravi (Ivar) vandaag op Houtrak spelen en maakte van de gelegenheid gebruik om mij uit te dagen voor de ladder. Natuurlijk kan je op een maandagochtend niet zo maar even van Tilburg naar Haarlem rijden, maar gelukkig was hij toch nog ruim op tijd en dus ook tijd voor een koffie en nog wat ballen slaan op de DR.
Na mijn goede ronde van zaterdag (verslag verloren, maar 3e bij de wintermasters), was het gisteren Bagger en na 12 holes gestopt met golftranen in mijn ogen. Daardoor was ik er vandaag toch niet helemaal gerust op hoe het zou gaan. Gelukkig kon ik op de DR enigzins ontdekken waardoor het kwam, dus ergste zenuwen waren weg.

Bewolkt, maar geen zuchtje wind; 11uur sharp tee-off en vanuit mijn gezichtspunt een droomstart van een MP.
Ik begon, ook voor mij, ongekend goed met resp par, par, par en bogey. Goede drives, goede 2e slagen, goede chips en/of putts. Kon niks fout doen. Ivar ook niet slecht, maar paar keer iets te harde chip, wennen aan de green en steeds een slag meer nodig. 4up :woohoo:
Hole 5 par3 - uit het niets shank ik 2x ijzer 7 de bossen in. Voel wel dat ik iets verkeerd doe met polsen in de downswing. grrr 3up
Hole 6 par4 - Ivar bij de dames tee in rough en met zijn slag 2 liggen we bij elkaar. Hij hooked hem het water in. Solidair als ik ben dus ook. Korte spel iets beter dus win de hole en weer 4up
Hole 7 - eindelijk een halve
hole 8 - ik ben het coursemanagement gesprek met mezelf gisteren weer vergeten en ga dus weer voor het kleine hoekje rrechts ipv midden green. Twee ballen weg en back to 3up
Hole 9 halven we weer en dus 3up door de turn.
Hole 10 - Ivar slechte bounce tegen boom (geen lid hė :) ) met slag 2, maar schitternde chip en bogey red hem net niet tegen mijn par. 4 up
Hole 11 - halven we met db, Hole 12 gaat het met de afslag mis voor Ivar. Ik tussen de bomen, maar heb een swing en kom er goed uit. Geen beste hole voor beiden, maar win hem wel en dus 5up met 6 te gaan.
Hole 13, 14 en 15 gaat Ivar goed en niet voor het eerst zie ik weer een ruime voorsprong wegslinken van 5 naar 4 naar 3 en 2up. grrrrr

Gelukkig maakt matchplay aan beide kanten slachtoffers en Ivar's gedachte (tijdens adresseren van de bal) dat hij er nu 1up van gaat maken breekt hem helaas op. Slecht teeshot, aansluitend een flufchip en het is gebeurt. Uitslag 3&2. phjew!

Leuke, gezellige ronde, die we nog eens gaan overdoen als de baan weer mooi in bloei staat.
Lisa was aan de zijlijn stilletjes met haar eigen matchplay tegen ons beiden bezig. Beide verloren, maar ze is weer goed bezig na een weekje griep.

Missing a short putt does not mean you have to hit your next drive out of bounds.
- Henry Cotton
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Floridagolf, Di11, swinging daddy, SevenUp75, PIETJE1969

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
3 weken 3 dagen geleden #9 door eeka
Zijn er ook andere dames in de matchplaycompetitie? En kan ik ergens de handicaps zien? Met mijn hcp 28.3 ben ik geen enorm goede golfer en hoe leerzaam het ook is om tegen een lage handicapper te spelen, een klein beetje gelijk niveau is ook wel leuk.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: nico

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
3 weken 3 dagen geleden #10 door okidoki
officieel gaat het inderdaad om wat Artbij ook zegt. De beste speler wint.
Desondanks kan je natuurlijk onderling best iets afspreken om een betere match te krijgen.
ik (hcp 17) hb een keer tegen Daniel (hcp3) gespeeld. Hij van witte tees en ik van rode tees.
Toen heb ik het hem knap lastig gemaakt en slechts met 8&7 verloren :)

Missing a short putt does not mean you have to hit your next drive out of bounds.
- Henry Cotton
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Artbij, danielbjork, swinging daddy, SevenUp75, PIETJE1969

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Moderators: ElsModerator
Tijd voor maken pagina: 0.473 seconden
Ga naar boven