Matchplay 2017

Meer
1 maand 1 week geleden - 1 maand 1 week geleden #1 door x-elf
x-elf antwoordt op het onderwerp: Matchplay 2017
Je bent me net voor Frank. Eerst het belangrijkste: het was zeker een gezellige ronde en een spannende partij.

Zoals Frank al vertelde, wij speelden op Purmerend. Frank vond 100 euro voor the dutch te veel geld (terecht denk ik) en Spaarnwoude zat vol. Frank had nog een voucher voor Purmerend, dus op naar De purmer. Het is al weer een jaar of wat terug dat ik er speelde.
Leuk dus. Frank wilde zich voor bereiden voor het Clubkampioenschap en stelde voor om van wit te spelen. Geen probleem mee.
Eerst aan de koffie om direct naar de tee te gaan om te starten. Lussen Geel Wit.
Na 2 prima afslagen op hole 1 lopend naar onze ballen gaf Frank mij inside info over de purmer. De greens zijn slecht langzaam, traag en stroperig. 2 prima approaches die ons op redelijk gelijke afstand van de pin bracht. Met de info die ik gekregen had sla ik mijn putt 4 meter voorbij de hole waar Steady Eddy Floridagolf hem netjes naast de cup legt. Ik maak een 3 putt voor 1 down.
Ik heb niet alle details meer van elke hole. Wat volgde was een mooie mp partij van 2 spelers die aan elkaar gewaagd zijn. Het gebeurde meerdere keren dat onze ballen gebroederlijk naast elkaar op de fw of green lagen. Op Geel 7 slaan we beide een identiek schot die met dezelfde kick op de green slaan en de ballen 10cm van elkaar liggen.
De eerste 9 sta ik lekker te spelen. Loop onderweg wel tegen een double aan, incl strafslag. 2 up bij de turn.
Hole 10, wit 1, halve met een bogey. Dan kom ik even in een dip en een double, quattriple en nog een double (incl 3 strafslagen) verder sta ik 1 down. Ikzelf herpak mijzelf en kom weer beter in mijn spel. Op de tee van 17 staan we AS. Helaas een drive van mij die er voor kiest om het bis in te gaan. Lost ball. Tweede drive goed op de fw. Frank is korter en haalt de green niet. Ik sla een spetter van een ijzer 4 redelijk kort bij de vlag. Frank legt zijn bal uiteraard naast due van mij. Ik voor 4 frank voor 3. Frank mist zijn putt. Mijn putt scheert de hole. 1 down. Op Wit 9 slaat frank zijn drive op 4 meter van de vlag. Die van mij ligt op de teebox van Geel 1. Weet nog een goed bal op de green te slaan. Frank maakt easy par en wint met 2 up. Over de hele ronde is het spel van steady eddy floridagolf erg stabiel.

De cijfers:
Rondje 91 (slik) 41 om 50
Stbf 33 (20 om 13)
FIR 57% (86 om 29)
GIR 39% (78 om 0)
Putts 38 (20 om 18) 2x1, 12x2, 4x3
Sand 2
Straf 5 (1 om 4)

Vandaag is nou zo'n ronde waar ik met plezier op terug kijk. Goede partij en gezellige ronde.

De Purmer is mij heel goed mee gevallen. De baan ligt er ok bij. Sommige holes hebben nog wat sporen van de drainage, verder is het prima. De greens zijn ook ok. De gele lus heb ik al vaker gespeeld en voelde bekend. De witte lus nog niet zo vaak.

.
"Niet de speler die weet waar de club hoort te zijn, is succesvol, maar de speler die weet waar zijn club is"
Laatst bewerkt: 1 maand 1 week geleden door x-elf.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: okidoki, Floridagolf

Please Inloggen or Maak een account aan to join the conversation.

 • Floridagolf
 • Floridagolf's Profielfoto
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
 • Hola, Málagagolf aquí
Meer
1 maand 1 week geleden - 1 maand 1 week geleden #2 door Floridagolf
Floridagolf antwoordt op het onderwerp: Matchplay 2017
Weer een weekeinde zonder ladder wedstrijden? Of worden er geen verslagen gemaakt? Tja, je vraagt je wel eens af of de animo nog wel voldoende is hier.....

Uitgedaagd door x-elf speelden wij vandaag de gele en witte lus op Purmerend. Omdat ik over twee weken mee doe aan de clubkampioenschappen strokeplay te P. besloten we van de backtees te spelen.
Ondanks mijn thuisvoordeel en dat ik de eerste 9 slechts een slag slechter speelde dan mn handicap, stond ik bij de turn twee down. Ik kwam nog goed weg daarmee, want x-elf wist op miraculeuze wijze 2 keer geen birdie te maken.
Op de witte lus werden de bordjes verhangen, ik won holes 2,3 en 4 en hup 1 up. Wit 6 was weer voor x-elf en wit 6 werd gehalved, all square naar 17. Daar zocht de bal van x-elf het bos op om er voorlopig niet meer uit terug te keren. Mijn bogey bleek voldoende om de hole te winnen. Ook de laatste hole was met tap in par voor mij. 2 up en de aanval op plek 1 is afgeslagen.

Spannende en gezellige pot, dank voor de mooie ronde Pieter.
Laatst bewerkt: 1 maand 1 week geleden door Floridagolf.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: okidoki, x-elf

Please Inloggen or Maak een account aan to join the conversation.

Meer
1 maand 2 weken geleden #3 door Tjakko Hoeve
Tjakko Hoeve antwoordt op het onderwerp: Matchplay 2017
Prachtige dag, goed spel, spannende pot en.altijd gezellig met Frank!
De volgende gebruiker (s) zei dank u: nico, Floridagolf

Please Inloggen or Maak een account aan to join the conversation.

 • Floridagolf
 • Floridagolf's Profielfoto
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
 • Hola, Málagagolf aquí
Meer
1 maand 2 weken geleden - 1 maand 2 weken geleden #4 door Floridagolf
Floridagolf antwoordt op het onderwerp: Matchplay 2017
Veel wordt er niet op de ladder gespeeld? Of wel, maar dan geen verslag....
Vandaag speelden Tjakko (1) en ik (2) om plek 1. Plaats van handeling Haviksoord een zeer aan te bevelen bosbaan te brabant, net voorbij Eindhoven als je vanuit het noorden komt.
Hoewl Tjakko verdienstelijk stond te ballen, was hij niet opgewassen tegen mijn start, +3 na 10 holes en daarmee 4 up. Maar Tjakko gaf niet op, speelde heel steady parren en wat bogeys waardoor hij na 15 holes weer all square stond.
Dat was voor hem het sein om het bos op te gaan zoeken. Terwijl ik na 2 slagen nog 120m naar de vlag had, zag hij ook na 4 slagen alleen maar bomen tussen hem en de vlag. Toen dat ook nog het geval was na 5 slagen, gaf hij de hole. 1 up nog 2 te gaan.
Op hole 17 lipte zijn putt voor par, terwijl ik een easy tap in had. 2&1 winst na een zware strijd, waar mierenhopen, de groene boomklever, konijnenkeutels een rol speelden. Ook de draw die er pas uit kwam door een boom te raken hielp mee mijn winst veilig te stellen.
Kortom een mooie pot, waarbij Tjakko net wat minder gelukkig was.
Laatst bewerkt: 1 maand 2 weken geleden door Floridagolf.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: nico, okidoki, x-elf, taxgolf, swinging daddy, Tjakko Hoeve, SevenUp75

Please Inloggen or Maak een account aan to join the conversation.

 • Floridagolf
 • Floridagolf's Profielfoto
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
 • Hola, Málagagolf aquí
Meer
2 maanden 3 weken geleden - 2 maanden 3 weken geleden #5 door Floridagolf
Floridagolf antwoordt op het onderwerp: Matchplay 2017
Op Koningsdag gespeeld tegen Sevenup/Sven op het Woold. Titanenstrijd tussen plek 2 (Sven) en 3 op de ladder.
Mijn start was prima, al snel stond ik 3 up. Maar twee holes verder en de voorsprong was nog maar 1 up. Sven speelde erg sterk en ik mocht van geluk spreken dat hij bij het putten wat steekjes liet vallen. Met 1 up door de turn, wachtte ons hole 10, de strokeindex 1 van deze baan.
Sven maakte een mooie par en all square. Op de volgende hole sla ik mijn afslag out of bounds en moet ik vanaf dik 3m putten voor een dubbel bogey. Dat lukt en Sven mist van dichterbij waardoor ik met de schrik vrij kom.
Maar de volgende hole is voor Sven, dus 1 down en een nederlaag is lurking in the dark. De focus gaat er nu vol op en omdat Sven wat foutjes maakt, win ik 3 holes op rij. Twee up en nog 3 te gaan.
Op hole 16 lig ik na twee slagen op de green, terwijl Sven moet chippen. Chipt ie m er in voor birdie. Mijn par verliest de hole.
17 een par 3 en mijn bijnaam neary kaiser Sauerland maak ik waar door de bal op 2m te slaan. Sven moet nu in de aanval, maar helaas 3 putt en ik win met 2&1 de strijd om plek twee op de ladder.
Ondanks wat slordig puttwerk speelde Sven sterk, die handicap kan nog ruim naar beneden.
Zijn drives zijn single digit materiaal.
Laatst bewerkt: 2 maanden 3 weken geleden door Floridagolf.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: nico, okidoki, x-elf, SevenUp75

Please Inloggen or Maak een account aan to join the conversation.

 • okidoki
 • okidoki's Profielfoto Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
Meer
3 maanden 2 weken geleden - 3 maanden 2 weken geleden #6 door okidoki
okidoki antwoordt op het onderwerp: Matchplay 2017
ik denk op de totnutoe mooiste dag van het jaar konden Lisa en ik een ronde spelen op de Rood-blauwe lus van Purmerend samen met Robgok en Swingingdaddy.
Uigedaagd door Bart gingen wij onze matchplay afhandelen en Lisa (helemaal in competitie sferen) daagde daarom Rob uit voor hetzelfde. Omdat mijn hcp met Bart ietwat verschilt (5 en 17) kreeg hij de keus voor een regeling en aangezien hij geen i7 net onder de knieschijf wilde, kreeg ik 10 slagen mee :) Ook voor Bart een goede regeling, want ook hij speelt competitie.

De baan ligt er heel mooi bij, greens waren best wel snel en omdat alles nu droog en wat harder is, kwamen we er allemaal al snel achter dat een clubje minder vandaag een hoop chippies terug zou vermijden.

Na 2 bagger-rondes eerder deze week, stelde ik mij er vandaag niet veel van voor, maar (waarom de ene dag wel en de andere niet) de rust was weer terug vandaag en de eerste negen holes verliepen fantastisch incl. een birdie op rood 7 - een niet al te makkelijke par5.(om een idee te geven speelde ik 21stbfd) en ondanks dat Bart het ook goed deed (en af en toe achter zijn oren aan het krabben was), stond hij mede door de extra slagen 4 down bij de turn.
zonder verrekening zou het A/S gestaan hebben, waar ik toch wel trots op ben ;)

De tweede negen ging Bart een versnelling hoger met oa twee birdies en begon het bij mij wat af te brokkelen en verdween de voorsprong over de volgende 8 holes en dus gingen wij A/S naar hole 18. Spannende hole waarbij Bart een bunkershot flufte en ik een 5 maak tegen de 6 van Bart. In theorie heb ik nu gewonnen en ben ook heel hartelijk gefeliciteerd; het was op deze manier echt een superspannende partij !
In de praktijk hebben we de score op 3&2 gezet, want Bart was uiteindelijk de betere speler en ik wil de extra slagen wel gebruiken om een hole te halven, maar niet om een hole te winnen.

De partij tussen Lisa en Rob was ook een hele spannende; er werd geen hole gehalved, maar geen van beide heeft meer dan 1up gestaan tot ongeveer hole 15. Lisa bezig met hole 68 in vier dagen ging de vermoeidheid voelen en Rob kwam op 2up en harkte de overwinning binnen op hole 16 met 3&2.

Als golfliefhebber was het een dag om te zoenen. Perfect gezelschap, de beste omstandigheden en een goede ronde gespeeld.

Rob en Bart nogmaals bedankt!

Missing a short putt does not mean you have to hit your next drive out of bounds.
- Henry Cotton
Laatst bewerkt: 3 maanden 2 weken geleden door okidoki.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: robgok, Floridagolf, swinging daddy, SevenUp75

Please Inloggen or Maak een account aan to join the conversation.

 • okidoki
 • okidoki's Profielfoto Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
Meer
3 maanden 2 weken geleden #7 door okidoki
okidoki antwoordt op het onderwerp: Matchplay 2017

swinging daddy schreef : Hoi ik speel mee zondag, kan ik jou niet uitdagen?

dat kan, maar dat kunnen we dan donderdag pas invoeren en invullen.
het gaat dan om de 7e of 8e plek al naar gelang of Ivar wint

Missing a short putt does not mean you have to hit your next drive out of bounds.
- Henry Cotton
De volgende gebruiker (s) zei dank u: swinging daddy

Please Inloggen or Maak een account aan to join the conversation.

 • swinging daddy
 • swinging daddy's Profielfoto
 • Offline
 • Handicap Member
 • Handicap Member
Meer
3 maanden 2 weken geleden #8 door swinging daddy
swinging daddy antwoordt op het onderwerp: Matchplay 2017
Hoi ik speel mee zondag, kan ik jou niet uitdagen?

Please Inloggen or Maak een account aan to join the conversation.

Meer
3 maanden 2 weken geleden #9 door Tjakko Hoeve
Tjakko Hoeve antwoordt op het onderwerp: Matchplay 2017

Cesare schreef : Een klein berichtje ter aankondiging:
Ik ben vrij op de ladder om uitgedaagd te worden ;)


Sven en ik spelen de 15e om de eerste en tweede plaats, dus daarna zie ik graag je uitdaging tegemoet.
Om de eerste plaats natuurlijk :unsure:

Please Inloggen or Maak een account aan to join the conversation.

 • okidoki
 • okidoki's Profielfoto Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
Meer
3 maanden 2 weken geleden #10 door okidoki
okidoki antwoordt op het onderwerp: Matchplay 2017

Cesare schreef : Een klein berichtje ter aankondiging:
Ik ben vrij op de ladder om uitgedaagd te worden ;)


ik speel de 13e tegen Ivar, maar zal je daarna graag mores leren als je dan nog vrij bent :)

Missing a short putt does not mean you have to hit your next drive out of bounds.
- Henry Cotton

Please Inloggen or Maak een account aan to join the conversation.

Moderators: ElsModerator
Tijd voor maken pagina: 0.318 seconden
Ga naar boven