Sponsor klimaat voor professionals

 • Frank@Andalus
 • Frank@Andalus's Profielfoto
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
 • Hola, Frank@andalusia aqui
Meer
3 jaren 5 maanden geleden #1 door Frank@Andalus
Beantwoord door Frank@Andalus in topic Sponsor klimaat voor professionals
Een topsporter heeft vele talenten, waaronder mentale weerbaarheid. Die moet latent aanwezig zijn om tot ontwikkeling te kunnen komen. Maar zonder ervaring ontwikkelt de mentale weerbaarheid zich niet. Dat gebeurt middels real life situaties, wedstrijden en training. Je kan een talent in het diepe gooien en alles zelf laten uitzoeken, daar wordt ie/ze hard van. Of je kan op een aantal gebieden ondersteuning bieden en dat kost links of rechtsom geld. Ik denk dat de tweede weg meer kans op succes biedt.
Neemt niet weg dat er dan ook geld verkeerd besteed kan worden.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: taxgolf, Han

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
3 jaren 5 maanden geleden #2 door taxgolf
Beantwoord door taxgolf in topic Sponsor klimaat voor professionals
Mentale weerbaarheid, geloof in eigen kunnen etc., dat heb je (al) of dat heb je niet. Of is dit weer zo'n cliché?

Waarom gaat iemand het al dan niet maken als professioneel sporter in zijn algemeenheid. Zijn dat de omgevingsfactoren, geluk en toeval, financiële ondersteuning, het überhaupt aanwezig zijn van een topsport klimaat?

Wij begeleiden al jaren een professioneel squasher. Een groter devoot trainingsbeest ken ik niet. Zijn grootste drive is de passie voor de sport. Want rijk wordt je er niet van. Stopt onevenredig veel energie en tijd in de sport. De economische beslissing was al lang duidelijk geweest. Financiële inkomsten? De toptoernooien in het squash betalen nog minder dan een 3e rangs tennistoernooi. NOC/NSF bijdrage financiert het toiletpapier. Zijn grootste verzuchting: ik zou willen dat er meer geld en/of sponsoring beschikbaar was. Dan kon hij betere trainingsfaciliteiten benutten, betere trainers, verzorging etc. inschakelen om zo de laatste stap te zetten.

Zonder geld geen topsport, kristalhelder. Wil je golf verder als topsport ontwikkelen, dan moet je er geld inpompen. Faciliteiten creëren. Ik vind het verbijsterend naïef te denken dat je zonder of met weinig geld een topsporter schept omdat deze dan metaal weerbaarder zou zijn. De topsporters die ik ken, zijn juist al ongelooflijk sterk van karakter.

Maar dat is volgens mij niet de boodschap van de scribent: het gaat om de aanwending van gelden. En daar valt als zo vaak scherp over te discussiëren. Want gegeven een bepaald budget en de selectiecriteria om daarvoor in aanmerking te komen: waar zou je het geld dan op in zetten? Meer en/of betere faciliteiten? Investeren in de opleiding van de jeugd? Betere golfleraren? Scouting in coaching?

Ik vind het wel gek dat er zo weinig talent snuffelt aan de top, al geef ik direct toe dat ik het nu ook weer niet dagelijks volg. Er breekt zo weinig door, al weten we allemaal dat het golfleven bikkelhard is. James Hahn, PXG winnaar en gezegend met een goddelijke swing, miste maar liefst 9x de cut om uiteindelijk een vet toernooi te winnen.

De autoriteit van de leraar schaadt maar al te vaak degenen die leren willen
De volgende gebruiker (s) zei dank u: x-elf, Frank@Andalus

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • Artbij
 • Artbij's Profielfoto
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
 • There always is time for another 18.
Meer
3 jaren 5 maanden geleden #3 door Artbij
Beantwoord door Artbij in topic Sponsor klimaat voor professionals
Het is echt veel te kort door de bocht om te denken dat de enige drive die er voor kan zorgen dat je het op de tour kan maken een financiële is. Sterker nog, als ik het voorbeeld pak van die pro die in de winter les geeft en op die manier zijn Tour bestaan financiert, die heeft misschien wel de minste drive, hij heeft namelijk al een mogelijkheid om in zijn levensonderhoud te voorzien. Als je een sponsorcontract hebt met een prestatieverplichting dan is die druk veel hoger.

Überhaupt hoeft geen enkele (Nederlandse) pro zich druk te maken. Ze kunnen allemaal teaching pro worden.

Golf is deceptively simple and endlessly complicated; it satisfies the soul and frustrates the intellect. It is at the same time rewarding and maddening and it is without a doubt the greatest game mankind has ever invented.
- Arnold Palmer

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
3 jaren 5 maanden geleden #4 door x-elf
Beantwoord door x-elf in topic Sponsor klimaat voor professionals
X-elf ben het helemaal met je eens hoor Piet. Voor mij is de vraag niet wel of geen begeleiding, maar in welke mate.

De ak sporter ziet hoe de toppers het geregeld hebben en denkt dat moet ik ook zo doen. Kopieer gedrag. Zo werkt dat in alle sporten, dus ook bij golf. Er wordt niet gekeken of het nodig is, het moet er gewoon zijn. Ik ben het met je eens dat mentale weerbaarheid het verschil kan maken tussen wel of niet succesvol op de tour, het bepaald niet of je wel of niet kan golfen. Eerst heb je talent nodig en skills om een bal te kunnen slaan. Als dat goed genoeg is om het tour nivo te halen worden ook andere zaken van belang.

.
"Niet de speler die weet waar de club hoort te zijn, is succesvol, maar de speler die weet waar zijn club is"
De volgende gebruiker (s) zei dank u: bula, Han

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
3 jaren 5 maanden geleden #5 door bula
Beantwoord door bula in topic Sponsor klimaat voor professionals

x-elf schreef : Denk dat de speler die sponsoring het best geregeld heeft en op dat vlak een zorg minder zich beter en sneller ontwikkeld dan een speler die het niet heeft.


Daar heeft. met name de NGF met een aantal sponsors voor ingezet door o.a. het oprichten van Golf Team Holland.
Op Joost Luiten na is het resultaat niet echt aansprekend.
Ik denk dat wanneer je. voor je toekomst, alleen bent aangewezen op golf, en je hebt niet de omgeving waarop je kan terugvallen als het niet lukt, je mentale weerbaarheid tot in het extreme wordt getest. Dat proces en die laatste procenten zullen het volgens mij bepalen of je het gaat redden op de tour of niet.

Sponsoring tegenwoordig nodig, zeker voor de minder bedeelden. De hoogte van dat bedrag is relatief. Ik betwijfel b.v. sterk of een keur aan specialisten noodzakelijk is om het op de tour te maken. Ik realiseer me dat deze stelling op gespannen voet kan staan met jouw specialiteit, "DE" vraag blijft staan, ""gaan we er komen met de huidige aanpak""
Mijn antwoord zal je duidelijk zijn....


All the best,
Piet
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Han

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
3 jaren 5 maanden geleden #6 door x-elf
Beantwoord door x-elf in topic Sponsor klimaat voor professionals
Vandaag de hele dag op The Dutch geweest met The Dutch Futures. Een initiatief van The Dutch om jonge talentvolle golfers te begeleiden in hun carriere, of dit nu als speler of als business pro of anderzins is. Het gaat hier om oa spelers ban de challenge tour en de pro golftour. Vanochtend 18 holes voor de OoM die zij hebben en aansluitend heb x-elf een workshop gegeven aan de spelers.
Dit zijn de spelers wasr dit topic over gaat.
Komende weken gaan ze 3 wedstrijden spelen in Oostenrijk. Ze rijden samen in 2 auto's die kant op. Slapen in brb's of bnb locaties. Delen alles samen om de kosten zo laag mogelijk te houden. Sommige hebben een sponsor, sommige niet. Zeker geen vetpot.

Denk dat ze allemaal wel een sponsor willen voor 180 k voor 3 jaar. En als je zo'n bedrijf vindt die gek genoeg is om dasr in mee te gaan dan laat je die natuurlijk niet lopen. Ben van mening dat afzien op dat vlak je zeker geen betere speler maakt, hoogstens ga je anders met druk om. Denk dat de speler die sponsoring het best geregeld heeft en op dat vlak een zorg minder zich beter en sneller ontwikkeld dan een speler die het niet heeft.

.
"Niet de speler die weet waar de club hoort te zijn, is succesvol, maar de speler die weet waar zijn club is"

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • Han
 • Han's Profielfoto
 • Offline
 • Pro Member
 • Pro Member
 • 2018: van 10 naar 8
Meer
3 jaren 5 maanden geleden #7 door Han
Beantwoord door Han in topic Sponsor klimaat voor professionals

Faiz schreef : Ik denk dat iemand die MOET spelen om te overleven (zonder of minimale sponsoring) qua karakter een paar stappen verder is dan een soortgelijke speler met een pampercontract.


Misschien is dat wel waar, maar dat wil niet zeggen dat deze speler betere resultaten haalt dan de speler die geld heeft om tenminste les te hebben, misschien zelfs een caddie, etc. (wat dan ook maar de eerste behoefte van die speler is)

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
3 jaren 5 maanden geleden #8 door Dave73nl
Beantwoord door Dave73nl in topic Sponsor klimaat voor professionals
Bekijk het eens vanaf de andere kant... Zou jij 180.000 euro neerleggen voor iemand die bij jou komt met een ambitieus plan neerleggen? Ik (buiten dat ik het niet heb) zou eerder geld steken in een sopeler die in mijn ogen het waard is om het hogerop te proberen, niet een die me op de club benadert ervoor...

En ach ik voel me elke keer weer even pro als ik met het heerlijke weer door de baan loop en me ff niet druk hoef te maken over werken... Live's Good ;)

"Talent is ook een vorm van heel graag willen." (Huub van der Lubbe)

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
3 jaren 5 maanden geleden #9 door Faiz
Beantwoord door Faiz in topic Sponsor klimaat voor professionals
Ik denk dat iemand die MOET spelen om te overleven (zonder of minimale sponsoring) qua karakter een paar stappen verder is dan een soortgelijke speler met een pampercontract.

Always have fun, no matter what you do ;-)
De volgende gebruiker (s) zei dank u: nico, bula

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

 • Artbij
 • Artbij's Profielfoto
 • Offline
 • Headpro Member
 • Headpro Member
 • There always is time for another 18.
Meer
3 jaren 5 maanden geleden #10 door Artbij
Beantwoord door Artbij in topic Sponsor klimaat voor professionals
Denk je echt dat die pro beter speelde doordat hij geen sponsoring had?

Volgens mij is de kans groter dat hij daardoor minder goed speelde en niet alles uit zijn spel/carrière heeft gehaald.

Golf is deceptively simple and endlessly complicated; it satisfies the soul and frustrates the intellect. It is at the same time rewarding and maddening and it is without a doubt the greatest game mankind has ever invented.
- Arnold Palmer
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Han

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Moderators: ElsModerator
Tijd voor maken pagina: 0.347 seconden
Ga naar boven